21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

Kılıçdaroğlu’nun Gündeme Getirdiği Şehit Annesi Konuştu: ’Devlet Büyükleri Sesimizi Duymadı, Kılıçdaroğlu Duydu’


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM grup toplantısında gündeme getirdiği 281 TL şehit maaşı alan anne Berfi Talayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seslerini duymadığını belirterek, “Bizler devlet için öldürüldük ve hala da kurşunların önündeyiz burada. İşe gidemiyoruz sürekli tehdit altındayız. Devletin tüm büyüklerine mektuplar yazdık. Dönüş alamadık. Son olarak Kılıçdaroğlu’na yazdık sesimizi duydu” diye konuştu.

 

Tarih : 6 Şubat 2022 Pazar 20:40   Okunma : 1029

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM grup toplantısında gündeme getirdiği 281 TL şehit maaşı alan anne Berfi Talayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seslerini duymadığını belirterek, “Bizler devlet için öldürüldük ve hala da kurşunların önündeyiz burada. İşe gidemiyoruz sürekli tehdit altındayız. Devletin tüm büyüklerine mektuplar yazdık. Dönüş alamadık. Son olarak Kılıçdaroğlu'na yazdık sesimizi duydu” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mardin Kızıltepe’de 2014 yılında şehit düşen 49 yaşındaki korucu Osman Talayhan’ın annesi 73 yaşındaki Şehit annesi Berfi Talayhan’ın kendisine gönderdiği mektubu son grup toplantısında okudu. Kılıçdaroğlu, anne Talayhan’a şehit maaşı olarak 281 lira 3 kuruş bağlandığını açıklayarak, Talayhan’ın bu maaşla şehit oğlunun 11 çocuğuna bakmaya çalıştığını belirtmiş ve AKP iktidarına tepki göstermişti. 

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar’da yaşayan anne Talayhan, ANKA Haber Ajansı’na konuştu ve mağduriyetini anlattı. Anne Talayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da mağduriyetlerini anlatmaya çalıştıklarını ancak seslerinin duyulmadığını belirtti. Türkçe bilmeyen anne Talayhan, Kürtçe olarak şunları söyledi:

“Rızıklarını Allah gönderiyor biz de kendi çabamızla geçiniyoruz kimse bize kulak asmıyor bizi sormuyorlar biz de dedik. Cumhurbaşkanına seslenelim belki bize sahip çıkar çünkü kimse bizi duymuyor doğruya doğru her yere mektup yazıyoruz. Fakat geri dönüş alamıyoruz, geri dönüş sağlansa bile buradakiler engelliyor. Bizler devlet için öldürüldük ve hala da kurşunların önündeyiz burada. İşe gidemiyoruz sürekli tehdit altındayız. Devletimizden silah istiyoruz. Devletin tüm büyüklerine mektuplar yazdık. Dönüş alamadık. Son olarak Kılıçdaroğlu'na yazdık sesimizi duydu. Buradan başta Cumhurbaşkanı'na ve Kılıçdaroğlu'na sesleniyoruz bize yardım edin ancak sizler yardımda bulunursunuz bize.”

"13 KİŞİ 281 LİRA İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR"

Şehit Osman Talayhan’ın oğlu Uğur Talayhan, 1993’te kendi köylerine de daha önce PKK tarafından saldırıldığını ve PKK’lı 3 teröristi öldürdüklerini belirterek, bu olayın ardından köy korucusu olan babasının da 2014 yılında aracına konulan bomba sonucu şehit ve amcası Masun Talayhan’ın da gazi olduğunu anlattı. Hanelerinin 13 kişi olduğunu ve babasından kalan 281 lira 3 kuruş ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Uğur Talayhan, “Zaten burada ayçicek yağının tenekesi 600 milyon (TL)  olmuş. Aynı çay ve şeker de öyle olmuş. İdareten geçim sağlıyoruz. Köylüler bize bakıyor. Her mevsim geldiğinde zekatını bize veriyor” sözleriyle bu maaşla geçinemediklerini anlattı. Talayhan, dedesi ve ninesinin kendilerine baktığını söyledi.

Oğul Talayhan, çevre köylerden ailelerinden köy korucusu çıktığı için sevilmediklerini aktararak, “Tek köyümüzde terörle mücadele eden sadece biziz. 93 yılından beri şu gördüğünüz bayrak duruyor. Tehdit alıyoruz, bayrağımız inmiyor. Biz hala teröre karşı mücadele etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Talayhan, korucu olmak için başvurduğunu ancak kendisinin alınmadığını belirterek, korucu alımında AKP'li belediye başkanının kendi ailesine “torpil yaptığını” ileri sürdü. Talayhan, “Devletimiz bize sahip çıksın. Bizim köyümüzde korucu alımı 17 kadroyken, şu anda dört kişi var. O dört kişi de garibanlar artık üniformayı giyip, yola çıkma imkanları yok” diyerek, o dört korucu hakkında atılan iftiralar sonucu savcılığın onları açığa aldığını aktardı.

"HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Kardeşinin şehit olduğu patlamada yaralanan ancak gazilik unvanı verilmeyen Masun Talayhan, mağdur olduğunu ve devletten yardım istediğini belirterek, “Halen başvuruyoruz, ha bugün ha yarın. Devletimizden herkesin hakkı neyse, biz de o hakkı istiyoruz. Mağdur durumdayız. Mesela 15 Temmuz olaylarından bir kişi parmağı şey yaptığı zaman gazilik veriliyor. Biz terörle mücadele bugüne kadar da devam ediyoruz, onların hakkı var, bizim hakkımız yok. Onun için hak arama peşindeyiz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

1993 yılında terör örgütü baskınına uğrayan Kırsal Yoncalı Mahallesinde köy koruculuğu yapan Osman Talayhan, 2014 yılında Mardin Kızıltepe yolunda uğradığı bombalı saldırıda şehit olurken aynı araçta bulunan kardeşi, 7 çocuk babası Masun Talayhan da gazi oldu.

Maaş olarak verilen 283 TL'lik paranın, anne ve baba Talayhan dışında hak sahibi olan şehidin 18 yaş altındaki çocuklarına da ayrıca maaş ödendiği belirtildi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, CHP, GENEL, BAŞKAN, KEMAL, KILIÇDAROĞLU, TBMM, ŞEHİT ANNESİ, BERFİ TALAYHAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA