MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ


Tarih : 6 Mayıs 2024 Pazartesi 10:25

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim`de, Bilişim Haftası dolayısı ile etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Teknoloji Atölyesi`nde ve Çocuk Gelişim Merkezleri`nde eğitim alan öğrenciler bir araya gelerek çalışmalar yaptı.

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kadın ve Çocuk Bilim`de, Bilişim Haftası dolayısı ile etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Teknoloji Atölyesi`nde ve Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim alan öğrenciler bir araya gelerek çalışmalar yaptı. Öğrenciler etkinlik ile hem eğlendi hem öğrendi hem de teknolojinin farklı bir yönüyle tanışmış oldu.

Adile Teyze, Halkkent, Münir Özkul, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezleri’nden çocukların "Mesafeler Bilime Engel Değil Projesi" kapsamında bir araya geldiği etkinlikte hamurdan devreler kuruldu.

"Sanatın Gücü Robotun Devrelerinde" sloganı ile yapılan etkinlikte basit devre elemanları bir araya getirilerek dairesel hareketleri oluşturan ressam robot ile çizgilerin renkli dünyası keşfedildi. Yapılan yumuşak devreler ile elektrik ve elektrik devrelerinin temellerini öğretmek hedeflendi. 

Etkinlikte 36-48, 48-60 ve 60-72 ay gruplarındaki toplam 200 çocuk kendi tasarladıkları ürünlerle keyifli vakit geçirdi.


Okunma : 567

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA