21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Çanakkale’de Umudun Meşalesi Yakıldı!


CHPli Ali Kırbıyık’ın kaleminden Adalet Kurultayı..

 

Tarih : 7 Eylül 2017 Perşembe 15:37   Okunma : 1286

Adalet Kurultayı..

 

Eceabat’a yaklaşık yirmi kilometre ötede , yine yaklaşık yüz dönümlük geniş bir alandayız.

CHP Genel Merkezi  Çanakkale İl ve ilçe teşkilatlarının bütün imkanlarını kullanarak özverili çabalarıyla  yaşanabilir kıldıkları bir kamp alanı burası.

Barınaklar, gölgelikler, çadırlar… Her şey, ama her şey düşünülmüş gibi.

Çanakkale’de vatan için canlarını vermiş vatan evlatlarının “ Çanakkale geçilmez” dedikleri topraklardayız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin temellerini attığı kutsal topraklar burası.

Her adım atışımızda bastığımız yerde bir şehidimizin yattığını bilmenin tedirginliği ve gururu içindeyiz şu an.

Taa başından beri içinde olduğum uzun adalet yürüyüşünün sonunda “ Bu daha başlangıç” diyordu ya Kılıçdaroğlu işte o sözün ne denli kararlılıkla söylenmiş olduğunun somut bir gelişmesi bu birliktelik.

Daha şimdiden ortalık ana baba günü; yollarda olan binlerin olduğu duyumlarını alıyoruz.

“Hak, hukuk, adalet” diyen herkesin yüreği burada atıyor bugün.

Haksızlıklara uğramış, hakkını arayamayan ,mağdur olan canlar için burada bu güzel yürekli insanlar.

Uzun ve kutsal Adalet Yürüyüşünden sonra daha tabanlarının yaraları kapanmamış olmalarına rağmen yollara dökülmüşler yine. Sonuna kadar diyorlar; kararlılar. Adaletin göz göre göre öldürülmesine izin vermeyeceğiz diyorlar.

Dört gün sürecek olan bu Adalet Kurultayı’nın çok iyi organize edildiği ve çok ses getireceği kesin görünüyor.

Anadolu topraklarının yetiştirdiği çok değerli yüzlerce konuşmacı binlerce insana seslenecek panellerde. Çalıştaylar yapılacak ve bundan sonraki yol haritası belirlenecek . Söyleyecek sözü olan kalemi eline alacak ve yazacak düşüncelerini, özlemlerini. Bunlar hep değerlendirilecek . İlk sözü de son sözü de halk söyleyecek .Söylenen o, görünen o.

Kürsüde açılış konuşması yapan Kılıçdaroğlu’nun sözü var: Haksızlığa uğramış kim varsa onların yanında olacak; yok edilmek istenen adaletin yeniden yeşermesi için sonuna kadar mücadele edecek.

“Yürüyemezsiniz” dediler yürüdük diyor Kılıçdaroğlu, dayanamazsınız dediler dayandık; başaramazsınız dediler , başardık; bunu da başaracağız, diyor.

CHP tam kadro orada, Genel başkanlarının yanında yine; uzun yürüyüşte olduğu gibi.

Partili olmayanlar da var kamp alanında. Haksızlıklara uğramış insanlar genç ihtiyar; haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere dayanamayan gençler.

Ve  kadınlar, bizim kadınlarımız. Onlarsız olmaz.

Çanakkale’de umudun meşalesi yakıldı bugün, Kurtuluş Savaşımızın dağlarda yakılan çoban ateşlerine benziyor.

Ali Kırbıyık 

Paylaş :
Etiketler :  Ali Kırbıyık, CHP, Adalet Kurultayı, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA