27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

Fidanlar Gelecek İçin Bin Ağaç Dikti


Kendileri küçük, yürekleri büyük minik öğrenciler, küresel iklim krizine karşı fidan dikiyorlar, geleceğe umut oluyorlar. Akdeniz’in incisi Mersin Erdemli’de kent merkezinin daha da yeşil olması için minik eller bin fidanı toprakla buluşturdu.

 

Tarih : 12 Aralık 2021 Pazar 01:08   Okunma : 774

Mersin Erdemli Belediyesi, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile yürütülen çalışma kapsamında öğrenciler, kent merkezine fidan dikti. Programda, öğrenciler, öğretmenler ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, orman şarkısını birlikte söyledi. Ardından Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler için fidanları bir bir hazırladı. 

Fidanlar ormana dönüşsün seslerinin caddeleri inlettiği etkinlikte, ilk fidanı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, down sendromlu minik öğrenciyle birlikte dikti. Başkan Tollu, “Erdemli için mavi ile yeşilin buluştuğu kent adını koydular malumunuz. Gerçekten Erdemlimiz, bu dünyanın en güzel kentlerden bir tanesi adeta. Biz bu dünyada cenneti yaşadığımız bir kent Erdemli. Bu kentin güzelliklerini daha da mükemmel kılmak adına, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TEMA vakfımız ile birlikte, değerli basın mensuplarımız ile birlikte kentimizin güzelliklerine güzellik katmaya gayret ediyoruz ve kentimizin sokaklarını ağaçlarla donatıyoruz. Erdemlimizin daha da güzel olması adına, Erdemlimizin daha da yeşil kalması adına bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bugün 1000 tane ağacımızı toprakla buluşturduk” diye konuştu.

“Fidanlar Esnaflara Emanet”

Dikilen fidanları herkes tarafından sahiplenmesi gerektiğini ifade eden TEMA Erdemli temsilcisi Murat Başer, “Hem diktiğimiz fidanı aslında biz her diktiğimiz yerde esnafımıza, vatandaşımıza emanet ediyoruz, ağacı sahiplenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Fidan diktikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden bir doğa gönüllüsü öğrenci, “Bugün Erdemli’ye biz ağaç diktik. Çok mutluyuz, gelecek nesillere temiz bir Erdemli bırakmak istiyoruz. Doğayı sev yeşili koru” diye konuştu.

Bir diğer doğa gönüllüsü öğrenci, “Yeşil bir Erdemli için ağaç diktik çok mutluyuz. Bugün çok güzeldi bugünü hiç unutmayacağım” diye konuştu.

Bir diğer doğa gönüllüsü öğrencisi ise” Ağaçlar olmasaydı, dünya güzel olmazdı, hiçbir yer güzel olmazdı. Nefes alamazdık ölürdük” diye konuştu.

Öte yandan program sonunda öğrencilere sıcak çorba dağıtım ve ikramların ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYE, BAŞKAN, TOLLU, KÜRESEL, İKLİM

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA