5 Şubat 2025 Çarşamba

15:29   VATANDAŞLARıN PAHALıLıK SITEMI: "ÇOCUKLARDAN BORÇ ALARAK IDARE EDIYORUZ. HER TARAF BATMıŞ, BIR ŞEY ALAMıYORUZ``   15:06   TOROSLAR’DA TARıMıN GELECEĞI KONUŞULDU   14:52   6 ŞUBAT DEPREMLERININ 2`NCI YıLı... CAN ATALAY: 53 BIN 537 INSANıN ÖLÜMÜNÜN ARDıNDAN NELER YAPıLDı? BU INSANLARıN ÖLÜMLERININ TÜM SORUMLULARı YARGıLANDı Mı   13:31   SıLA BEBEK DAVASı... CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "BU UTANÇ TÜRKIYE`NIN UTANCıDıR, SADECE SUÇLULARıN DEĞIL"   13:23   MEZITLI BELEDIYESI, 14 ŞUBAT SEVGILILER GÜNÜ DOLAYıSıYLA 1 HAFTALıK ETKINLIK PROGRAMı HAZıRLADı   12:57   TARSUS’TA HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN BIN 500 KILOGRAM PEYNIR ELE GEÇIRILDI   12:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DEPREMIN ÜZERINDEN İKI YıL GEÇTI, SÖZLER TUTULMADı, DEPREMZEDELER HÂLÂ MAĞDUR!”   11:52   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN`DA... ÖZEL: DEPREMIN ÖNCESINDE, SıRASıNDA VE SONRASıNDA SıNıFTA KALMıŞ BIR IKTIDARLA KARŞı KARŞıYAYıZ   11:11   CHP`DE GÜNDEM CUMHURBAŞKANı ADAYı ÖN SEÇIMI... ÖZEL, YAVAŞ ILE GÖRÜŞTÜ. PARTI KULISLERINDE ÜÇLÜ GÖRÜŞME BEKLENIYOR   09:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, GENÇLERE DESTEK OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   09:56   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "ORTAK AKıL ILKESIYLE ÇALıŞMALARıMıZı ŞEKILLENDIRMEYE DEVAM EDIYORUZ"   09:31   MERSIN SU VE KANALIZASYON İDARESI`NE, AB DELEGASYONU, FRANSıZ KALKıNMA AJANSı VE İLBANK TEMSILCILERINDEN ZIYARET   09:21   MERSIN SINEMA OFISI, “SINEMA SÖYLEŞILERI”NIN ILKINDE YÖNETMEN TAYFUN PIRSELIMOĞLU`NU KONUK ETTI   01:39    HAKIM VE SAVCı ADAYLARıNıN ATAMA KARARNAMESI RESMI GAZETE`DE   16:27   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ERKEN SEÇIMIN ADAYı ERKEN BELIRLENIR. ERKENDEN YOLA ÇıKACAĞıZ”   15:56   SILIFKE BELEDIYESI ŞUBAT AYı MECLIS TOPLANTıSıNDA 8 MADDE KARARA BAĞLANDı   15:43   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP GRUBU OLARAK TEĞMENLERIN ÇıKMıŞ VE ÇıKACAK TAZMINATLARıNı ÖDEYECEĞIZ"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "KÜLTÜR VE TURIZM BAKANıNıN YARGıLANMASı IÇIN PARTILERLE GÖRÜŞECEĞIZ"   14:23   CHP GRUP TOPLANTıSı... DEMOKRAT PARTI`DEN ISTIFA EDEN MILLETVEKILLERI CEMAL ENGINYURT ILE SALIH UZUN CHP`YE KATıLDı   11:47   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 9 BIN ÇOCUĞU TIYATRO OYUNLARıYLA BULUŞTURDU  
 
     
   

Akdeniz Yeni Bir Aile Sağlığı Merkezine Kavuşuyor


Akdeniz Belediye Meclisi’nce alınan kararla, Özgürlük Mahallesi’ne yeni bir aile sağlığı merkezi kazandırılacak. Yoğun tarımsal ve hayvansal üretim ve kapasiteye sahip olan Akdeniz ilçesinde, belediye bünyesinde ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulacak.

 

Tarih : 21 Mayıs 2021 Cuma 14:14   Okunma : 1008

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ikinci birleşimini, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulüyle sürdü. Ardından Meclis’e gelen; 2020 Mali Yılı Kesin hesabını içeren komisyon raporlarının görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Özgürlük Mahalle Evi’nin zemin katı, Aile Sağlığı Merkezine dönüşüyor

Toplantıda; Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazısı ile mülkiyeti belediyeye ait Özgürlük Mahallesi’nde bulunan mahalle evinin zemin katının, Aile Sağlığı Merkezi yapılması için bedelsiz tahsisi ile ilgili komisyonlardan oybirliğiyle gelen rapor da görüşüldü. Rapor, Meclis üyelerinin de oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Gültak’tan Meclis üyelerine teşekkür

Söz alarak Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mustafa Gültak; “Özgürlük; bir yandan Çilek, bir yandan Hal Mahallesi’nden hizmet alan arada kalmış bir mahallemizdi. Kadınların, çocukların ızdırabı idi bu. Bölgede uygun hazine arazisi aradık ama maalesef bulamadık.  Biz de belediyemize ait binayı değerlendirdik. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız ciddi mağduriyet yaşıyordu. İnşallah zemin katında güzel bir tadilat yapıp, tahmin ediyorum, iki hekimlik bir aile sağlığı merkezi olacak. Mahallenin nüfusu uygun, güzel bir hizmet olacak. Desteklerinden dolayı Meclis üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Akdeniz’de, ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulacak

Toplantıda; Meclis Üyesi Halil Kara’nın, 65 mahallesi olan ve 40 mahallesinde yoğun şekilde tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürütülen Akdeniz ilçesinde, belediye bünyesinde ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulması ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Komisyonlarda kabul edilen rapor, Meclis üyelerince de oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Gültak’ın talimatı üzerine, belediye bünyesinde söz konusu müdürlüğün kurulması için gerekli girişimler başlatıldı.

Şehidin adı, ailesinin yaşadığı mahalledeki parka verilecek

Yine Meclis üyesi Tufan Nenni’nin; Huzurkent Bahşiş, Kulak, Köselerli, Gazi ve Nacarlı Mahalle Muhtarlarının talebi üzerine, Adnan Menderes’te bulunan ‘Şehit Ramazan Bahşiş Parkı’nın; Bahşiş Mahallesi’nde bulunan Özgür Çocuk Parkı ile sadece isimlerinin yer değiştirilmesi ile ilgili teklifi içeren komisyon raporları görüşüldü. Komisyonlardan oybirliğiyle gelen teklif, Meclis üyelerinin yine oybirliğiyle kabul edildi.

Karara bağlanan diğer bazı gündem maddeleri

Meclis’te; Nusratiye Mahallesi 836 ada, 71 parselde Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluğunda olan alanda Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan “Askeri Alan” amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifine esas kurum görüşü ile ilgili teklifi içeren gündem de görüşüldü. Gündemle ile ilgili komisyona ek süre verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Bahçe ve Barış Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1. Bölgede onaylanan 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili teklifini içeren komisyon raporları da görüşüldü. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak komisyona yine ek süre verilmesi kararı oybirliğiyle alındı.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı; 1 Haziran 2021 Salı günü saat 10:00’da, belediye konferans salonunda düzenlenecek.

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, GÜLTAK, AİLE, SAĞLIĞI, MERKEZİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA