‘Muhalefete gözdağı veriliyor’..


Tarih : 19 Haziran 2017 Pazartesi 09:07

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının CHP nezdinde muhalefete gözdağı olduğunu belirterek, “Hapisle, tehditle CHP’ye ayar vermeye, gözdağı vermeye çalışanlar CHP’nin tarihine baksınlar” dedi. Gerginlik yaratan davranış, söylem ve uygulam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda sanayinin desteklenmesiyle ilgili kanun maddelerinin görüşülmesi sırasında söz aldı.

“Adaletin olmadığı yerde ne sanayi ne de üretim olur. Demokrasinin olmadığı yerde huzur da, barış da olmaz” diyen Çamak, sanayicinin öncüsü yerli sermayenin de bu konuda endişelerinin olduğunu söyledi ve TÜSİAD Başkanı’nın adalete olan güvenin zedelendiğini belirten konuşmasını hatırlattı.

 Çamak, “Ülkemiz her geçen gün bir hukuksuzluk cehennemine dönüşmektedir. Son anayasa değişikliğiyle tamamen siyasal erkin etkisine giren yargı ve onun aldığı kararlar ne yazık ki toplumun vicdanında büyük yaralar açmaktadır. Son olarak, Enis Berberoğlu gazetecilik faaliyetinden dolayı yirmi beş yıl hapse mahkûm edilerek tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Berberoğlu’nun, iktidar tarafından, MİT eliyle ve meclisin bilgisi olmadan Suriye’ye silah sevk ettiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili haber nedeniyle tutuklandığına dikkat çeken Çamak, “Ne zamandan beri yasadışı bir örgüte silah göndermek devlet sırrı olmuştur? Bakınız, aynı konuda birçok kişi açıklama yaptı, bunu haberleştirdi ama bu konuda sadece Cumhuriyet gazetesi çalışanları ile milletvekilimiz cezalandırıldı.  Enis Berberoğlu'nun cezalandırılması doğrudan doğruya partimize bir gözdağıdır, partimiz nezdinde muhalefete bir gözdağıdır. Hapisle, tehditle Cumhuriyet Halk Partisi’ne ayar vermeye, gözdağı vermeye çalışanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihine baksınlar. Partimizin tarihi, gericiliğe, hukuksuzluğa ve faşizme direnişin tarihidir. Bizi yıldıracaklarını sananlar büyük bir yanılgı içindedirler. Asıl suçlular ahkâm keserken masum insanların, gazetecilerin hapsedildiği bir garabet yaşıyoruz. Bu ceza, söz konusu haberin gerçek olduğunun tescil edilmesidir; bu ceza, ülkemizde hukukun iflasının göstergesidir. Hangi anlayışla, hangi hukukla bu kararın verildiğini anlamak mümkün değil. Bu kararı ve uygulamayı kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler er geç tarih önünde hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

 Çamak, ‘gerginlik yaratan davranış, söylem ve uygulamalarla bir ülkenin uzun süre yönetilemeyeceği’ uyarısında da bulundu.

Çamak, “İktidar, gücünü korku ve sindirme aracı hâline getirmemeli. Bugün, hukuk başta olmak üzere, tüm devlet aygıtı iktidarın sopasına dönüştürülmüştür. Oysa bir devlet, her şeyden önce ortak bir akılla yönetilmelidir. Devlet olmak adaletli olmak demektir. Gücünü demokrasiden, halktan ve haktan alan bir iktidar kendi halkından korkmaz.  Zamanında Ergenekon, Balyoz gibi davalarla adalet çiğnendi ve yerle bir edildi. O zamandan bu yana sendeleyerek de olsa bir şekilde yürüyen hukuk artık resmen felç olmuştur.  Adaletin yok sayıldığı tüm hukuksuzluklara karşı yola çıkan, başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, adalet yürüyüşündeki tüm partililerimizi ve vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.


Okunma : 1243

Etiketler : chp, hüseyin çamak, enis berberoğlu, adalet, tusiad.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA