Adana Mimarlık Festivali 2025: Güneye Bakmakla Geleceği Tasarlıyoruz


Tarih : 20 Ekim 2025 Pazartesi 21:29

Türkiye’nin en genç mimarlık festivali, Adana’da ikinci kez sahne alıyor

Adana, mimarlık ve tasarım dünyasının nabzını tutmaya hazırlanıyor. TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin öncülüğünde düzenlenen ve bu yıl “Güneye Bakmak” temasıyla gerçekleşecek olan Adana Mimarlık Festivali, 24 Ekim 2025 Cuma günü Adana Müze Kompleksi’nde başlıyor. Festival, Dünya Mimarlık Günü kapsamında iki gün boyunca konferanslar, paneller, sergiler, söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla mimarlığın toplumsal ve kültürel yönünü yeniden yorumlayacak.

Akdeniz’in Hafızasına Mimarlıkla Dokunuş

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu, festivale tüm Adanalıları ve basın mensuplarını davet ederek şu mesajı verdi: “Akdeniz’in hafızasıyla kurulan bağlarımızı paneller, sergiler ve atölyelerle yeniden düşünmeye davet ediyoruz. Genç mimarlarla 30 yılı aşkın deneyime sahip ustaları buluşturacak bu festival, Adana’ya mimari bir vizyon kazandıracak.”

Festivalde milletvekilleri, belediye başkanları, akademisyenler, meslek odaları ve STK temsilcileri bir araya gelerek mimarlığın geleceğine ışık tutacak. Adana’nın kültürel mirasıyla bütünleşen etkinlik, bölgenin en büyük mimarlık organizasyonu olma özelliğini taşıyor.


Okunma : 562

Etiketler : #AdanaMimarlıkFestivali #GüneyeBakmak #MimarlıklaDönüşüm #AkdenizinHafızası #AdanaSanatlaBuluşuyor #TMMOBMimarlarOdası



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA