20 Eylül 2024 Cuma

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

GAZETECİLER CEMİYETİ M4D PROJESİ 3. MEDYA KONFERANSI YARIN BAŞLIYOR


Gazeteciler Cemiyeti`nin Avrupa Birliği finansmanıyla yürüttüğü Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi`nin 3. Medya Konferansı, “Haberin Ağır Bedeli” başlığıyla yarın Ankara`da başlayacak. İki gün sürecek konferansın ilk oturumuna gazeteci Sedef Kabaş konuk olacak. 

 

Tarih : 25 Mart 2022 Cuma 14:24   Okunma : 541

Gazeteciler Cemiyeti`nin Avrupa Birliği finansmanıyla yürüttüğü Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi`nin 3. Medya Konferansı, “Haberin Ağır Bedeli” başlığıyla yarın Ankara`da başlayacak. İki gün sürecek konferansın ilk oturumuna gazeteci Sedef Kabaş konuk olacak. 

Gazeteciler Cemiyeti`nin yürüttüğü Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi (M4D) Projesi`nin 3. Medya Konferansı, “Haberin Ağır Bedeli” başlığıyla 26-27 Mart`ta Ankara`da yapılacak. AB finansmanıyla hayata geçirilen projenin konferansında, 2 gün boyunca gazeteciler, akademisyenler ve meslek örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gazeteciliğin sorunları ve Türkiye`de basın ve ifade özgürlüğü ele alınacak. Konferansın ilk oturumuna, 49 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen gazeteci Sedef Kabaş konuk olacak. Konferansta; Gazeteciler Cemiyeti`nin “2021 yılı Meslek Onur Ödülü”, gazeteci-yazar ve iletişimci Hıfzı Topuz`a takdim edilecek.

KONFERANS PROGRAMI

Konferans, bugün M4D Projesi`nin üç yıllık döneminin kapanış etkinliği ve yıllık medya konferansı için karşılama resepsiyonu ile başlayacak. Konferans oturumları ise 26 Mart Cumartesi günü saat 10:00`daki açılış etkinliğiyle başlayacak. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Avrupa Birliği Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni açış konuşmalarını yapacak.

Konferansın özel konukları Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Gazeteciler Cemiyeti 6. Başkanı Altan Öymen ve Avrupa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Paolo Magagnotti video mesajla katılımcılara seslenecek.

MESLEK ONUR ÖDÜLÜ HIFZI TOPUZ`A

Açış konuşmalarının ardından ilk oturumda Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı Yusuf Kanlı M4D Projesi`nin üç yıllık çalışmalarını sunacak. Toplam 317 gazetecinin katıldığı 2021 yılı Mesleki Memnuniyet Anketi sonuçları, ilk kez kamuoyuna açıklanacak. Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri, gazeteci Kenan Şener M4D Yıllık Medya İzleme Raporu`nu sunacak.

“Basın ve ifade özgürlüğü iklimi” başlığını taşıyan oturum saat 11:30`da başlayacak. Nursun Erel başkanlığındaki oturumda Sedef Kabaş ile Türkiye`de ifade özgürlüğü tartışılacak.

Konferansın ilk günü öğleden sonraki “Medyada Özdenetim İhtiyacı” başlıklı oturuma, gazeteci Murat Yetkin başkanlık edecek. Uluslararası Basın Enstitüsü Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı gazeteci Kadri Gürsel, akademisyen Dr. Hülya Erarslan, Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici ve gazeteci Ünsal Ünlü medyada özdenetim ve okur temsilciliğini ele alacak.

Akabinde Gazeteciler Cemiyeti`nin “2021 yılı Meslek Onur Ödülü” gazeteci-yazar ve iletişimci Hıfzı Topuz`a takdim edilecek.

YEREL BASININ SORUNLARI ELE ALINACAK

Birinci günün son oturumu “Yerel basının en zor yılı” başlığıyla gazeteci Zeynep Gürcanlı moderatörlüğünde yapılacak. Yerel basının yaşadığı ekonomik sorunlarının ele alınacağı oturumda Prof. Dr. Süleyman İrvan, Basın İlan Kurumu eski Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili Feridun Fazıl Özsoy ve yerel basında görev yapan gazeteciler Anadolu`daki durumu ve çözüm önerilerini paylaşacak.

KONFERANSIN İKİNCİ GÜNÜNDE “HABERİN BEDELİ” RAPORU SUNULACAK

Konferansın ikinci günü “Baskı ve Savaş Tehdidi Altında Gazetecilik” başlığı altında Ukrayna Milli Gazeteciler Sendikası Başkatip`i Lina Kusch ve Gürcistan`daki durumu ilişkin konuşacak gazeteci Tinatin Dvalishvil`nin katılımlarıyla başlayacak. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu`nun moderatörlüğünde yürütülecek “İfade Özgürlüğü ve Dezenformasyon” oturumu 10:45`te başlayacak. Oturumda, İfade Özgürlüğü Derneği kurucularından Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Uluslararası Basın Enstitüsü Başkan Yardımcısı gazeteci Emre Kızılkaya konuşacak.

“Basın Özgürlüğü, Dezenformasyon ve Meslek Örgütlerinin Bakışı” oturumunda ise basın meslek örgütlerinin görüşlerine yer verilecek. Gazeteci Sedat Bozkurt`un yöneteceği toplantıda, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Can Güleryüzlü, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Kemal Aktaş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş konuşmacı olarak yer alacak.

Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri ve gazeteci Kenan Şener`in moderatörlüğündeki oturumda Hayri Demir “Haberin Bedeli” raporlarıyla 2021-2022 dönemi gazeteci davalarının bilançosunu sunacak. Gazeteciler Mustafa Hoş ve Hazal Ocak deneyimlerini paylaşacaklar. Cezasızlığa, gazeteci yargılamalarındaki hukuk dışı uygulamaları ele alıp çözüm önerilerini sunacak. Prof. Dr. Murat Akser ise video mesaj ile “Medya ve Demokrasi: Dün, Bugün, Yarın” başlıklı sunumu yapacak.

GENÇ GAZETECİLERE ÖZEL OTURUM DÜZENLENECEK

Pazar günü (27 Mart) saat 14:30`da, genç gazeteciler için özel bir oturum düzenlenecek. Gazeteci Özlem Akarsu Çelik`in yöneteceği oturumda genç gazetecilere habercilik eğitimi veren kurumların temsilcileri alternatif ve yeni mesleki eğitim yollarını konuşacak. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı`nın çalışmalarını Doç. Dr. Tezcan Durna, GC Akademi`yi Dicle Kavak Ekmekçi, TGS Akademi`yi Orhan Şener, Gazete MLSA`yı Barış Altıntaş, Atölye BİA`yı Öznur Subaşı ve Ekonomi Muhabirleri Derneği`nin mesleki eğitimlerini Turgay Türker anlatacak.

Son oturumda ise, M4D Projesi desteğiyle kurulan ya da etkin faaliyet gösterebilen haber mecralarından gazeteciler deneyimlerini paylaşacak. Konferans Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin`in konuşmasıyla sona erecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA