13 Haziran 2024 Perşembe

15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”   11:38   CHP’LI DINÇER: "BIZIM INSANLARıMıZ RUSLARDAN DAHA Mı DEĞERSIZ?"   11:36   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN BAYRAM MESAJı   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN “SOSYAL POLITIKALAR ÇALıŞTAYı” TAMAMLANDı   09:40   CHP`DEN ORMAN YANGıNLARıNA KARŞı ÖNLEM PAKETI...   16:05   ALI BOZAN: “TARSUS’TA YURT RANTı IÇIN ÇABALıYORLAR. TEŞHIR EDECEĞIZ”   16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   13:14   ÇYDD: "ÇOCUKLARıMıZıN UCUZ IŞ GÜCÜ OLARAK GÖRÜLMESINE, BEDENLERININ VE EMEKLERININ SÖMÜRÜLMESINE KARŞıYıZ"   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL  
 
     
   

Aytuğ Atıcı’dan Kaçak Kazılarla İlgili Değerlendirme


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, son günlerde Tarsus’ta yapılan kaçak kazılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 20 Ocak 2018 Cumartesi 17:42   Okunma : 1796

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, AKP Hükümetinin devletin tüm imkanları ile bir senedir arayıp hiçbir şey bulamadığını iddia ettiği yerde, kaçakçıların üç beş gün içinde tarihi eserler bulduğuna dikkat çekti.

Tarsus’ta tek katlı bir evin bahçesinde yapılan kaçak kazıda 4 metre derinliğinde, 3 metre çapında çukur kazıldığının tespit edildiğini belirten CHP Milletvekili Atıcı, “Basına da yansıyan bilgilere göre, çukur zeminde, üzerinde balık ve kuş figürleri bulunan 5 metrekare genişliğinde mozaik ile 80 santimetre çapında kalp şeklinde ve lahit olduğu değerlendirilen sütun taşı bulunmuş. Bu lahdin M.S. 2’nci Yüzyıl’dan kalma olduğu da değerlendiriliyor” ifadelerinde bulundu.

Tarsus’ta kamuoyunun da yakından takip ettiği gizemli kazıyı anımsatan Atıcı “Bu kazıyı aylarca takip ettik. Ben bizzat, altı defa girmeye çalıştım. Her seferinde uzun namlulu silahlar taşıyan özel harekat görevlileri tarafından engellendim. Kazıyla ilgili her türlü iddia ortaya atıldı. Vatikan’ın taraf olduğundan, İncil arandığına kadar iddialar günlerce tartışıldı. Tüm bu girişimlerimize karşılık, resmi makamlar bize sadece ‘kiremit ve küp parçaları’ bulunduğunu söyledi. Şimdi, yine Tarsus’ta, kaçakçılar kısıtlı imkanları ile 4 metre kazı yaparak yüzyıllarca öncesine ait lahit buluyor. Ama devletin tüm donanım ve yetkileri ile metrelerce derinlikte gerçekleştirilen kazıda bir iki kiremit parçası dışında hiçbir şey bulunmadığına inanmamızı istiyorlar. Yani, kaçakçıların bulduğunu AKP Hükümeti bulamıyor mu, yoksa hükümet bulduğunu halktan gizlemeyi mi tercih ediyor? Bu konudaki takdiri halkımıza bırakıyorum.” açıklamasında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  chp, aytuğ atıcı, tarsus, kazı çalışması

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA