Mersin’de Bayram Boyunca Ulaşım Ücretsiz! Başkan Seçer Talimatı Verdi: Tüm Ekipler Teyakkuzda


Tarih : 17 Mart 2026 Salı 21:17

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Başkan Vahap Seçer’in vizyonuyla; ücretsiz otobüs seferlerinden mezarlık servislerine, temizlikten altyapı nöbetine kadar tüm birimler Mersinlilerin huzurlu bir bayram geçirmesi için sahaya iniyor.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, Mersin genelinde "kesintisiz hizmet" seferberliği ilan edildi. Vatandaşların sevdiklerine kavuşması ve bayram ziyaretlerini sorunsuz gerçekleştirmesi için ulaşım başta olmak üzere tüm hizmetler 7/24 esasına göre planlandı.

Müjde: Toplu Taşıma 3 Gün Boyunca Bedava!

Mersin Büyükşehir, bayramda vatandaşların bütçesine katkı sağlamak ve trafiği rahatlatmak amacıyla toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.

  • Başlangıç: 20 Mart saat 00.01

  • Bitiş: 22 Mart saat 23.59 Bu tarihler arasında tüm belediye otobüsleri Mersinlilere ücretsiz hizmet verecek.

Mezarlık Ziyaretlerine Özel Ücretsiz Servisler

Vatandaşların ebediyete irtihal eden yakınlarını rahatça ziyaret edebilmeleri için 19-20 Mart tarihlerinde özel güzergahlarda servisler kaldırılacak.

  • Mersin Merkez: Makine İkmal’den sabah 08.00’den itibaren her saat başı kalkacak servisler; Akbelen ve Güneykent mezarlıklarına ulaşım sağlayacak.

  • Tarsus: Makam Cami önünden 07.00’de başlayacak servisler, Eshab-ı Kehf ve Sucular Mezarlığı güzergahında ring yapacak.

  • Üniversite Hattı: Mersin Üniversitesi ile Çiftlikköy Mezarlığı arasında da gün boyu ring seferleri düzenlenecek.

Şehir Bayram Temizliğiyle Işıl Işıl

Büyükşehir ekipleri sadece ulaşımda değil, kentin estetiğinde de yoğun mesai harcıyor:

  • İbadethaneler Pırıl Pırıl: 13 ilçedeki cami, cemevi ve kiliseler dezenfekte edildi.

  • Mezarlıklarda Su İkramı: Bakımları tamamlanan mezarlıklarda ziyaretçilere su ikramı yapılacak.

  • Çocuklara Bayram Şekeri: Sosyal Hizmetler ekipleri, Arife günü dezavantajlı mahallelerde çocuklara şeker dağıtarak bayram sevincini evlere taşıyacak.

7/24 Nöbet: MESKİ, Zabıta ve İtfaiye Görev Başında

Herhangi bir aksaklık yaşanmaması için Büyükşehir’in "görünmez kahramanları" sahada olacak. MESKİ arıza onarım ekipleri su ve altyapı sorunlarına karşı hazır beklerken; İtfaiye ve Zabıta ekipleri güvenlik ve denetimlerini sıklaştıracak.

Bir Tık Uzağınızda: Bayram süresince her türlü talep ve şikayet için Alo 185, Teksin Mersin uygulaması ve 0 (324) 185 00 00 numaralı WhatsApp hattı 7/24 ulaşılabilir olacak.


Okunma : 475

Etiketler : #Mersin #VahapSeçer #MersinBüyükşehirBelediyesi #RamazanBayramı #ÜcretsizUlaşım #MersinHaberleri #BelediyeHizmetleri #TeksinMersin



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA