27 Eylül 2024 Cuma

16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI  
 
     
   

Haşmet Biçer: Tüzük, Program ve Değerler Kurultayı Yapmalıyız


CHP Parti Meclisi Adayı Kurultay Delegesi Haşmet Biçer, CHP 36. Olağan Kurultay’ı ve sonrası hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Tarih : 1 Şubat 2018 Perşembe 17:03   Okunma : 1772

Çelişkilerle dolu bir dönemden geçsek de insanlık bilimin ve fenin yarattığı uygarlığa doğru hızla yol almaktadır. Bunu yüzyıl önce gören bir öncünün izinden giderek, dünya uygarlık ailesi ile birlikte olmak, buna karşı çıkan gericilikle mücadele etmek temel şiarımız olmalıdır diyen Biçer  "Bu kurultaydan hemen sonra çağı sorgulayan, çağdaş değerleri güncelleyen ve ona sahip çıkma kararlılığımızı, irademizi ortaya koyan "Tüzük, Program ve Değerler Kurultayı" yapmalıyız. Bu kurultay "bilimin ve tekniğin kazanımlarının halktan yana nasıl kullanılacağının" arayışı olmalı. Bunun için "olağan üstü demokrasi" ve "olağan üstü sosyal devlet" aramamız gereken en önemli öğelerdendir. Özellikle yurttaşlarımızın "söz ve karar sahibi olacağı, alanlar açmak, onları özendirmek, kararlarını kıymetlendirmek ve değerlendirmek" olmazsa olmazımızdır. Değer ve değerlendirme, açıklık ve öz denetim partimizin vazgeçilmezi olmalıdır. "Değerlendiren demokrasiyi" hemen şimdi parti sıralarında hayata geçirmeliyiz. Bunun için kurultaydan hemen sonra sandık çevrelerinden başlayarak kurultayla bitecek, eş altı ay sürecek ve partiyi seçim coşkusuna da hazırlayacak, "Tüzük, Program ve Değerler Kurultayına" hemen başlanmalıdır. Değer ve denetim kavramlarının tüzük ve programda daha çok yer edinmesi sağlanmalıdır.

Örneğin;

Performans Değerlendirme ve Değerler Akademisi (PEDAK) kurulmalıdır.

Danışma Kurullarının adı "Danışma ve Değerlendirme Kurulu" olmalıdır.

Özdenetim ve denetim önemli bir kurulla merkezileşmeli, adı da "Yüksek Denetim Kurulu" olmalıdır.

Bunların işlevlerini tartışmak bile bu süreçte partimize zenginlik katacaktır.  Bunlar "Program Tüzük ve Değerlendirme Kurultayının" daha özlü geçmesi için tartışmaya açık örnekler olabilir." ifadelerinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  chp, kurultay, delege, aday, haşmet biçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA