3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN KIR ÇİÇEĞİ CANSU NAYMAN, TEKVANDODA GELECEK VADEDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitim gören Kır Çiçeklerinden Cansu Nayman, küçük yaşta başladığı tekvandoda Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası’nda birinci oldu. Cansu Nayman’ın hedefi dünya çapında başarılar elde etmek. Antrenörü Fuatcan Aldemir, başarılı sporcu ile çok sıkı çalıştıklarını belirterek, “Cansu, gelecek vadeden bir sporcu. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası yapıldı ve ilk turnuvamız olmasına rağmen Cansu şampiyon oldu” dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2022 Perşembe 21:10   Okunma : 813

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitim gören Kır Çiçeklerinden Cansu Nayman, küçük yaşta başladığı tekvandoda Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası’nda birinci oldu. Cansu Nayman’ın hedefi dünya çapında başarılar elde etmek. Antrenörü Fuatcan Aldemir, başarılı sporcu ile çok sıkı çalıştıklarını belirterek, “Cansu, gelecek vadeden bir sporcu. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası yapıldı ve ilk turnuvamız olmasına rağmen Cansu şampiyon oldu” dedi.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Kır Çiçekleri”, çeşitli spor dallarında sürdürdükleri çalışmalarıyla başarılar elde etmeye devam ediyor. Halterden yüzmeye, tekvandodan atletizme kadar birçok branşta antrenörleri eşliğinde antrenmanlarına devam eden Kır Çiçeklerinden Cansu Nayman, tekvando branşında katıldığı ilk şampiyonada 1’incilik elde etti.

Kır Çiçekleri her branşta başarı elde ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önem verdiği projelerden olan “Kır Çiçekleri” projesinde birbirinden yetenekli kız çocukları, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hem spor branşlarında alanında uzmanlardan eğitim alıyor hem de okul hayatlarına devam ediyor. 1 yıl önce projeye dahil olan Cansu Nayman da spora yetenekli öğrencilerden biri. 9 yaşında tekvando sporuna emek vermeye başlayan Nayman, ilk başarısını kısa süre önce gerçekleşen Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası’nda aldı. Birincilik sevinci yaşayan Cansu’nun hayali ise dünya çapında başarılar elde etmek.

“Cansu, gelecek vadeden bir sporcu”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde tekvando fahri antrenörü olan Fuatcan Aldemir, 2019’dan beri fahri antrenörlük yaptığını belirterek, bu süreçte güzel başarılar elde ettiklerini söyledi. Demir, şöyle devam etti:

“Kır Çiçekleri Projesinde Cansu Nayman sporcumuz tekvando branşında ilerlemeyi tercih etti. Ben de kendisiyle her gün birebir ilgileniyorum. Cansu, gelecek vadeden bir sporcu. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası yapıldı ve ilk turnuvamız olmasına rağmen Cansu şampiyon oldu. Gruplar müsabakasında Mersin’i temsil etmeye hak kazandı. Tekvando branşı halk arasında daha çok ‘vurma, kırma’ gibi nitelendiriliyor. ‘Kadın sporcunun ne işi var?’ deniliyor. Bu düşünce yanlış. Bunu zaten Cansu ve onun gibi birçok sporcumuz kanıtladı. Tekvando olimpik bir branş olduğu için kafa koruyucumuz, gövde, ayaküstü bunlar hepsi elektronik daha çok görsel zevk, zarar en düşük seviyede olan bir spordur.”

Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmelerinin önemini vurgulayan Demir, “Velilerimiz biraz duyarlı olsun ve çocukları illa tekvando değil herhangi bir branşa yönlendirsin. Olimpik bir branş olduğunda bunun getirisi maddi ve manevi çok yüksek oluyor. Örneğin bir sporcu Avrupa’da, dünyada, olimpiyatlarda derece alırsa üniversite istediği şehirde direkt okuyabilir ve bu süreç bittikten sonra beden eğitimi öğretmeni olarak yada antrenör olarak atanmak istediğinde sınavsız bir şekilde direkt devlet memuru olabiliyor”dedi.

“Eminim ki önümüzdeki senelerde Cansu şampiyon sporculardan birisi olacak”

Cansu Nayman ile yoğun tempoda çalıştıklarını belirten Aldemir, “Bizim haftada 6 gün antrenmanımız var. 1 gün de müsabaka oynuyor. Antrenman boyu yaptığımız teknik taktiği müsabakada değerlendiriyoruz ve maç yapıp eksiğimizi görüyoruz. Cansu gerçekten yetenekli bir sporcu. Yaşı küçük şuan ve ilk turnuvasından şampiyon olarak çıktı. Bu çok kolay bir şey değil. İlerleyen bir dönemde inşallah Türkiye şampiyonu, Balkan şampiyonu, uluslararası şampiyonu olacak. Avrupa dünya derecesi olan sporcularla çalışıyor zaten. Eminim ki önümüzdeki senelerde Cansu da bu sporculardan birisi olacak” dedi.

Cansu’nun hedefi Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak

Küçük yaşlardan itibaren tekvando branşında ilerleyen Cansun Nayman, “9 yaşında başladım tekvandoya, 5 yıldır gidiyorum. Sakatlandığım için 1 yıl ara vermek zorunda kaldım. Tekvandoya beni babam beni yönlendirdi. Kuzenim milli olduğu için ondan heveslendim. Kır Çiçekleri projesine dahil olduktan sonra Fuatcan hocayla birlikte tekvandoya devam ettim. En son Anadolu Yıldızlar Ligi Şampiyonası’na katıldım, orada birinci oldum. Tekvandodaki hedefim Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA