CHP Kadın Kolları 14. kurultayına gidiyor: Gündem İstanbul Sözleşmesi


Tarih : 1 Ağustos 2020 Cumartesi 09:59

CHP Kadın Kolları’nın pandemi dolayısıyla ertelenen 14. Olağan Kurultayı, 9 Ağustos’ta Bilkent Odeon’da yapılacak. İstanbul Sözleşmesi’nin ana gündem olacağı kurultayda, son dönemde artan kadın cinayetleri ve şiddete karşı bildiri hazırlanacak.

Kurultayda öne çıkacak mesajların ne olacağı konusunda açıklamalar yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Köse, “İstanbul Sözleşmesi kadının hayatta kalma güvencesidir" dedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'ya konuşan Köse, şöyle devam etti:

Bir taraftan kadın bizim anamızdır, bacımızdır diye açıklama yapıyorlar ancak uygulamaya baktığınızda kadına yönelik şiddeti engelleyici yasaların uygulanmadığını hepimiz görüyoruz.

Kadın Kolları Kurultayı’nın teması ‘Eşitlik Gelecek’ ve ‘İstanbul Sözleşmesi’ne Dokunma’ olacak.”

‘DOSTLARIMIZ’ SÖYLEMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla iktidar olacağız” söylemi doğrultusunda dostlar içerisinde kadın örgütlerinin de yer alacağını vurgulayan Köse, şunları ifade etti:

“Genel Başkanımızın kadının siyasette önünün açılmasını sağlayan mesajları oldu. Yüzde 50 kadın temsiliyeti için siyasi partilere çağrı yaptı. Biz de Siyasi Partiler Yasası’nda bir değişiklik yapılmasına yönelik bir hazırlık yaptık. Bunu ileriki günlerde TBMM’ye sunacağız. Kadının temsiliyetinin daha da artması için çalışacağız.”


Okunma : 2486

Etiketler : CHK, KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI, FATMA KÖSE, KADIN KOLLARI, 14.OLAĞAN KURULTAYI



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA