23 Mayıs 2024 Perşembe

17:17   TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ`NDE MERSİN`İ CHP GRUBU`NUN TEKLİF ETTİĞİ LİSTE TEMSİL EDECEK   17:14   MEDYA GRUPLARININ "DİJİTAL TELİF YASASI" TALEBİNE KOMİSYON ÜYESİ MİLLETVEKİLLERİNDEN "BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM GEREKİR" İTİRAZI   13:33   TBMM`DE TARTIŞMA... ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN OSMAN GÖKÇEK`E...   12:20   DEM PARTİLİLER KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN CEZALARI TBMM`DEN ADALET BAKANLIĞI`NA YÜRÜYEREK PROTESTO ETTİ   11:55   CHP`Lİ GÜLCAN KIŞ`TAN BAKAN ŞİMŞEK`E SESLENDİ   09:26   BÜYÜKŞHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MERSİN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİ`NE KATILDI   01:57   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN 10 MADDESİ, GENEL KURUL`DA KABUL EDİLDİ   01:07   ERDOĞAN, 1990 TARİHLİ ‘SEFERBERLİK VE SAVAŞ HALİ TÜZÜĞÜ`NÜ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRDI   23:37   DEM PARTİLİ BOZAN`IN, KOBANİ OLAYLARIYLA İLGİLİ ERDOĞAN`I HEDEF ALAN SÖZLERİNE, AKP`LİLER TEPKİ GÖSTERDİ   21:48   FENERBAHÇE`DEN DERBİNİN ARDINDAN YAŞANANLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA   15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ   14:01   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENTİN EN YOĞUN BÖLGESİNDE 3 HİZMET BİRDEN    13:55   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU   13:10   10 EKİM ANKARA KATLİAMI DAVASI AVUKAT KOMİSYONU`NDAN AYM`NİN KARARINA TEPKİ   12:19   21 MAYIS 1864 ÇERKES SÜRGÜNÜ`NÜN 160. YILI... KAFKAS VE ÇERKES DERNEKLERİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEK   11:46   ALİ YERLİKAYA`DAN `FETÖ` OPERASYONU AÇIKLAMASI: "28 İLDE DÜZENLENEN `KISKAÇ-16` OPERASYONLARINDA 46 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   11:19   AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "MADEN İŞLETME SAHASI GENİŞLETİLMEYE DEVAM EDERSE ORMANSIZ KALACAĞIZ"   10:29   KAMU ALACAKLARINDA GECİKME ZAMMI ORANI YÜZDE 4,5`E ÇIKARILDI  
 
     
   

CHP İl Başkanı Özyiğit’ten 24 Temmuz mesajı..


CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, yazılı bir açıklama yaparak basın özgürlüğü üzerindeki baskılara dikkat çekti.

 

Tarih : 25 Temmuz 2017 Salı 03:45   Okunma : 1062

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı’nın Yıldönümünde  açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı davaya dikkat çeken Başkan Özyiğit, “Bugün gazeteciliğin de yargılandığı gündür” dedi.

Özyiğit, “Bugün 24 Temmuz. Basın bayramı ve Türk basınından sansürün kaldırılış günü ve bugün ülkemizde 160’a yakın gazeteci tutuklu. 110 medya kuruluşu AKP iktidarı tarafından kapatılmış durumda. 2500 gazeteci işsiz. 24 Temmuz 2017, aynı zamanda 12 mensubunun cezaevinde tutulduğu Cumhuriyet Gazetesinin yayın politikasının da yargılandığı gün olarak tarihe geçecektir. Bu ülkede bugün gazeteciliğin de yargılandığı gündür” dedi.

 24 Temmuz 1908’de basında sansürün kaldırıldığını, o günden bu yana 24 Temmuz’un bayram olarak kutlandığını kaydeden Özyiğit, “Bugün aynı coşku, sevinç, kıvanç, bayram ruhu ve anlayışı ile kutlayabiliyor muyuz? Hangi görüşe, hangi gazeteye mensup olursa olsun, özgürce düşünüp gerçekleri yazabiliyorlar mı? Araştırıp, sorgulayıp, eleştirip yorum yapabiliyorlar mı? Vicdan ve gönül rahatlığı ile yazıp konuşabiliyorlar mı? Yandaş, yancı, iktidarın borazanlığını yaparak haber yapmak, toplumu yanlış bilgilendirmek, gazetecilik meslek onurunu zedelemektedir. İktidar gücüyle medyayı teslim alarak hızla demokrasiden uzaklaştırmış; böylece yasaklarla, baskıyla, oto sansürle ve kitlesel işsizliklerle kararan, kapkara olan bir medya ile karşı karşıya gelmemizi sağlamıştır. Bunun sonucu olarak da dünyada basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 155. sırada olan bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  chp il başkanı, abdullah özyiğit, basında sansür, cumhuriyet gazetesi.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA