AK Parti, CHP ve DEM Partili büyükşehir belediye başkanlarının katılacağı UCLG-MEWA toplantısı Diyarbakır`da yapılacak


Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 11:33

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde 23-24 Ekim`de yapılacak. İki gün sürecek toplantıya aralarında AK Parti, CHP ve DEM Partililerin de bulunduğu ulusal ve uluslararası 30`a yakın büyükşehir belediyesi başkanı katılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde 23-24 Ekim`de UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı gerçekleştirilecek. Diyarbakır`da “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirecek olan toplantı ile bölgedeki işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor. Toplantıya, ulusal ve uluslararası 30`a yakın büyükşehir belediye başkanı, eş başkanı ile yöneticileri katılacak. 

Toplantının açılışında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı DEM Partili Ayşe Serra Serra Bucak Küçük, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Duman, UCLG-MEWA (Türkiye) Eş Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Ahmet Metin Genç, UCLG-MEWA (Filistin) ve El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, UCLG (İspanya) Genel Sekreteri Emilia Saiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı CHP`li Ahmet Akın, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 2023-2024 UCLG Dönem Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Lahey Belediyesi Başkanı ve UCLG (Hollanda) Başkanı Jan Van Zanen  ve Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu konuşacak. 

Program, açılış konuşmalarının ardından UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konseyi toplantısı ile devam edecek. 

Toplantıda, iki gün boyunca “UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi: Şehirler Arası İş Birliği”, “Üst Düzey Diyalog: Küresel Gündemlerin Sosyal Etkisi”, “Gönüllü Yerel Değerlendirme (VLR): Küresel Gündemlerin Değerlendirilmesi”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: MEWA Bölgesinde Kentsel Ulaşım”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: Kentlerde Dirençlilik ve Akıllı Çözümler” başlıklı oturumlar düzenlenecek. 

 

 


Okunma : 595

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA