BAŞAK DEMİRTAŞ`TAN ABDULLAH ZEYDAN`A DESTEK: “HERKES HALK İRADESİNE SAYGI DUYMALI, YARIN BEN DE VAN`DAYIM”


Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 17:42

Başak Demirtaş, resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti Adayı Abdullah Zeydan`ın Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasına rağmen mazbatanın AKP adayı Abdulahat Arvas`a verilmesi kararına tepki göstererek, “Herkes halk iradesine saygı duymalı, herkes halkın kararını savunmalı. Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van`dayım” dedi.

Başak Demirtaş, resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti adayı Abdullah Zeydan`ın Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasına rağmen mazbatanın AKP adayı Abdulahat Arvas`a verilmesi kararına tepki göstererek, “Herkes halk iradesine saygı duymalı, herkes halkın kararını savunmalı. Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van`dayım” dedi.

Van İl Seçim Kurulu, mazbatanın, resmi olmayan sonuçlara göre Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan yerine AKP`nin adayı Abdulahat Arvas`a verilmesini kararlaştırdı. 

Halen cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın eşi Başak Demirtaş, mazbatanın AKP adayına verilmesi kararına tepki gösterdi ve yarın Van`a gideceğini açıkladı. Demirtaş`ın X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Van halkının kararına müdahale asla ama asla kabul edilemez. Herkes halk iradesine saygı duymalı, herkes halkın kararını savunmalı. Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van`dayım.”


Okunma : 524

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA