21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Yörüklerin Karla Kaplı Yayla Yolunu Açıyor


Büyükşehir Belediyesi,Anamur’un yüksek kesimlerinde etkili olan ve Yörüklerin göçünü engelleyen yoğun kar için harekete geçerek yolları açtı. Anamur Ovabaşı Mahalle Muhtarı Gani İmdat, “Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Bütün ekibiyle buraya ağırlık verdi. Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar” dedi.Yapılan çalışmalarla Anamur’daki 15 mahallenin 9 farklı yaylaya çıkan yolu açıldı.

 

Tarih : 4 Mayıs 2021 Salı 11:18   Okunma : 816

Mersin Büyükşehir Belediyesi, havanın ısınmasıyla birlikte yaylaya göç zamanı gelen Yörüklerin karla kaplı yollarını açıyor. Anamur’da hayvanları ile birlikte yaylaya çıkmak için hazırlık yapan konargöçer Yörüklerin yolunu kar engeli tıkadı. Büyükşehir Belediyesi anında müdahale ederek, Yörüklerin rahatça çıkabilmesi için Antalya sınırında bulunan yayla yollarını açtı.

15 mahalleden 9 farklı yaylaya çıkan yollar açıldı

Muhtarlık İşleri Dairesi ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Anamur ilçesine bağlı olan ve Antalya sınırında bulunanyaylaların karla kaplı yolları açıldı.Bu çalışmalarla Kızılaliler, Karadere,Emirşah, Alataş, Güleç, Sarıdana, Ovabaşı, Çataloluk, Korucuk, Karaçukur, Çamlıpınar, Yukarı Kükür, Güngören, Lale ve Karaağa Mahallelerindeki Yörükler’in çıktığı Kaşpazarı, Çamurlu, Olukbaşı, Küçükpınar, Atan, Düğünalanı, Tamtır, Elbalak ve Çukurpınar yaylalarınagiden yollar kardan temizlendi.Bu sayede Yörükler yazlık yurtlarına rahatça göç edebilecek.

“Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar”

Çalışmalar sırasında Büyükşehir Belediyesi ekiplerini yalnız bırakmayan Anamur Ovabaşı Mahalle Muhtarı Gani İmdat, bölgesinde bulunan Yörüklerin ekonomiye önemli katkılarının olduğunu vurguladı. Yörüklerin yolunu açtığı için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden İmdat,şunları söyledi:

“Çamurlu Yaylası’ndayız. Büyükşehir Belediyesi’nin makineleriyle kar temizleme çalışması yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun.Bütün ekibiyle buraya ağırlık verdi. Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar. Buradaki Yörüklerimiz ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Bu yaylalarımız 60-70 bin civarında küçükbaş hayvanı ve binlerce arı kovanı olan yaylalarımız.Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Selam olsun.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA