20 Eylül 2024 Cuma

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

CEZAEVİNDEN TAHLİYE OLAN SEDEF KABAŞ: TOPLUMDA KORKU İKLİMİ YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR. AMA KORKMAYACAĞIZ, SUSMAYACAĞIZ


`Cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla 49 gün tutuklu kaldıktan sonra bugün 2 yıl 4 ay hapis cezası verilerek tahliye edilen gazeteci Sedef Kabaş, cezaevi önünde açıklama yaptı. Kabaş, "Sadece beni yargılamadılar. Aslında bizim gibi gerçekleri yazan, anlatan, konuşan, yani buna cesaret gösteren böyle gazetecileri hapsederek, üzerlerinde baskı oluşturarak sanmayın ki bizi hapsediyorlar. Diyorlar ki ‘Böyle gazetecileri hapse atarız. Ayağınızı denk alın` mesajını vererek gözdağı veriyorlar ve bu toplumda kendilerince korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Soru şu? Korkacak mıyız? Elbette hayır. O yüzden haklıysak korkmayacağız, haksızlık varsa da susmayacağız. Ben gazeteci olarak elimden geldiğince gerçekleri yazmaya devam edeceğim, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2022 Cuma 20:09   Okunma : 918

Haber: FAHRETTİN ÖZTÜRK - Kamera: ANIL VEREL

`Cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla 49 gün tutuklu kaldıktan sonra bugün 2 yıl 4 ay hapis cezası verilerek tahliye edilen gazeteci Sedef Kabaş, cezaevi önünde açıklama yaptı. Kabaş, "Sadece beni yargılamadılar. Aslında bizim gibi gerçekleri yazan, anlatan, konuşan, yani buna cesaret gösteren böyle gazetecileri hapsederek, üzerlerinde baskı oluşturarak sanmayın ki bizi hapsediyorlar. Diyorlar ki ‘Böyle gazetecileri hapse atarız. Ayağınızı denk alın` mesajını vererek gözdağı veriyorlar ve bu toplumda kendilerince korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Soru şu? Korkacak mıyız? Elbette hayır. O yüzden haklıysak korkmayacağız, haksızlık varsa da susmayacağız. Ben gazeteci olarak elimden geldiğince gerçekleri yazmaya devam edeceğim, kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Gazeteci Sedef Kabaş, katıldığı bir televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle 22 Ocak 2022 tarihinde `cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla tutuklanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianameyle Sedef Kabaş hakkında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı İsmail Karaismailoğlu`na hakaret ettiği gerekçesiyle toplam 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

2 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VERİLEREK TAHLİYE EDİLDİ

Bugün yapılan ilk duruşmada hakim karşısına çıkan Kabaş, iki bakan yönünden hakkındaki suçlamadan beraat etti. Mahkeme, `cumhurbaşkanına hakaret` suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdığı Kabaş`ın tahliyesine karar verdi.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`ndan çıkan Kabaş, "Bir hukuk devletinde birinin yaşamayacağı şeyleri yaşattılar bana" dedi. Kabaş, şunları söyledi:

HAKLIYSANIZ KORKMAYACAKSINIZ: “Gün, dayanışma günü. Onca baskıya ve sindirmeye rağmen müthiş bir dayanışma sergileyen, ‘biz buradayız` diyen herkese teşekkür ediyorum. Desteği, mesajlarınızla, yüzlerce mektubunuzla hissettirdiniz. Ama inanın, benzer desteği bana bu kapının arkasında yatan, ‘kız kardeşlerim` dediğim kadınlar da hissettirdi. Biz haklıyız. Haklıysanız korkmayacaksınız, haksızlık varsa susmayacaksınız. Bir hukuk devletinde birinin yaşamayacağı şeyleri yaşattılar bana.

TAKVİM GAZETESİNİN MANŞETİYLE BİR ANLAMDA İLK KURŞUN ATILMIŞTI: Ne yapacağız biz bundan sonra? Bize bir genelge yayınlasınlar, bilelim. Hangi atasözünü kullanacağız, hangilerini kullanmayacağız, ona göre konuşalım. Bunun sınırını kim, neye göre çiziyor? Mevcut iktidar, devletin bütün imkanlarını kullanarak bir kadın gazetecinin adeta üzerine çullandı. Takvim gazetesinde beni aleni hedef alan ve hakaretse hakaretin alasını yapan Takvim gazetesi bir manşet attı. ‘Hoşt. Sedef Kabaş Cumhurbaşkanı`na hakaret etti` diye. Bir anlamda ilk kurşun atılmıştı.

AKP`NİN ÖNDE GELENLERİ KORO HALİNDE BENİ SUÇLADI: Dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ne dedi? ‘Bu hadsiz açıklamalar, edepsiz açıklamalar için yargı hak ettiği cezayı verilecektir` minvalinde, ihsası rey denilen ve bir Adalet Bakanı olarak da kendisine asla yakışmayan açıklama yaptı. Maalesef bu açıklamasıyla da bu şekilde tarihe geçecek. Akabinde AKP`nin önde gelen nice başka bakanları koro halinde beni suçlu ilan ettiler. Ve bunu milyonlara yaptılar. Şöyle düşünün; bugünün Türkiye`sinde AKP istediği kişiyi işaret ediyor, diyor ki ‘Bu suçlu`, medya bunu milyonlara yayıyor. Tutuklanıyorsun, sonra diyorlar ki ‘Delil karartma ve kaçma şüphesi`. Bunu zül addederim kendime. Kim kaçacakmış? Yarın öbür gün biri kaçacaksa o Sedef Kabaş olmayacak. Buradayım. Ve bu düzen değişene kadar da hiçbir yere gitmeye niyetim yok.

DİYORLAR Kİ `AYAĞINIZI DENK ALIN`: Sadece beni yargılamadılar. Aslında bizim gibi gerçekleri yazan, anlatan, konuşan, yani buna cesaret gösteren böyle gazetecileri hapsederek, üzerlerinde baskı oluşturarak sanmayın ki bizi hapsediyorlar. Diyorlar ki ‘Böyle gazetecileri hapse atarız. Ayağınızı denk alın` mesajını vererek gözdağı veriyorlar ve bu toplumda kendilerince korku iklimi yaratmaya çalışıyorlar. Soru şu? Korkacak mıyız? Elbette hayır. O yüzden haklıysak korkmayacağız, haksızlık varsa da susmayacağız. Ben gazeteci olarak elimden geldiğince gerçekleri yazmaya devam edeceğim, kimsenin şüphesi olmasın.

EN BÜYÜK TEMENNİM OĞLUMLA KUCAK KUCAĞA UYUMAK: En büyük temennim oğlumla kucak kucağa uyumak. Çok özledim çünkü, sürpriz yapacağım.

ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM: Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Makamıma hakaret edildi, şahsım önemli değil` açıklamasını yaptı. Ondan sonra da manevi tazminat davası açtı. 250 bin lira. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bu tür baskı, linç kampanyalarıyla, gözaltına alma, hapsetme siyasetiyle bu iş gitmeyecek. Bu düzen değişecek.”

"BU BİR İNTİKAM DAVASIDIR"

Kabaş`ı cezaevi önünde karşılamaya gidenler arasında olan gazeteci Merdan Yanardağ da şunları söyledi:

"Sedef Kabaş, TELE 1`deki program nedeniyle cezaevine kapatıldı. Her şeyden önce Anayasa`nın bir ihlali, Türk Ceza Kanunu`nun ihlali, hukuk düzeninin bir ihlali söz konusu. Tutuklanmayı gerektiren bir suçlama değil. Hakaret suçu nedeniyle Türkiye`de tutuklanan kimse yok. Ceza verilse bile yatarı olmayan bir ceza. Ona rağmen tutuklandı. Bu bir intikam davasıdır. Türkiye`ye karşı, hukuk düzenine karşı, adalete karşı, demokrasiye karşı açılmış bir intikam davasıydı. Burada yargısız infaz yapıldı. 2 yıl 4 ay ceza verildi. Örnek bir dava olduğunu düşünüyorum. Tarih bunu yazacak. Adalet tarihi de basın tarihi de bunu yazacak. Bu ülke Abdülhamitlere teslim olmadı, Abdülhamit`in izleyicilerine hiç teslim olmayacak. Kimseyi teslim alamayacaklar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA