20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir, MGC’yi ziyaret etti


Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve MGC Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek yeni cemiyet binasının hayırlı olmasını diledi.

 

Tarih : 1 Ekim 2021 Cuma 18:43   Okunma : 413

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra kentteki gazetecilerle de bir araya gelen Başkan Özdemir, gazetecilerin aynı çatı altında toplanmasının ve birlikte hareket edilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Yeni hizmet binasını gazetecilerin evi olarak gördüğünü dile getiren Özdemir, “Öncellikle böyle bir yere kavuştuğunuz için, ben her zaman Gazeteciler Cemiyeti ve gazeteci arkadaşların yanında olmaya çalışan bir kişi olarak çok mutlu oldum. Eski yerlerinizi de biliyoruz ama bu binanıza baktığımızda işlerinizin işlemesi için güzel bir yer. Basın Evi’ne de gittim, baktım, orası da gayet şık olmuş. Bunun için de önce Neşet Tarhan Başkana, Mustafa Gültak Başkana ve bunları toplayıp, böyle bir şeyin ortaya çıkmasını sağlayan yönetim kurulan teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“Bizler gazetecilerle et ile tırnak gibiyiz”

Gazeteciler ile bütünlenilmiş bir bağlarının olduğunu söyleyen Abdullah Özdemir, “Siz olmazsanız bizim bir varlığımız olmaz, bizler olmasak size malzeme olmaz. Gazetecilik bir araç değil, amaç olmalı. Amaç gazeteye iyi haber vermek toplumu aydınlatmak,toplumu bilgilendirmek. Eskiden gazetecileri araç olarak kullanırlardı ama artık bu durum çok az kullanılmaya başlandı. Bu gazeteciliğin kendi arasında yapacağı en önemli olaylardan bir tanesi. Gazeteciler neyse işin gerçeği onu yansıtırlar. Zaten bir gazetecinin bana göre görevi de odur. Kendi kafasına göre bir şeyler eklemek yerine, bir yere çamur atmak yerine doğru olanı söylemek, yazmak.Gazetecilik bugünkü şartlarda yapılması ve devam ettirilmesi zor bir meslek. Hele hele ilkeli çalışmaya çalışan gazetecilerin işi daha da zor. Gazetecinin vicdanı ne kadar hür olursa o kadar örnek olup topluma doğruları yansıtır.” dedi.

“Kent gazetecilerinin önündeki engeller kalkmalı”

Yapılan ziyarette MGC faaliyetlerini ve basın sektörünün karşı karşıya olduğu sorunları aktaran MGC Başkanı R. Kaya Tepe şunları söyledi:

1975 yılında kurulmuş ve mazili cemiyetimiz var. Kurumsallaşma çalışmalarıyla ilgili bizim yönetimimiz öncellikli olarak bunu ön plana almıştır. Kurumsallaşmanın önündeki en büyük ilkelerden bir tanesi de bir çatının olması. Hep bir yerimiz olmuş ama sahiplenebileceğimiz ya da hep bize ait olan bir işletmemiz ne yazık ki olamamıştı. Biz bu anlamda eksikliğimizi ifade ediyorduk. Başkanlarımız da bu isteğimizi vücuda getirdiler ve bize iki tanemekankazandırdılar. Bizde en azından kurumsal çalışmalarımızı bir çatı altında olmasının önemini bildiğimiz için bu şekilde kurguladık. Ama biz tapuda Mersin Gazeteciler Cemiyeti yazan bir yerimizin olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun olması için çalışmalar yapmak gerek, umuyoruz ki ona da kavuşacağız.

Kent gazetecileri çok zor şartlar altında görev yapıyorlar. Özellikle son dönemde hem teknolojik gelişmeler hem pandemi gazeteciler için hep zor süreçler oldular. Bunların önüne geçmesini istiyoruz, özellikle kent gazeteciliğinin önünün açılmasını istiyoruz. Gerçek manada, profesyonel anlamda gazetecilik yapan insanların önünün açılmasını istiyoruz, önümüzdeki tüm engellerin kalkmasını istiyoruz. Kent gazetecileri ne kadar özgür olursa, halk o kadar özgür olur, demokrasi o kadar gelişmiş ve toplum da aydın olur, bunların önünün açılmasını istiyoruz.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TİCARET, BORSASI, BAŞKAN, ÖZDEMİR, MGC

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA