Murat Emir: İBB Kumpas davasında gazetecilerin görevini yapmaları engelleniyor, suç işleniyor; aleniyet ilkesi ayaklar altında çiğneniyor


Tarih : 16 Mart 2026 Pazartesi 13:53

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, İBB Davası’nın ikinci haftasında duruşmaya gazetecilerin alınmadığını, içeri girebilen gazetecilerin ise mesleklerini yapmalarının engellendiğini ifade ederek, "Basının görevi sadece izleyici olmak değil, duruşmaları açıkça halka yansıtmaktır. Kamu görevlisi olan gazetecilerin görevini yapmaları engelleniyor, suç işleniyor; aleniyet ilkesi ayaklar altında çiğneniyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İBB Kumpas davası bugün yine usul hataları ile başlıyor! Kurguları ilk günden çökünce, yargılamayı halktan kaçırmaya ve yasaklara sarıldılar. Uluslararası basın kartıyla dünyanın her yerinde dava izleyebilen gazeteciler, Silivri'deki duruşma salonuna alınmıyor. İçeri girebilen bir avuç gazeteci de salonun en arka köşesine hapsedilerek mesleklerini yapmaları engelleniyor. Basının görevi sadece izleyici olmak değil, duruşmaları açıkça halka yansıtmaktır. Kamu görevlisi olan gazetecilerin görevini yapmaları engelleniyor, suç işleniyor; aleniyet ilkesi ayaklar altında çiğneniyor" ifadelerine yer verdi.


Okunma : 564

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA