13 Mart 2025 Perşembe

21:50   ÖZGÜR ÖZEL: “BU EMEKLILERIN ARTıK SENI IKTIDARDAN INDIRMESI IÇIN DAHA NE OLACAK SAYıN ERDOĞAN”   21:06   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı DURBAY: BAĞıMSıZ YARGıYA VE ADALETIN VARLıĞıNA INANıYORUZ   20:58   CHP`LI ÖZER`DEN TEPKI: İMAMOĞLU`NUN YATAY GEÇIŞINDE HIÇBIR SORUN OLMADıĞıNı SÖYLEYEN REKTÖR, BUGÜN TAM AKSI YÖNDE KARAR VERMEYE ÇALıŞıYOR   20:49   CHP`LI KONURALP, GAZETE DUVAR`ıN KAPANMASı NEDENIYLE GOOGLE VE İLETIŞIM BAŞKANLıĞıNA YÜKLENDI   20:31   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP`DEN KRIZ BEKLEYENLER ÇOK BEKLEYECEK AMA IKTIDARıMıZı BEKLEYENLER ÇOK BEKLEMEYECEK”   20:19   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ: "17 MILYON ÖĞRENCI VE ÖĞRETMENI KORUMAK IÇIN GEREKEN PARA BÜTÇENIN YÜZDE 0,2`SI"   17:55   EKREM İMAMOĞLU`NA KASTAMONU VE TRABZON`UN ARDıNDAN ERZINCAN`DA DA SALON VERILMEDI   16:41   DEM PARTI KADıN MECLISI, ÖCALAN`ıN ÇAĞRıSıNA ILIŞKIN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıYLA GÖRÜŞMEYE BAŞLADı   16:13   HAKKıNDA YAKALAMA KARARı ÇıKARTıLAN SERHAN ASKER IFADE VERDI... " HALKıN HABER ALMA HAKKıNı HALK TV OLARAK SONUNA KADAR SAVUNACAĞıZ"   15:51   TOROSLAR’DA MINIK ELLER TOHUM EKTI   15:16   CHP`LI YAZGAN: "1 BULGAR LEVASı, 20 LIRAYı AŞTı. ARTıK KOMŞULARıMıZLA BILE ARAMıZDA UÇURUM OLUŞTU"   14:41   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDEN IKTIDARA SESLENDI: "SIYASETI MERTÇE YAPıN, ADLIYE KORIDORLARıNDAN MEDET UMMAYıN!"   14:41   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDEN IKTIDARA SESLENDI: "SIYASETI MERTÇE YAPıN, ADLIYE KORIDORLARıNDAN MEDET UMMAYıN!"   14:22   CHP`LI SARıBAL`DAN SIBER GÜVENLIK KANUN TEKLIFI`NE TEPKI: "HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TAMAMEN ORTADAN KALDıRARAK SÜPER DIKTATÖRLÜĞE GEÇIŞIN ARACı HALINE GETIRILIYOR"   14:02   HAKKıNDA YAKALAMA KARARı ÇıKARıLAN HALK TV SORUMLU MÜDÜRÜ SERHAN ASKER, ANKARA ADLIYESI`NDE   13:17   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT: "SANATıN HERKES IÇIN ERIŞILEBILIR OLMASı GEREKTIĞINE INANıYORUZ"   13:11   ÇORUM`DAKI USULSÜZLÜK IDDIALARı... CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı NAZLıAKA: “ARAŞTıRMA ÖNERGESI HAZıRLADıK"   11:51   ANAYASA MAHKEMESI DAHA ÖNCEKI KARARLARıNı HATıRLATTı: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KıRıCı, ŞOK EDICI VEYA RAHATSıZ EDICI OLANLAR IÇIN DE GEÇERLI   10:57   CHP`LI AŞKıN GENÇ: 7 YıLDA ETIN, EKMEĞIN FIYATı 10 KAT ARTARKEN EMEKLI IKRAMIYELERI SADECE 4 KAT ARTTı   10:10   ASU KAYA: TÜRKIYE ELBET BIR GÜN MADıMAK KATLIAMı ILE YÜZLEŞECEKTIR VE O OTELE BIR ‘UTANÇ MÜZESI` TABELASı ASıLACAKTıR  
 
     
   

Haluk Bozdoğan: ’Tarsus’ta Okuma Yazma Bilmeyen Kadın Kalmayacak’


Tarsus Belediyesi, Kişisel Gelişim Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlara özel okuma yazma kursu açtı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Bu kapsamda kursumuz tüm hızıyla devam edecek. Kentimizde açacağımız kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak” dedi.

 

Tarih : 16 Aralık 2021 Perşembe 20:40   Okunma : 1758

Tarsus Belediyesi, Kişisel Gelişim Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlara özel okuma yazma kursu açtı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Bu kapsamda kursumuz tüm hızıyla devam edecek. Kentimizde açacağımız kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak” dedi.

Proje kapsamında Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 56 yaş arasındaki toplam 24 kadın kursiyer okuma yazma öğrenerek sertifika almaya hak kazandı. Okuma Yazma Kursunu başarı ile tamamlayan kadın kursiyerler ile bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, okuma yazma öğrenen kadın kursiyerlere çiçek vererek ilerleyen yaşlarına rağmen azmedip okuma yazma öğrenmelerinden dolayı kendilerini tebrik etti.

Kadınlara yönelik Kişisel Gelişim Seferberliği Projesi kapsamında Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu okuma salonunda yapılan okuma yazma kursunun tamamlanmasının ardından, başta 56 yaşına kadar okuma yazma öğrenme imkânı bulunmayan Cemile Sain olmak üzere tüm kursiyerlerin öğrenmenin yaşının olmadığını ve örnek birey olmalarından ötürü kutladı. Sertifikalarını Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın elinden alan kadın kursiyerler, Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

"HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ EN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDAN BİRİSİ"

Eğitime verilen her desteğin Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, şunları söyledi:

“Şu ana kadar hayata geçirdiğimiz en önemli çalışmalardan birisi de kadınlara yönelik başlattığımız okuma yazma seferberliği projesidir. Proje kapsamında yaşları 30’dan 56’ya kadar olan kadın kursiyerlerimiz, Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu Okuma salonumuzda okuma yazma eğitimi aldılar ve kısa sürede büyük yol kat ederek başarıyla okuma yazma sertifikası almaya hak kazandılar.

"OKUMANIN YAŞI YOKTUR’"

Bizleri en çok mutlu eden olay ise 56 yaşındaki ablamızın büyük bir istekle eğitimini tamamlaması oldu. Tarsus’ta okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak diyerek çıktığımız bu yolda, okuma yazma kursundan bu dönemki ilk mezunlarımıza sertifikalarını takdim ettik. Okumanın yaşı yoktur, özellikle kadın ve gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda kursumuz tüm hızıyla devam edecek. Kentimizde açacağımız kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak. Kursiyerlerimizi bu başarı ve azimlerinden ötürü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İşbirliği yaptığımız Halk Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum.”

BÖYLE BİR ŞANSI YAKALAMAK ÇOK ZOR

Çocukken okumayı çok istemesine rağmen imkânsızlıklar nedeniyle bunu yapamadığını ifade eden 56 yaşında 2 çocuk annesi Cemile Sain, “Biz küçükken hem kız çocukları okula gönderilmezdi hem de hayat şartları çok zordu. Bu sebeple okuma yazma öğrenemedik. Başkanımız Haluk Bozdoğan’ın kadınlara böyle bir imkân sağladığını öğrendim. Çocuklarıma beni oraya götürün ben bunu başaracağım artık dedim. Okumanın yaşı yoktur. Bu yaştan sonra böyle bir şansı yakalamak çok zor. Artık kimseye muhtaç olmadan her yere gidebilirim. Başkanımıza çok çok teşekkür ederim” dedi.

"İLK HEDEFİM EHLİYET ALMAK"

Okuma Yazma öğrendikten sonra ilk işinin ehliyet almak olacağını belirten bir başka kadın kursiyer ise, “Ben çarşıya, pazara gidince çok zorluk yaşıyordum. Dolmuşa, hastaneye giderken hep birilerinden yardım istiyordum. Şimdi kimseden yardım istemeden her işimi kendim halledebileceğim. Bundan sonraki ilk hedefim ehliyet almak olacak. Öğrenmek isteyen herkes gelsin. Bu hizmet hayatımızı değiştirdi. Başkanımız Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA