BÜYÜKÞEHÝR, EMITT FUARI’NDA MERSÝN RÜZGÂRI ESTÝRÝYOR


Tarih : 12 Nisan 2023 Çarþamba 23:51

Mersin Büyükþehir Belediyesi, kapýlarýný 26. kez açan ve dünyanýn beþ büyük turizm fuarý arasýnda yer alan Doðu Akdeniz Uluslararasý Turizm ve Seyahat Fuarý’nda (EMITT) yerini aldý. 4 gün boyunca EMITT’te Mersin rüzgârý estirecek olan Büyükþehir Belediyesi’nin standý, daha ilk gününden katýlýmcýlardan yoðun ilgi gördü. Mersin Büyükþehir, 12–15 Nisan tarihleri arasýnda TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam edecek EMITT’te ziyaretçilerini bekliyor.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, bu yýl kapýlarýný 26. kez açan Doðu Akdeniz Uluslararasý Turizm ve Seyahat Fuarý’nda (EMITT) yer aldý.4 gün boyunca EMITT’te Mersin rüzgarý estirecek olan Büyükþehir Belediyesi’nin standý, daha ilk günden katýlýmcýlardan yoðun ilgi gördü.

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin standýný ziyaret eden vatandaþlar, standýn da týpký Mersin gibi sýcak ve samimi olduðunu dile getirdi. Mersin’in standýný çok teknolojik ve enerjik bulduklarýný da belirten katýlýcýmlar, özellikle VR Mersin’i deneyimlemenin büyük keyif verdiðini vurgularken, bu sayede Mersin’i gelip görmek istediklerini de anlattýlar.

Mersin Büyükþehir’in standý büyük ilgi görüyor

Mersin’i tanýtan kitapçýk ve broþürlerin de yer aldýðý standý ziyaret eden katýlýmcýlara, Mersin’e özgü bir lezzet olan cezerye ikramý da yapýlýyor. Tarihi ve turistik yerlerin sanal gerçeklik gözlüðü ile tanýtýldýðý VR Mersin Projesi de, katýlýmcýlara Mersin’de sanal tur yapma imkâný sunuyor ve ilk gününden ziyaretçilerden tam not alýyor.

Stant içinde ayrýca büyük bir ‘Tarihi ve Turistik Mersin Haritasý’ da yer alýyor. Tarihi ve turistik noktalarýn iþaretlendiði ve nerede neyin yer aldýðýnýn iþaretlenerek gösterildiði harita, ziyaretçilerin de büyük dikkatini çekiyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin standýnda, acentelerin Mersin hakkýnda bilgi alabildiði, acente temsilcileri ile görüþme yapabildikleri bölüm de yer alýyor.

Özdülger: “Kenti en iyi þekilde tanýtmayý hedefliyoruz”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý Koordinatörü ve Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, geçtiðimiz yýl olduðu gibi bu yýl da dolu dolu bir fuar geçirdiklerini belirtti. Büyükþehir tarafýndan fuarda kurulan VR Mersin ile kenti en iyi þekilde tanýtmayý hedeflediklerini söyleyen Özdülger, “Mersin Büyükþehir Belediye standýmýz, 260 metrekare bir alana kurulu. Burada en önem verdiðimiz VR çalýþmamýzý sunuyoruz. Gerçekten de yenilikçi yaklaþýmýmýzla beraber, Mersin’in doðal ve kültürel tarihi güzelliklerini burada takipçilere, ziyaretçilere, ayný zamanda acente sahiplerine sunuyoruz” dedi.

“Þehrimizin doðal, kültürel ve tarihi güzelliklerini en iyi þekilde sunuyoruz”

Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak yapýlan her iþte olduðu gibi, turizm alanýnda da yine Büyükþehir’in vizyonunu yenilikçi ve ilerici bir yaklaþýmla sunduklarýna dikkat çeken Özdülger, “Bu da fuarýn geneline baktýðýmýzda, farklýlýðýmýzý ve özelliðimizi gösteriyor. Gelen ziyaretçilerden de bu olumlu tepkileri hep alýyoruz. Bizim açýmýzdan baþarýlý geçiyor. Çünkü turizm sektöründeki önemli acenteleri, firmalarý, bu iþle iliþkili dinamiklerle buluþturma imkânýna sahibiz. Karþýlýklý diyalogla da þehrimizin doðal, kültürel, tarihi güzelliklerini en iyi þekilde sunuyoruz ve güzel þehrimize davet ediyoruz. O anlamda bu ikili iliþkilerinde, olumlu sonuçlar getireceðine inanýyoruz” diye konuþtu.

Eren: “Hem Türk hem uluslararasý ziyaretçilerin çok güzel tepkilerini alýyoruz”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Dairesi Baþkanlýðý Turizm ve Tanýtým Þube Müdürü Eylem Eren ise, ziyaretçilerin özellikle VR Mersin’e yoðun ilgi gösterdiðini ve Mersin’i yakýndan tanýma fýrsatý bulduklarýný belirtti. Eren, “Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak her zamanki gibi stantta yerimizi aldýk. Çok yoðun ilgi var standýmýza. Hem Türk, hem yabancý ziyaretçilerin çok güzel tepkilerini alýyoruz. Tanýtýmý son teknoloji yöntemlerle yapmaya çalýþýyoruz ve her sene kendimizi daha ileriye nasýl götürebiliriz, onu araþtýrýp fuarlardaki yerimizi alýyoruz. Bu da bizim Mersin Büyükþehir Belediyesi olarak, her zaman farkýmýzý ortaya koyuyor. Dolayýsýyla insanlarýn da buna tepkisi, ilgisi ona göre oluyor” ifadelerini kullandý.

“Ýnsanlar burada Mersin'in birçok noktasýný keyifle izleyebiliyor ve çýkmak da istemiyor”

VR Mersin projesinden de söz eden Eren, “Sistem içerisinde yaklaþýk 375 noktanýn, 3 bin 500’den fazla görüntüsü var. Tabi nasýl sunduðunuz, projeyi nasýl anlattýðýnýz da kýymetli. Siyah ekranlarla aþaðýsý yukarýsý kaplandý ve geri kalan aydýnlýk kýsýmda insanlar girip, Mersin'in birçok noktasýný keyifle izleyebiliyor ve çýkmak da istemiyorlar” dedi. VR’dan görüntüler izleyen insanlarýn ‘Mersin’de burasý da mý varmýþ? Bu inanýlmaz görüntüler buraya mý aitmiþ?’ tepkileriyle karþýlaþtýklarýný aktaran Eren, “VR’a giren insanlar çýkarken,‘Ben nasýl gelebilirim, hangi mevsim daha uygun?’ diye bize sorarak ayrýlýyor buradan. Bu da kýymetli, çünkü sistem bu konuda karar verdiriyor. Böylece de amacýmýza ulaþmýþ oluyoruz” diye konuþtu.

Katýlýmcýlardan VR’a tam not

EMITT’te yer alan VR Mersin’i deneyimleyen ve fuara Nazilli Belediyesi’nden katýlan Ahmet Balyiðit, “Mersin standý, özellikle dijital içerik olarak çok güzel. Fuara herkes uygun olan zamanlarda mutlaka gelmeli. Daha önce hiç Mersin’e gelmedim, ama bu içerikle beraber gelmek isterim. Ýçimde bir istek uyanýyor. Gerçekten üç boyutlu, içerideymiþ ve oradaymýþ gibi his veriyor. Yeni dijital dünyada hakikaten burasý çok farklý” dedi.

VR Mersin’i deneyimleyen bir diðer katýlýmcý Ömer Orhan ise, “Stant gerçekten sýra dýþý olmuþ. Normal stantlarýn dýþýnda, çok enerjik buldum. Enerjik bulmanýn yanýnda, teknolojik olarak da fuarda görmediðimiz bir þeyi gördük. Açýkçasý, yapýlan proje gerçekten baþarýlý. Daha önce hiç Mersin’e gelmedik, Mersin’i ilk defa burada tanýma þansý bulacaðýz. Az önce seyrettiðimiz görsellerde de gayet güzel olduðunu anladýk” diye konuþtu.

“Týpký Mersin gibi sýcak ve keyifli bir stant”

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin standýný çok keyifli ve samimi bulduðunu söyleyen Rana Kolaç isimli vatandaþ ise,“Gayet güzel bir stant olmuþ. Týpký Mersin gibi sýcak ve keyifli bir stant. Çok güzel olmuþ, tebrik ediyorum. Mersin’e daha önce geldim, çok güzeldi. Gerçekten çok ilgili bir stant açmýþsýnýz. Gezdiðim stantlar içerisinde bence en keyifli olaný. Mersin’e sevgiler”ifadelerini kullandý.


Okunma : 682

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 



ANASAYFA
HABER ARÞÝVÝ


KÜNYE


ÝLETÝÞÝM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA