CHP’de Bayramlaşma Kararında Büyük Değişim: O Parti Listede Yok!


Tarih : 18 Mart 2026 Çarşamba 22:40

Siyasi kulisleri hareketlendiren son dakika gelişmesi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelere yönelik operasyonlar nedeniyle iki bayramdır kapılarını kapatan CHP, 2025 yılında yeniden bayramlaşma kararı aldı. Ancak 17 partilik listede bir isim dikkat çekti: AK Parti ile köprüler kurulamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), belediyelere yönelik art arda gelen operasyonları gerekçe göstererek geçtiğimiz Ramazan ve Kurban Bayramı’nda başlattığı "bayramlaşmama" ambargosunu esnetti. Özgür Özel liderliğindeki CHP, yeni dönemde siyasi partilerle kucaklaşma kararı alırken, AK Parti ile olan gerilim bu bayramda da masada kaldı.

Özgür Özel’in "Bayram Görecek Halimiz Yok" Sözleri Hafızalarda

Geçtiğimiz dönemde, 19 Mart’ta başlayan belediye operasyonlarına sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bizim bayram görecek halimiz yok. Milletin seçtiği belediye başkanlarımıza yönelik bu hukuksuzluk varken ne bayramı?" diyerek kapıları kapatmıştı. Aradan geçen iki bayramın ardından ana muhalefet partisi, diyalog kanalını yeniden açtı ancak AK Parti'yi bu listenin dışında tuttu.

17 Partiyle Bayramlaşma, AK Parti’ye Kapılar Kapalı

Bayramın ikinci günü gerçekleşecek olan trafiğin detayları belli oldu. CHP heyeti, aralarında MHP, İYİ Parti, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin de bulunduğu toplam 17 siyasi parti ile bayramlaşacak. İşte CHP’nin ziyaret edeceği ve kabul edeceği o partiler:

  • Ziyaret ve Kabul Listesi: DSP, DYP, DEM Parti, İYİ Parti, BBP, DP, MHP, SP, Anahtar Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, ANAP, Milli Yol Partisi ve BTP.

Görevli Heyetler Belli Oldu

CHP’yi temsilen iki ayrı heyet görev yapacak. Bir heyet diğer partileri ziyaret ederken, Genel Merkez’de Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz başkanlığındaki heyet misafirleri ağırlayacak. Ziyaret heyetine ise Genel Başkan Yardımcısı Serkan Özcan liderlik edecek.


Okunma : 766

Etiketler : #CHP #Özgür Özel #SiyasetHaberleri #Bayramlaşma #SonDakika #AKParti #SiyasiGündem #BelediyeOperasyonları



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA