27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

Tarsus Belediyesi’nin Çiftçilere Ücretsiz Dağıttığı Fideler, Meyve Vermeye Başladı


Tarsus Belediyesi, yerli ve milli tohumlar üzerine başlattığı proje kapsamında çiftçilere ücretsiz dağıttığı kışlık sebze fidelerinin takibini gerçekleştirerek verimli üretim ve hasat için teknik destek sağlıyor.

 

Tarih : 29 Ocak 2022 Cumartesi 18:46   Okunma : 715

Tarsus Belediyesi, yerli ve milli tohumlar üzerine başlattığı proje kapsamında çiftçilere ücretsiz dağıttığı kışlık sebze fidelerinin takibini gerçekleştirerek verimli üretim ve hasat için teknik destek sağlıyor.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendislerinin teknik desteği ile yetiştirilen fideler, gelişim evresinden hasat sürecine kadar verimi arttırmak için takip ediliyor. Tarımsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Kentimizde tarım alanında güçlü bir üretim için daha güçlü bir motivasyonun vesilesi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Tohum takası ile elde edilen yerli tohumlar, Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nce fideye dönüştürülerek ekilmek üzere çiftçilere dağıtılmıştı. Bu kapsamda dağıtılan fidelerden verim alınmaya başlandı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere teknik destek verilerek, sağlıklı ve verimli bir üretim yapılması sağlandı.

"ÇİFTÇİ MUTLUYSA TARSUS MUTLUDUR"

Tarsus Belediyesi'ne tarımsal hizmetlere verdiği önem ve sağladığı desteklerden dolayı teşekkürlerini sunan Aliağa Mahallesi’nden Çiftçi Abip Bahçeci, "Başkanımız Haluk Bozdoğan her daim yerli üretime destek oldu. Tarıma dayalı bir bölgede bu tür çalışmalar yapması çiftçilerimizi ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. İnsanların sağlıklı, taze ve doğal ürünler tüketmesi üzerine tarımsal projeler hayata geçirdi. Ben de çiftçi olarak ekimini yapmak üzere brokoli ve karnabahar fidelerini teslim aldım ve ilk meyvelerini vermeye başladı. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri; ekim sürecinde ve devamında desteklerini hiç eksik etmedi. Hem verimli hem sağlıklı mahsüller elde ettik ve etmeye devam edeceğiz. Ürünlerimden çok memnunum. Başkanımız Haluk Bozdoğan’a çok teşekkür ederim. Mirasımıza hep beraber sahip çıkacağız" dedi.

Yerli tohum fidelerden verim elde ettiklerini belirten Kamberhöyüğü Mahallesi’nden Çiftçi Hüsne Güllü ise "Tarsus Belediyesi’nin biz çiftçilere verdiği fide desteğinden dolayı çok mutluyuz. Köyümüzdeki birçok üretici fide desteğinden yararlandı. Fidelerimin ekimi yeni gerçekleştirdim. Yerli düz ve kıvırcık marulları ekerken Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri bizlere teknik destek sağladı. Her alanda olduğu gibi tarım belediyeciliğinde de örnek ve marka hizmetlerine devam eden Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS BELEDİYESİ, TARIMSAL ÜRETİM, BAŞKAN, BOZDOĞAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA