16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

Akdeniz’de Kaçak Yapılar Yapılırken Niye Müdahale Etmediniz


Akdeniz Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşiminde konuşan Başkan M. Mustafa Gültak, bazı meclis üyelerinin çevre konuları üzerine yaptığı konuşmalara istinaden, "Akdeniz gözünüzün önünde erimiş; betonlaşmış. Kaçak yapılarla karşı karşıya kalmış. Parkı, spor tesisi olmamış. Bunlar sizin gözünüzün önünde olmuş. Bunlara karşı çıkmadığınız gibi onay da vermişsiniz. Bu kaçak yapılar yapılırken niye müdahale etmediniz? Hadi gelin kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm yapalım. Destek verecek misiniz? Akdeniz’de çevreci, doğacı, modern bir yapının oluşmasına izin veriyor musunuz?" dedi.

 

Tarih : 5 Haziran 2021 Cumartesi 00:34   Okunma : 1027

Akdeniz Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimini, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Meclis toplantısı, yoklama ile başlayıp, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sürdü, ardından bir önceki birleşim tutanak özeti kabul edildi. Meclis’te, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nedeniyle çevrenin önemine ilişkin bir video yayınlayan Başkan Gültak, ekolojinin önemine vurgu yaptı.

Nusratiye Mahallesi, 953 ada, 40 ve 41 sayılı parseller üzerinde bulunan İmar, Çevre, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim ve Kültür ile Çocuk ve Engelli Hakları komisyonu raporları oy çokluğuyla reddedildi. Meclis’te, ilgili yasa gereği, Tarımsal Hizmetler Müdürü kadrosu ihdası için düzenlenen 1 sayılı kadro ihdası cetveli ile ilgili komisyon raporları da oybirliği ile kabul edilirken, toplantıda, Bahçe ve Barış Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 1. Bölge, 1. Etap 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili teklif ve komisyonlardan gelen raporlar da üyelerin oybirliği ile Meclis’ten geçti. Öte yandan Üçocak Mahallesi Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içerisinde bulunan binanın Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne tahsisi için Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporları da meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Gültak; "Akdeniz 25 yıl içinde gözünüzün önünde erimiş"

Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Meclis üyeleri de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün önem ve anlamı üzerine konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından söz alan Başkan Mustafa Gültak, bazı meclis üyelerinin eleştirel yaklaşımlarına geçmiş dönemdeki yönetimlere atıfta bulunarak yanıt verdi. Başkan Gültak, "Yıllarca Akdeniz Belediyesi'nde betonlaşmayı kim yaptı? Biz mi yaptık? Bu parkların yapılmamasına, yeşil alanların yapılmamasına kim göz yumdu? Akdeniz 25 yıl içinde gözünüzün önünde erimiş. Betonlaşmış. Kaçak yapılarla karşı karşıya kalmış. Parkı, spor tesisi olmamış. Bunlar sizin gözünüzün önünde olmuş. Bunlara karşı çıkmadığınız gibi onay da vermişsiniz. Hangi çevreden bahsediyorsunuz? Bu kaçak yapılar yapılırken niye müdahale etmediniz? Neden bu kentleşmenin bu kadar çarpık olmasına izin verdiniz?" ifadelerini kullandı.

"Akdeniz'de modern bir yapının oluşmasına izin veriyor musunuz?"

Bugün Akdeniz ilçe sınırları içerisindeki çarpık kentleşmeden ötürü, park dahi yapamadıklarından duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren Başkan Gültak, "Ekolojiye destek olamıyoruz. Gelin kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm yapalım. Cıvıl cıvıl olsun her taraf. Ağaçlar ekelim. O ağaçların üzerine kuşlar yuva yapsın. Çocuklarımız doğayla buluşsun. Hadi gelin. Destek verecek misiniz? Akdeniz'de çevreci, doğacı, modern bir yapının oluşmasına izin veriyor musunuz? Yarından itibaren başlayalım. Bu konuda çözüm önerisi de getirmiyorsunuz. Bu insanlara, onların çocuklarına yazık ediyorsunuz" diye konuştu.

Bir sonraki Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı, 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, DÜNYA, ÇEVRE, GÜNÜ, AKDENİZ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA