ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN SOYLU`YA `OY VE ÖTESİ` TEPKİSİ: “UTANMAZ ADAM. SEN, İNSANLARIN SANDIĞI DENETLEMESİNİ NASIL ENGELLEYEBİLİRSİN”


Tarih : 26 Mayıs 2023 Cuma 15:11

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun Oy ve Ötesi`ne ilişkin açıklamasına tepki göstererek, “Sen kimsin? Sen, bu ülkedeki yasalardan, millet iradesinden büyük müsün? Utanmaz adam. Bu ülkede 1950`lerden beri seçimlerin yürütülmesindeki temel ilke, Anayasa`da da belirtildiği gibi ‘gizli oy, açık tasnif` yöntemidir. Sen, insanların sandığı denetlemesini nasıl engelleyebilirsin” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun Oy ve Ötesi`ne ilişkin açıklamasına tepki göstererek, “Sen kimsin? Sen, bu ülkedeki yasalardan, millet iradesinden büyük müsün? Utanmaz adam. Bu ülkede 1950`lerden beri seçimlerin yürütülmesindeki temel ilke, Anayasa`da da belirtildiği gibi ‘gizli oy, açık tasnif` yöntemidir. Sen, insanların sandığı denetlemesini nasıl engelleyebilirsin” dedi.

Ali Mahir Başarır, bugün yaptığı açıklamada, Oy ve Ötesi gönüllülerini cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda sandıklardan uzak tutulması yönünde talimat verdiği öne sürülen Süleyman Soylu`ya tepki gösterdi. Başarır, şunları söyledi:

“Süleyman Soylu denen hadsiz, hukuksuz, sözde seçimlerin güvenliğinden sorumlu İçişleri Bakanı demiş ki ‘Emniyet müdürlerine talimat verdim. Oy ve Ötesi`ni sandıklara yaklaştırmayacaklar`. Sen kimsin? Sen, bu ülkedeki yasalardan, millet iradesinden büyük müsün? Utanmaz adam. Bu ülkede 1950`lerden beri seçimlerin yürütülmesindeki temel ilke, Anayasa`da da belirtildiği gibi ‘gizli oy, açık tasnif` yöntemidir. Sen, insanların sandığı denetlemesini nasıl engelleyebilirsin?

Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçim kanunlarının 2. maddesi, ‘Oyların sayımı, dökümü ve tutanaklara bağlanması açık olarak yapılır` demiştir. Sen nasıl bunu söyleyebilirsin? Ayrıca tüm partiler, müşahit olarak tüm vatandaşları görevlendirebilir. Sen, bu insanları sandıktan mı çıkartacaksın? Ben, tüm yurttaşlarıma sesleniyorum. Oy ve Ötesi`ne, sandığa sahip çıkın. 

“SON OY KESİNLEŞENE KADAR SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIM”

Şunu herkes bilsin; bu seçimde 85 milyon, oylarına sahip çıkacak. Ben, Mersin milletvekiliyim ama bugün Şanlıurfa`ya gidiyorum ve son oy kesinleşene kadar da orada sandığa sahip çıkacağım. Tüm yurttaşlarımızı da sandığa sahip çıkmaya davet ediyorum. Süleyman Soylu gibi, Bekir Bozdağ gibi adamlara, Ulaştırma Bakanlığı`ndaki gibi zatlara asla güvenmeyin. Biz, kendi irademize kendimiz sahip çıkacağız.”


Okunma : 656

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA