ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKAN BEBEK`İ DE BULGARİSTAN TÜRKLERİNİN YAŞADIĞI ZULMÜ DE UNUTMAYACAĞIZ”


Tarih : 26 Aralık 2023 Salı 12:25

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bulgaristan`da 1984 yılından itibaren kimlikleri yok sayılan Türklerin totaliter rejime karşı mücadelesinin sembolü olmuş 18 aylık Türkan Bebek`i katlinin yıldönümünde anıyorum. Türkan Bebek`i de Bulgaristan Türklerinin yaşadığı zulmü de unutmayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bulgaristan`da 1984 yılından itibaren kimlikleri yok sayılan Türklerin totaliter rejime karşı mücadelesinin sembolü olmuş 18 aylık Türkan Bebek`i katlinin yıl dönümünde anıyorum. Türkan Bebek`i de Bulgaristan Türklerinin yaşadığı zulmü de unutmayacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bulgaristan`da yaşayan Türklerin 1984 yılından itibaren maruz bırakıldığı zorunlu asimilasyonunun simgesi olan Türkan Bebek`in 39`uncu ölüm yıl dönümü dolayısıyla resmi X hesabından bir paylaşımda bulundu. Özel`in paylaşımı şöyle:

“Bulgaristan`da 1984 yılından itibaren kimlikleri yok sayılan Türklerin totaliter rejime karşı mücadelesinin sembolü olmuş 18 aylık Türkan Bebek`i katlinin yıldönümünde anıyorum. Türkan Bebek`i de, Bulgaristan Türklerinin yaşadığı zulmü de unutmayacağız!”


Okunma : 375

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA