29 Eylül 2024 Pazar

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ`NDEN ANKA`YA ÖDÜL


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), 2021 yılı Yılın Başarılı Gazetecileri ödüllerini açıkladı. ANKA Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu, “650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: ‘Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?” ve “Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” başlıklı haberleriyle Behzat Miser Kent Haber Ödülü`ne değer görüldü.

 

Tarih : 18 Mart 2022 Cuma 16:20   Okunma : 549

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), 2021 yılı Yılın Başarılı Gazetecileri ödüllerini açıkladı. ANKA Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu, “650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: ‘Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?” ve “Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” başlıklı haberleriyle Behzat Miser Kent Haber Ödülü`ne değer görüldü.

ÇGD, 2021 yılı Yılın Başarılı Gazetecileri ödüllerini açıkladı. ANKA Haber Ajansı muhabiri Burhan Demircioğlu, “650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: ‘Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?” ve “Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” başlıklı haberleriyle Behzat Miser Kent Haber Ödülü`ne layık görüldü. Dernekten yapılan açıklamada, şu değerlendirmeler yapıldı:

“ANKA GÖSTERİLMEYEN GERÇEKLERİ, GERÇEK HAYATLARI GÜNDEM YAPTI”

“Türkiye`de yaşanan adaletsizliklerin belirgin göstergelerinden biri yoksulluk. 84.3 milyon nüfusun yaşadığı Türkiye`de son araştırmalara göre, nüfusun 16 milyonu açlık, 50 milyonu da yoksulluk sınırı altında yaşam koşullarında. Genel olarak insani, özel olarak da ülke açısından utanç konusu bu durum, sosyal bağlamda da beyin göçünden kutuplaşmalara kadar her alanda kronik sorunlara temel oluşturmakta.

Bu sosyo-ekonomik durum, iktidar güdümü ve kontrolü dışında Türkiye`de yayıncılık yapan gazete ve televizyonların yıl boyunca esas gündemini oluştura geldi. Covid-19 pandemisinden kaynaklı artan yoksulluk, köy yaşamından ilçe ve şehir yaşamına, metropollere kadar adeta habis ur gibi yayılırken, kaçınılmaz olarak beraberinde insani dramları getirdi.

Türkiye`de haberciliğin okullarından biri konumundaki ANKA Haber Ajansı, 2018 yılında tekrar yayına başlamasının ardından, iktidar-sermaye kıskacına alınmış medya organlarınca gösterilmeyen gerçekleri, gerçek hayatları gündem yaptı. Birçok ilde kısa sürede organize olarak şehirlerin, ilçelerin en ücra köşesinde yaşanan başta yoksulluktan kaynaklı gayrı insani şartları ANKA aracılığıyla okuduk, izledik.

ANKA`nın Osmaniye muhabiri Burhan Demircioğlu bu kapsamda mikrofonuyla, kamerasıyla, kalemiyle hep alt ve dar gelir grubundaki insanların hayatlarını işledi. ‘650 Liralık Dul Maaşı İle Yaşayan Kadın: Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?` ve ‘Osmaniye`de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz` haberleriyle unutulanları, dahası yok sayılanları aktaran habercilerden biri olarak Burhan Demircioğlu, 2021 yılının Behzat Miser Kent Haber Ödülü`nü aldı.”

ÇGD, bu yıl dayanışma ödülünü 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği`ne verdi.

ÇGD`nin ödüle layık gördüğü gazeteciler şöyle:

Haber ödülü, “Kendi bakanlığına mal satan bakan” haberiyle ODA TV muhabiri Can Özçelik.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, “Zehirli kokteyl: Tek adam ve piyasa”, “Milyar dolarlık rüşvet fonu Türkiye`ye nasıl bağlandı?”, “Paramount Hotel`den Özbekistan`a: Bir suç otobanı” ve “Biz Peker videosu beklerken, Paramount Hotel Singapur`a uçtu!” haberleriyle eski Gazeteduvar yazarı Bahadır Özgür.

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü, “Bir çift terliğe satılan Kilia İdolü, Türkiye zamanında harekete geçmediği için ABD`de kaldı” başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özgen Acar.

Rafet Genç Haber Ödülü, Afgan göçüne ilişkin haberleriyle Ruşen Takva.

Röportaj ödülü, “Plastik fabrikasında bir gün: Ne güvence ne sigorta üç kuruşa çalışma” röportajıyla Evrensel gazetesi muhabiri Murat Uysal.

İzzet Kezer Haber Fotoğraf Ödülü, “Bir tek o alkışlamadı” fotoğrafıyla Zekeriya Albayrak.

Karikatür Ödülü, Gazete Pencere`deki karikatürleriyle Bülent Çelik.

Yerel Medya Haber Ödülü, “Suya gömülen Hasankeyf`ten sonrası: Elektriksiz, susuz derme çatma yaşamlar” haberiyle Metin Yoksu.

Sayfa Tasarımı Ödülü, Koronavirüs pandemisinde yaşanan ölümlere ilişkin birinci sayfa tasarımıyla Birgün gazetesinden Barış Can Sarıkaş.

Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü, “Kızıldan Yeşile” Kelime Ata.

TV Haber Ödülü, Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçen yıl yaşanan orman yangınlarıyla ilgili haberleriyle Halk TV`den Hazar Dost.

Belgesel Ödülü, “Ölümüne Boşanmak” belgeseliyle Seda Gökçe.

Mahmut Tali Öngören TV Program Ödül, ”Gündem Özel - Yerli Tohum Nasıl Bitirildi” Halk TV`den Sorel Dağıstanlı.

Podcast Haber Ödülü, “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk”; “Marmara`yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” podcastleriyle Mehveş Evin.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA