12 Haziran 2024 Çarşamba

11:58   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARıNDAN TEMIZLIK PERSONELINE BÜYÜK MORAL   10:53   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “ÇOCUK ÇALıŞTAYı” DÜZENLEDI   10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   23:43   GÜRSEL EROL`DAN KAYYUM ELEŞTIRISI: “BU, DEM PARTI`LI BIR BELEDIYE BAŞKANıNA YAPıLAN BIR UYGULAMA DEĞIL BU, INSANLARıN SEÇME VE SEÇILME HAKLARıNıN TAKDIR GÖRMEDIĞI BIR DAVRANıŞ ŞEKLI”   22:47   DENIZ YÜCEL`DEN ÖMER ÇELIK`E `NEFRET SÖYLEMI` YANıTı: "BÖYLE BIR KONUNUN KONUŞULDUĞUNU TEYIT EDEMIYORUZ"   22:29   AKP`LILERIN ITIRAZıNA KARŞıN METIN KURT`UN ADı, İBB MECLISI`NDE ALıNAN KARARLA YEDIKULE`DEKI SPOR TESISINE VERILDI   21:29   ÖMER ÇELIK: “CUMHURBAŞKANıMıZ ARZU EDILDIĞI TAKDIRDE CHP`YE HAZINE VE MALIYE BAKANıMıZ ŞIMŞEK`IN BILGI VERECEĞINI IFADE ETTI”   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:07   AKPM RAPORTÖRÜ SCHENNACH, DEM PARTI HEYETIYLE GÖRÜŞTÜ   20:05   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ`I KABUL ETTI   19:49   TTB: "ÖZEL HASTANELER YÖNETMELIĞI`NDE YER ALAN DÜZENLEMELERIN HAK KıSıTLAYıCı OLDUĞU BELIRTILEREK, DAVA AÇıLDı"   19:41   MERAL AKŞENER: ``TÜRKIYE`NIN HERHANGI BIR YERINDE HERHANGI BIR AMAÇLA BIR OFIS AÇMADıM``   19:35   24 OLUŞUMDAN “TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI”NE TEPKI: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı YENI MÜFREDATı TÜMDEN REDDEDIYORUZ"   19:26   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı: ÖZEL VERGIDE ADALET TALEBINI DE DILE GETIRDI (1)   18:41   CHP MYK, ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESININ ARDıNDAN TOPLANDı   18:29   İLIÇ`TE 2021`DE KAPASITE ARTıŞı IÇIN BAŞVURAN ŞIRKET, BILIRKIŞI RAPORUNU BEKLEMEDEN ÇALıŞMAYA DEVAM ETMIŞ   18:22   CHP MANISA MILLETVEKILI BAKıRLıOĞLU: "ÇIFTÇININ BORÇLARı FAIZSIZ ÖTELENSIN"  
 
     
   

Başkan Tarhan’dan Çiftçi Kadınlara ‘Lüküs Hayat’ Sürprizi


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan çiftçi kadınlara sürpriz yaparak ‘Lüküs Hayat’ operasını izlemelerini sağladı. Üretici kadınlar, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen oyunu çok sevdiklerini ifade ettiler.

 

Tarih : 13 Şubat 2018 Salı 01:13   Okunma : 1571

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde (MDOB) sahnelenen ‘Lüküs Hayat’ isimli oyunun sürpriz konukları vardı. Belediye tarafından sağlanan araçlarla MDOB’a gelen Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan 10 çiftçi kadın, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın sürprizi ile farklı bir gün geçirme fırsatı buldular.

Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği, Haldun Dormen'in yönettiği müzik yönetmenliğini Aytuğ Ülgen üstlendiği oyun üretici kadınlardan tam not aldı.

Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıyan ‘Lüküs Hayat’ operetini zaman zaman kahkaha atarak izleyen kadınlar, bol bolda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

“BAŞKANIMIZ ÇOK BÜYÜK SÜRPRİZ YAPTI”

Farklı ve unutulmaz bir gün geçirdiklerini ifade eden kadınlar Başkan Tarhan’a teşekkürlerini ilettiler.  Kırsal kesimde yaşadıkları için bu tür sosyal etkinliklerde yeterince yer alamadığını ifade eden kadınlar, “Kadın Üretici pazarları aracılığı ile biz kadınların büyük gelir sağlayan ve aynı zamanda sosyal olarak ta gelişmesi fırsatını sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, bize böyle bir sürpriz yaptı. Çok güzel bir oyun ve çok farklı bir ortamda olma şansı yakaladık. Daha öncede farklı sanatsal ortamlara girme şansı yakalamıştık. Her zaman yanımızda olan ve biz kadınlara toplumda var olduğumuzu hissettiren Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dediler.

 

“KADINLAR EKONOMİK VE KÜLTÜREL GÜÇ KAZANIYOR”

Türkiye’de hiçbir yerde olmayan Kadın Üretici Pazarı’nın asıl amacının kadınları ekonomik yönden var olduğumuzu en desteklerken, sosyal ve kültürel yönden de gelişmesini sağlamak, olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Tarhan ise, “Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlarımız, daha fazla sosyal alanda yer buluyor sanatsal ve kültürel faaliyetlerde daha çok yer alıyorlar. Kırsal kesimde yaşayan bir kadınımıza Türkçe olan bir oyuna göndererek o ortamı görmelerini sağladık. Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızla kentte yaşayan kadınlarımızın kaynaşmasını sağlayan Kadın Üretici Pazarımızın ne denli doğru bir proje olduğunu bu yolla görmüş olduk. Daha önce başta Ankara Anıtkabir olmak üzere çok sayıda kültürel ve sosyal etkinliklere götürdüğümüz, ekonomik olarak artık daha talep eden bir yapıya kavuşan kadınlarımız, kültürel ve sosyal açıdan da büyük aşamalar kaydetmeye başlamışlardır” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  neşet tarhan, devlet opera ve bale

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA