30 Nisan 2025 Çarşamba

15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ÖĞRENIM YARDıMı ÖDEMELERINI VE HALK KART TUTARLARıNı HESAPLARA YATıRDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “90 ITFAIYE ERI ALıMı IÇIN BAŞVURULAR, 20 MAYıS`TA BAŞLAYACAK”   13:47   BIRÇOK ILDE 1 MAYıS PROGRAMı DÜZENLENECEK... İŞTE IL IL DÜZENLENECEK ETKINLIKLER   13:01   CEM AYDıN`ıN SILIVRI SAVUNMASıNDAN: “ATANMAYAN ÖĞRETMENLERI, ÇOCUK IŞÇILERI, HAYATTAN KOPARıLAN, KADıNLARıN HAKKıNı SAVUNMAK IÇIN BURADAYıM”   12:57   CHP GENEL MERKEZI`NE DEV 1 MAYıS AFIŞI ASıLDı... “YA ADALET YA SEFALET”   12:36   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE: "BUNLARıN PIŞIRDIĞIN AŞıN MALZEMESI ZEHIRDIR ZEHIR, SU KATSALAR NE KATMASALAR NE!"   12:30   ÖZGÜR ÖZEL: “KAYYUMA KALKıŞANı PERIŞAN EDERIZ”   11:55   CEM AYDıN`ıN DURUŞMASıNıN YAPıLDıĞı SILIVRI`DE GERGINLIK   11:42   YENIŞEHIR BELEDIYESI VE ÇMO ARASıNDA IŞ BIRLIĞI PROTOKOLÜ   11:39   TUTUKLANAN RAMAZAN GÜLTEN`IN AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: TUTUKLAMA KARARı KEYFILIK TAŞıYOR, ITIRAZ EDECEĞIZ   11:21   İBB SORUŞTURMASıNDA EV HAPSI KARARı VERILEN İSKİ GENEL MÜDÜRÜ BAŞA: "TEHDITLER NEDENIYLE KORUMA BAŞVURUSUNDA BULUNDUM. HUKUKU UYGULADıĞıM IÇIN BURADAYıM"   11:17   CHP`LI SARıBAL: "SÜT ÜRETICISI, HER LITREDE YAKLAŞıK 8 LIRA ZARAR EDIYOR"   11:09   CHP`LI BAŞEVIRGEN: EMEKLININ YıLLARCA DÖKTÜĞÜ ALıN TERI ANCAK BIR YARıM ALTıN EDIYOR   10:25   İSTANBUL MERKEZLI 10 ILDE FETÖ OPERASYONU... 18 DOKTOR GÖZALTıNA ALıNDı   10:24   ABD SENATOSU, TOM BARRACK`ı ANKARA BÜYÜKELÇISI OLARAK ONAYLADı   10:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MANAVGAT GIRIT`TEN SIDE`YE KÜLTÜR VE LEZZET FESTIVALI`NE KATıLDı   09:13   CHP`NIN 50 BIN 521 MAHALLE TEMSILCISI 15 MAYıS`TA SAHAYA INECEK, İMAMOĞLU IÇIN IMZA TOPLAYACAK   09:12   EGE DENIZI`NDE 4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   07:09   İBB`YE YÖNELIK IKINCI DALGA OPERASYONU... 18 TUTUKLAMA, 4 EV HAPSI, 8 ADLI KONTROL  
 
     
   

VAHAP SEÇER, IOM HEYETİYLE BİRLİKTE SOSYAL UYUM MERKEZİ EĞİTİM ATÖLYESİ`NİN AÇILIŞINI YAPTI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Lance Bonneau ve beraberindeki heyetle birlikte Sosyal Uyum Merkezi`nin Eğitim Atölyesi olarak kullanılacak ek binasının açılışını yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve IOM iş birliğiyle Haziran 2021`de hizmete başlayan Sosyal Uyum Merkezi`nin şu ana kadar çoğu kadın olmak üzere 3 bin 500 göçmeni ağırladığını belirten Başkan Seçer, “Uluslararası Göç Örgütü`yle çok güzel işler yapıyoruz ve bunu da sürdürme kararlılığındayız” dedi.

 

Tarih : 10 Mart 2022 Perşembe 15:44   Okunma : 1163

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Lance Bonneau ve beraberindeki heyetle birlikte Sosyal Uyum Merkezi`nin Eğitim Atölyesi olarak kullanılacak ek binasının açılışını yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve IOM iş birliğiyle Haziran 2021`de hizmete başlayan Sosyal Uyum Merkezi`nin şu ana kadar çoğu kadın olmak üzere 3 bin 500 göçmeni ağırladığını belirten Başkan Seçer, “Uluslararası Göç Örgütü`yle çok güzel işler yapıyoruz ve bunu da sürdürme kararlılığındayız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Lance Bonneau ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Ziyarete Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz da eşlik etti.

“GGÖÇ KONUSUNDA SORUNLAR YAŞAYAN EN ÖNEMLİ İLLERİN BAŞINDA MERSİN GELİYOR”

Başkan Seçer, IOM ile uyumlu bir iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, “Ülkemizde şu anda göç konusunda sorunlar yaşayan en önemli illerin başında Mersin geliyor. Mersin`de resmi kayıtların çok üzerinde geçici koruma altında sığınmacının olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi.

Şu anda resmi kayıtlara göre Mersin`de 241 bin geçici koruma altında sığınmacı bulunduğunu söyleyen Seçer, “Bu sayının 350-400 bin sığınmacıdan aşağı düşmeyeceğine eminim” diye konuştu.

Sığınmacıların kente taşıdığı bazı yükler olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, şu anda Mersin nüfusunun 2 milyon olduğunu ancak kentin yüzde 20`ye denk gelen bir ek nüfusa sahip olduğunu söyledi. Başkan Seçer, 400 bin civarında bir nüfusun yerel halkla birçok açıdan farklılıklar gösterdiğine değinerek, “Bir kurumu yöneten başkan olarak; size resmi olarak hükümetinizin sağladığı kaynakların çok ötesinde bir nüfusa bu kaynakları aktarmak zorunda kalıyorsunuz. Şimdi bu konunun bazı ayakları var. Bir; ekonomi. İki; bizim de beraberce üzerinde çalıştığımız sosyal uyum” dedi.

Bu nüfusun günlük yaşamdan kaynaklı doğurduğu maddi yüklere de dikkat çeken Seçer, “Siz bugüne kadar 2 milyon için planladığınız içmesuyu şebeke hattını bundan sonra 2 milyon 400 bin insanı düşünerek ya da yapacağınız atıksu, bir diğer adıyla kanalizasyon sistemini bu gerçek nüfusa göre oluşturmak zorundasınız” diye konuştu.

Sosyal uyum noktasında eğitim ve danışmanlık gibi birçok boyutta gerçekleştirdikleri iş birliği için IOM`a Büyükşehir Belediyesi adına teşekkürlerini aktaran Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Burada bizim belediyemizle çalışırken rahat olun. Her şey olması gerektiği gibi yapılıyor; günü kurtarmak için değil. Gerçekten kalıcı, faydalı ve amacını gerçekleştirme çabası olarak görün. Bizim amacımız bu; amaç hasıl olsun. Biz bunu arzu ediyoruz.”

“ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ VE BUNU DA SÜRDÜRME KARARLILIĞI İÇERİSİNDEYİZ”

Başkan Seçer, ardından heyetle birlikte Sosyal Uyum Merkezi`ne geçti. 10 Haziran 2021`den bu yana ev sahibi toplulukla sosyal uyumun sağlanması amacıyla Sosyal Uyum Merkezi`nde hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hem de göçmenlere yönelik ücretsiz danışmanlık ve yönlendirme hizmeti sürerken, Sosyal Uyum Merkezi`ne ‘Eğitim Atölyesi` olarak hizmet verecek bir de ek bina kazandırıldı.

Heyetle birlikte açılışı yapılan ek binanın içerisindeki çocuk oyun alanları ve atölyeleri gezen Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak Uluslararası Göç Örgütü`yle çok güzel işler yapıyoruz ve bunu da sürdürme kararlılığı içerisindeyiz” dedi.

“UYUM MERKEZİ, BUGÜNE KADAR ÇOĞU KADIN OLMAK ÜZERE 3 BİN 500 GÖÇMENİ AĞIRLADI”

Uluslararası Göç Örgütü Bölge Direktörü ve nezdindeki heyetle hem mevcut durumu değerlendirdiklerini hem de geleceğe dair bazı planlamaları konuştuklarını vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Mersin, başta Suriyeliler olmak üzere çok sayıda göçmeni misafir eden bir kent. Bunun kente getirdiği hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel anlamda önemli yükler var. Bunları uluslararası örgütlerle iş birliği yaparak aşmanın yollarını arıyoruz. Bu partnerlerimizden bir tanesi de iş birliği yaptığımız Uluslararası Göç Örgütü. Bu Sosyal Uyum Merkezi bugüne kadar çoğu kadın olmak üzere 3 bin 500 göçmeni ağırladı. Onlara danışmanlık verdi her açıdan, eğitim verdi ve bir farkındalık yaratmak; onların buradaki yaşamlarına katkı sunmak, adaptasyonunu sağlamak adına önemli çalışmalar yaptı.” 

Sosyal Uyum Merkezi`nde hem IOM hem de Büyükşehir Belediyesi personelinin çalıştığını belirten Seçer, “Bu iş birliğimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

“BU İŞ BİRLİĞİNİN SAĞLAM VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLDUĞUNU DUYMAK ÇOK TEŞVİK EDİCİ”

IOM Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Lance Bonneau, yerel toplum ile geçici koruma altındaki Suriyeliler ve diğer göçmenlerin sosyal uyum açısından ilişkilerini önemsediklerini belirterek, “Bizim burada yaptığımız çalışmalar hem Suriyeliler hem göçmenler hem de yerel topluluklar için temel teşkil eden oldukça önemli çalışmalar ve iş birlikleri. Sizden bu iş birliğinin ne kadar sağlam ve sürdürülebilir olduğunu duymak bizim açımızdan gerçekten çok teşvik edici” dedi.

Sosyal Uyum Merkezi`nin Eğitim Atölyesi olarak hizmet verecek ek binasının açılışında da değerlendirmelerde bulunan Direktör Bonneau, “IOM adına belediyemize çok teşekkür etmek istiyorum. Hem yerel topluluk hem de mülteci topluluk için burada sağladığımız bu faaliyetlerle birlikte onların desteklenmesine yardımcı olacağız. Sosyal Uyum Merkezimizin bu ikinci binasını açtığımız için bugün burada gerçekten çok onur duydum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA