Kadın Emekçiler Mersin Çocuk Festivali’nde


Tarih : 25 Nisan 2019 Perşembe 08:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mersin Çocuk Festivali’nde bu yıl bir ilk gerçekleşti. Festival programı kapsamında ev hanımları evde ürettikleri, kendi mutfaklarından çıkan doğal ürünleri açtıkları stantlarda tanıtarak hem ev ekonomisine katkıda bulundu hem de çocukların yöresel, doğal ve sağlıklı ürünlerle tanışmalarını sağladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların neşesine neşe katmak için düzenlenen 3. Mersin Çocuk Festivali’nde bu yıl kadın emekçiler de yerini aldı. Açılan stantlarda el emeği, göz nuruyla ürettikleri sağlıklı ve yöresel ev ürünlerini satan kadınlar emeklerinin karşılığını aldı.

Yöresel lezzetler standına yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi’nin kadın emeğine ve doğal ürünlere destek vermek amacıyla gerçekleştirdiği etkinlikte, 15 stant açıldı. Aileler ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği stantlarda Karakuş tatlısı, Bozyazı Kavutu, Kokulu Çörek, sıkma, narenciye ürünleri gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra farklı lezzetler de yerini aldı.

Çocukları fastfood alışkanlığının dışında tutmak ve yöresel lezzetlere teşvik etmek için açılan stantlar çocuklar tarafından da yoğun ilgi gördü. Çocuklar daha önce bilmedikleri Karakuş tatlısı, Bozyazı Kavutu gibi farklı yöresel lezzetleri tatma fırsatını bulurken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kadınların emeğinin güçlendirilmesi ve topluma kazandırılması için önümüzdeki dönemde de daha farklı etkinliklerin gerçekleştirilmesinin amaçlandığını bildirdi.


Okunma : 1924

Etiketler : VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YEREL SEÇİMLER, CHP



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA