DENÝZ DEMÝR: ODTÜ`DEKÝ ÖÐRENCÝLERE ‘DEPREMZEDE OLMASAYDINIZ BU YURDU DA BULAMAZDINIZ` DENÝLMÝÞTÝR. GÖREVLÝLERÝN TAVRINI KABUL ETMEMÝZ MÜMKÜN DEÐÝL


Tarih : 15 Kasým 2023 Çarþamba 16:38

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, ODTÜ`de depremzede öðrencilerin barýnmasý için saðlanan yurtlardaki sorunlara dikkat çekerek “Sorunlarýný anlatýp çözüm talep etmek için kapýlarýna giden öðrencilere ‘Depremzede olmasaydýnýz bu yurdu da bulamazdýnýz` denilmiþtir. Gençlerimize acýlarý üzerinden aþaðýlayýcý ifadeler kullanan görevlilerin bu tavrýný kabul etmemiz mümkün deðildir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, ODTÜ`de depremzede öðrencilerin barýnmasý için saðlanan yurtlardaki sorunlara dikkat çekerek “Sorunlarýný anlatýp çözüm talep etmek için kapýlarýna giden öðrencilere ‘Depremzede olmasaydýnýz bu yurdu da bulamazdýnýz` denilmiþtir. Gençlerimize acýlarý üzerinden aþaðýlayýcý ifadeler kullanan görevlilerin bu tavrýný kabul etmemiz mümkün deðildir” dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eðitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Deniz Demir, Orta Doðu Teknik Üniversitesi`nde (ODTÜ) depremzede öðrencilerin kaldýðý yurtlarýn durumuna iliþkin yazýlý açýklama yaptý. Demir`in açýklamasý þöyle:

"DEPREMZEDE ÖÐRENCÝLERÝMÝZ, TEK KÝÞÝLÝK, 8 METREKARE ODALARA ÜÇER KÝÞÝ SIÐDIRILMAYA ÇALIÞILMIÞTIR”

“ODTÜ`de 2015`ten beri atýl halde bulunan bir misafirhane mevcut. Ülkemizde yaþanan deprem felaketinden sonra, bu misafirhane depremzede öðrenciler için geçici bir yurda dönüþtürülerek kullanýma açýldý. Ve öðrencilerimize, ‘Merak etmeyin, bu yurt geçici. Yer açýldýkça sizi asýl yurtlara alacaðýz` denilerek yalan söylendi. Sorunlar ise bugünden sonra baþladý, zira bakýmsýz ve atýl halde bulunan bu bina, normal þartlarda yurt olmaya uygun deðil. Tesisat ve rutubet sorunu olan binada, odalar baþta tek kiþilik olarak tasarlanmýþ ancak ‘yaptýk oldu` zihniyeti ile depremzede öðrencilerimiz, bu tek kiþilik, 8 metrekare odalara üçer kiþi sýðdýrýlmaya çalýþýlmýþtýr.

“TIKANMIÞ DUÞ GÝDERLERÝ, BOZUK SÝFON, PATLAYAN BORULAR”

Odalardaki masalar ve dolaplar çýkartarak bulduklarý yere yatak atan yurt yönetimi, ‘Alýn, iþte burada kalýn` diyerek öðrencilerimizi kutu gibi havasýz odalarda yaþamaya mahkûm etmiþtir. Fakat sorunlar bununla da sýnýrlý deðil; týkanmýþ duþ giderleri, bozuk sifonlar patlayan su borularý ve hijyen sorunu.

“ÖÐRENCÝLERE ‘DEPREMZEDE OLMASAYDINIZ BU YURDU DA BULAMAZDINIZ` DENÝLMÝÞTÝR”

Sorunlarýný anlatýp çözüm talep etmek için kapýlarýna giden öðrencilere ‘Depremzede olmasaydýnýz bu yurdu da bulamazdýnýz` denilmiþtir. Gençlerimize acýlarý üzerinden aþaðýlayýcý ifadeler kullanan görevlilerin bu tavrýný kabul etmemiz mümkün deðildir. Cumhurbaþkaný tarafýndan atanan rektör ise ODTÜ 13. Yurt öðrencilerinin bu direniþine karþý sessiz. Ýþ, mezuniyet yasaklamaya gelince aslan kesilen üniversite yönetimi, öðrencilerin barýnma krizine karþý üç maymunu oynuyor. Biz her alanda gençlerimizin hakkýný savunmaya devam edeceðimizi buradan duyuruyoruz. ODTÜ yönetimini ve hükümet yetkililerini depremzede öðrencilerimizin yaþadýðý sorunlara çözüm bulmak için göreve davet ediyoruz.”

 


Okunma : 405

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 



ANASAYFA
HABER ARÞÝVÝ


KÜNYE


ÝLETÝÞÝM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA