DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ


Tarih : 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:19

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) 12 Ekim 2023 tarihli kararından bir bölümü resmi sosyal medya hesabından paylaşarak 1 Mayıs`ta Taksim`e çağrısını yineledi. Paylaşımda AYM kararındaki, "Kendisini o kültürün bir parçası olarak gören her kişinin 1 Mayıs günlerinde Taksim Meydanı`nın ifade ettiği anlamı doğrudan tecrübe etmek ve edindiği tecrübeyi kuşaklar boyunca aktarmak için orada bulunma hakkı vardır. 1 Mayıs`ın Taksim Meydanı ile özdeşleşmesi nedeniyle anılan mekânın sınırlanması, aktarılmak istenen düşüncenin de sınırlanmasına neden olmaktadır" cümlelerine yer verildi.

(İSTANBUL) Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) 12 Ekim 2023 tarihli kararından bir bölümü resmi sosyal medya hesabından paylaşarak 1 Mayıs`ta Taksim`e çağrısını yineledi. Paylaşımda AYM kararındaki, "Kendisini o kültürün bir parçası olarak gören her kişinin 1 Mayıs günlerinde Taksim Meydanı`nın ifade ettiği anlamı doğrudan tecrübe etmek ve edindiği tecrübeyi kuşaklar boyunca aktarmak için orada bulunma hakkı vardır. 1 Mayıs`ın Taksim Meydanı ile özdeşleşmesi nedeniyle anılan mekânın sınırlanması, aktarılmak istenen düşüncenin de sınırlanmasına neden olmaktadır" cümlelerine yer verildi.

 DİSK`in de aralarında bulunduğu sendikalar dün sırasıyla 1977 1 Mayısında katledilen 41 kişiyi Taksim Kazancı Yokuşu`nda, 1989 1 Mayısında Şişhane`de vurulan bir genci ve 1996 1 Mayısında Kadıköy`de vurulan 3 emekçiyi anmıştı. DİSK`in sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) 12 Ekim 2023 tarihli kararından bir bölüm paylaşıldı, "Bir elimizde karanfillerimiz, bir elimizde alttaki karar metni ile #1MayıstaTaksime" çağrısı yinelendi. Paylaşımda AYM kararının şu bölümüne yer verildi:

"TAKSİM MEYDANI EMEKÇİLERİN ORTAK HAFIZASININ VARLIĞINI GÖSTERMEKTEDİR"

" ... işçi ve sendika kültürünün yapı taşlarından biri olan Taksim Meydanı yalnızca 1 Mayıs günü orada bulunanların dayanışmasını değil aynı zamanda emekçilerin ortak hafızasının varlığını göstermektedir. Bu durumda kendisini o kültürün bir parçası olarak gören her kişinin 1 Mayıs günlerinde Taksim Meydanı`nın ifade ettiği anlamı doğrudan tecrübe etmek ve edindiği tecrübeyi kuşaklar boyunca aktarmak için orada bulunma hakkı vardır. 1 Mayıs`ın Taksim Meydanı ile özdeşleşmesi nedeniyle anılan mekânın sınırlanması aktarılmak istenen düşüncenin de sınırlanmasına neden olmaktadır"


Okunma : 427

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA