22 Eylül 2024 Pazar

16:25   EGE DENIZI`NDE PEŞ PEŞE IKI DEPREM   16:04   METEOROLOJI`DEN YENI UYARı... 11 ILDE KUVVETLI YAĞıŞ BEKLENIYOR   15:52   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GÖÇ İDARESI BAŞKANLıĞı DENETIM RAPORU: “TAŞıNMAZLARA YAPıLAN DEĞER ARTıRıCı HARCAMALARıN ILGILI TAŞıNMAZıN MALIYETINE EKLENMEDIĞI TESPIT EDILDI”   15:49   SAYıŞTAY: VAKıF YÜKSEKÖĞRETIM KURUMLARıNDA ÜCRETSIZ OKUTULMASı GEREKEN ASGARI LISANS ÜSTÜ ÖĞRENCI SAYıSıNA YÖKSİS ÜZERINDEN ULAŞıLAMıYOR   15:34   UTKU ÇAKıRÖZER: OKULDA TEMIZLIK EMEK SÖMÜRÜSÜYLE DEĞIL, KADROLU PERSONEL ILE SAĞLANıR. EVLATLARıMıZ VE ÖĞRETMENLERIMIZIN SAĞLıĞı RISK ALTıNDA   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   15:10   SAYıŞTAY TESPIT ETTI: "ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı, IŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI KONULARıNDA `ORANTıSıZ ILETIŞIM` KURDU"   14:51   ÖZGÜR ÖZEL: “SÖZLEŞMELI ERIMIZ MAŞALLAH ABAKAY`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   14:44   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA TEPKI: ``ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞIL``   14:33   CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER: "TASARRUF TEDBIRLERI ADı ALTıNDA ÖNCE IŞÇININ, ARDıNDAN DA ÇOCUKLARıN SERVIS HAKKıNı ELINDEN ALDıNıZ"   14:06   İRAN`DA KÖMÜR MADENINDE MEYDANA GELEN PATLAMADA EN AZ 51 KIŞI ÖLDÜ   14:01   SAYıŞTAY: ``HAZINE GARANTILI DıŞ KREDI KULLANAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARıNıN ÖDEDIĞI KUR FARKı 17 MILYAR 887 MILYON 301 BIN 403 TL OLDU``   13:27   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı MSB DENETIM RAPORU: ``AFAD`ıN, MSB`DEN TALEP ETTIĞI HAVA ARAÇLARıNıN 4 MILYON LIRALıK UÇUŞ MALIYETI MSB`YE AKTARıLMADı``   13:14   EGE DENIZI`NDE DEPREM   13:11   DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “3 EKIM`DE ANKARA`DA KITLESEL MITING YAPACAĞıZ”   13:10   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER MAŞALLAH ABAKAY ŞEHIT OLDU   13:04   CHP`LI BÜLBÜL, ZEYTIN ÜRETICISININ SORUNLARıNA DIKKATI ÇEKTI: “ÜRETIM MALIYETLERI YÜZDE YÜZ ARTTı, ZEYTIN ALıM FIYATLARı GERILEDI”   12:57   SAYıŞTAY`ıN 2023 YıLı GENÇLIK VE SPOR BAKANLıĞı DENETIM RAPORU: "YURTLARDAKI ÖZEL IŞLETMELERDEKI IŞLETICI SEÇIMINDE GENEL MÜDÜR`ÜN TAKDIR HAKKı PUANı BELIRLEYICI"   12:39   ERDOĞAN TOPRAK: “ERDOĞAN, HÜDA PAR`A ANAYASA`NıN 4. MADDESIYLE SORUNLARı OLMADıĞıNı SÖYLEMEKLE YETINIYOR”   12:34   CHP`LI GENÇ: ``SANAYI VE TEKNOLOJI BAKANLıĞı`NıN BÜTÇESINDE 41,1 MILYAR TL HARCAMA YAPıLMıŞ AMA ELDE EDILEN GELIR SADECE 549 MILYON TL``  
 
     
   

Beş adımda sağlıklı zayıfla ,Zayıflamak için kalori saymaya gerek yok


Türkiye’de 25 milyon, dünyada 2 milyar 300 binden fazla kişi aşırı kilolu. Obezite, küresel halk sağlığı sorunu olarak kabul ediliyor ve Haşimato, kalp-damar, diyabet, hipertansiyon gibi birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya ise zayıflamak için kalori saymaya gerek olmadığını söylüyor. Demirkaya, süper gıda adı verilen karalahana, turp ve şalgam tüketiminin yanı sıra patlıcan ve brokoli gibi düşük glisemik indeksli besinlerin tercih edilmesine kadar beş öneride bulunuyor.

 

Tarih : 9 Aralık 2021 Perşembe 22:50   Okunma : 1116

Türkiye’de 25 milyon, dünyada 2 milyar 300 binden fazla kişi aşırı kilolu. Obezite, küresel halk sağlığı sorunu olarak kabul ediliyor ve Haşimato, kalp-damar, diyabet, hipertansiyon gibi birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya ise zayıflamak için kalori saymaya gerek olmadığını söylüyor. Demirkaya, süper gıda adı verilen karalahana, turp ve şalgam tüketiminin yanı sıra patlıcan ve brokoli gibi düşük glisemik indeksli besinlerin tercih edilmesine kadar beş öneride bulunuyor.

Aşırı kilo sağlıklı yaşamı tehdit ederken birçok hastalığın da gidişatını olumsuz etkiliyor. Ancak süper gıdalardan düşük glisemik indeksli yiyeceklere kadar tüketilebilecek çeşitli besinler kilo fazlalığının önüne geçtiği gibi sağlıklı bir yaşama da katkı sağlayabiliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Pınar Demirkaya, Haşimato Hastalığı, hipertansiyon ve insülin direnci gibi rahatsızlıkların uygun beslenme tedavisiyle geriletilebildiğini söylüyor. Zayıflamak için de kalori saymaya gerek olmadığını belirten Demirkaya, konuyla ilgili önerilerini sıralıyor.

Hızlı zayıflamak sağlıklı değil

Kişilerin bedenlerini tanımaları, vücutlarının çalışma sistemi hakkında fikir edinmeleri önemli. Dolayısıyla beslenmenin mantığı öğrenilerek yaşam biçimi haline getirilmeli. Böylece süreç tamamlandığında kişiler fazla kilolarından arınıyor ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oluyor. Unutulmamalıdır ki hızlı zayıflamak veya bağışıklık güçlendirilmeden diyet yapmak sağlığa yararlı değil. Diyet yaparken güçlü bağışıklık için yulaf, yumurta, avokado ve zencefili beslenme listenize ekleyebilirsiniz.

Çikolata kaçamağı diyeti bozmaz

Diyeti bırakmanın en yaygın sebeplerinden biri aslında “Kaçamak yaptım ve her şey bozuldu” diyerek ipin ucunu daha da kaçırmak olduğu yıllardır gözlemlenen bir gerçek. Birkaç parça istenmeyen bir gıda tüketildiğinde, bu, diyetin bozulduğu ve kişinin kilo verme sürecinin olumsuz açıdan etkileneceği anlamına gelmiyor. Sürdürülebilir başarı tam olarak burada devreye giriyor. Birkaç parça çikolata veya biraz mayalı içecek diyete zarar vermiyor.

Süper gıdalar metabolizmayı güçlendirir

Herkesin metabolizması farklı çalışıyor. Bu konuda yaş, hareket, stres, vücut kitlesi, uyku düzeni ve cinsiyet gibi birçok özellik etkin rol oynuyor. Dolayısıyla kalori hesabı yapan diyetler yanlış sonuçlar verebildiği için vücuda en uygun beslenme tarzını belirmek gerekiyor. Fakat beslenme planına karalahana, şalgam, turp, domates ve fındık gibi süper gıdaların dahil edilmesi metabolizmayı güçlendirmek için önemli.

Lif içeriği yüksek besinler

İdeal kilo, kişinin kendini en iyi hissettiği kilodur. Sıfır bedene ulaşmak uğruna sağlıksız yaşamak birçok rahatsızlığa kapı aralıyor. Ayrıca diyet yemekler lezzetli hale getirilebiliyor. Pratik tariflerle hazırlanan bu yemekler içeriği her evde bulunan besinlerden oluşuyor. Karnabahar, kabak, patlıcan, brokoli, bulgur gibi düşük glisemik indeksli ve lif içeriği bakımından zengin bitkisel besinleri beslenme planına ekleyebilirsiniz.

Probiyotik ve prebiyotik

Diyete kepekli tahıllar, pırasa, keten tohumu ve elma gibi yiyeceklerde bulunan prebiyotikler ile fermente peynirler, süt, kefir ve ayran gibi gıdalarda bulunan probiyotikler eklenebiliyor. Beslenme modeli yapılacak analizlerden sonra belirleniyor. Yeri geldi mi eliminasyon diyeti uygulanabiliyor. Bu modelde bazı yiyecekler beslenmeden çıkarılıyor ve hangisinin semptomları tetiklediğini öğrenmek için tek tek beslenmeye ekleniyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA