Aday sanatçı olunca büro açılışı konsere dönüştü


Tarih : 8 Mart 2019 Cuma 15:19

HDP’nin Mersin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan adayı sanatçı Emine Şilan Yüksekkaya, kadın seçim bürosunun açılışında yöresel kıyafetlerle sahneye çıkarak konser verdi. Açılış orta ölçekli bir mitinge dönüştü.

HDP’nin Mersin Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı sanatçı Emine Şilan Yüksekkaya 8 Mart dolayısıyla Şevket Sümer Mahallesi’nde açılışını yaptığı seçim bürosu orta ölçekli mitinge ve konsere dönüştü. Yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan sanatçı Yüksekkaya, peş peşe sevilen Kürtçe şarkılar söyledi. Yaşlı kadınların sahnenin önünde halay çektiği, gençlerin cep telefonlarının ışıklarını açarak eşlik ettiği gecede Emine Şilan Yüksekkaya, “Kayyım bir çok kadın kurumunu kapattı. Biz gasp edilen belediyeyi yeniden aldığımızda tekrar o kurumları açacağız” dedi.

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zuhal Önen halkın iradesine atanan kayyumu geri göndereceklerinin sözünü verdi. HDP Grup Başkanvekili ve Mersin milletvekilleri Fatma Kurtulan ise hükümetin politikasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ile Akdeniz Belediyesi’nin diğer Eşbaşkanı Reşat Aşan ve meclis üyesi adaylar halkı selamladı.

Koma Jinan Azad’ın sahne aldığı açılışta, Barış Anneleri’nin öncülüğünde Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Kadın Bürosu’nun açılışı yapıldı.

 
 
 
 

Okunma : 1531

Etiketler : HDP, AKDENİZ BELEDİYESİ, EMİNE ŞİLAN YÜKSEKKAYA



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA