27 Eylül 2024 Cuma

15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI   16:12   EŞI EMRAH ALA TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN MINE NUR ALA`NıN POLISLERIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLÜMLE TEHDIT EDILDIĞI ORTAYA ÇıKTı   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı  
 
     
   

Miniklere Büyükşehir’den Ağız ve Diş Sağlığı Kontrolü


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Münir Özkul Kreşi’ndeki miniklere ağız ve diş sağlığı kontrolüyaptı.Kontrolün ardındandiş macunu ve diş fırçası verilen miniklere erken yaşta dişsağlığını korumanın önemi anlatıldı.

 

Tarih : 26 Kasım 2021 Cuma 16:32   Okunma : 698

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Münir Özkul Kreşi’nde eğitim gören miniklere ağız ve diş sağlığı kontrolü gerçekleştirdi.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Münir Özkul Kreşi’nde eğitim alan 3-6 yaş arasındaki miniklerin ağız ve diş sağlığı kontrolleri Ağız ve Diş Sağlığı Aracı’nda yapıldı.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Diş Hekimi Serhat Işılak ve beraberindeki ekip,Toptancı Hal Kompleksi içerisinde bulunan Münir Özkul Kreşi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Aracı’nda gerçekleştirdiği kontrolde miniklere önemli uyarılarda bulundu.Doktor Işılak, kontrol sırasında miniklere dişlerini fırçalamaları ve dişlerin çürümesine neden olacak gıdaların tüketimini azaltmalarını önerdi.Kontrol sırasında miniklere erken yaşlarda diş sağlığını korumanın önemli olduğuda anlatıldı. Kontrolün ardından da miniklere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

“Dişlerini fırçalamalarını ve tatlı tüketimini azaltmalarını öğütledik”

22-28 Kasım’ın Ağız ve Diş Sağlığı ile Diş Hekimleri Haftası olarak kutlandığını belirten HekimSerhat Işılak,amaçlarının diş sağlığına yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Çocukların, erken yaşlarda diş sağlığını korumayı öğrenmelerininönemli olduğunu ifade eden Işılak, “Bugün çocuklarımıza diş fırçalamanın önemini anlatmaya geldik. Elimizden geldiğince farkındalık yaratmaya çalıştık. Hediyelerini verdik.Dişlerini fırçalamalarını ve tatlı tüketimini azaltmalarını öğütledik” dedi.

“Dişlerimizi en az iki kere fırçalamamız gerek”

Diş kontrolü yapılan kreş öğrencilerinden Türker Zirek, “Dişime baktılar.Diş fırçası verdiler. Dişimi fırçalayacağım. Dişimi fırçalamayı biliyorum”derken, kontrolden korkmadığını söyleyen Eymen Tura ise “Hiç acımadı. Doktor Amca ‘dişini her gün fırçala’ dedi.Dişlerimizin çürümemesi için her gün dişlerimizi fırçalamalıyız ve çok şeker yememeliyiz” diye konuştu.Başak Ertek de“Dişlerimizi en az iki kere fırçalamamız gerek.Fırçalamazsak çürür ve dişlerimiz ağrır. Doktora gitmek zorunda kalırız.Ben her gün dişlerimi fırçalıyorum”dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA