27 Eylül 2024 Cuma

15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME   17:44   HÜLYA ŞELLAVCı`Yı KATLEDEN SANıK KAFFAR YEĞIN`E MÜEBBET HAPIS CEZASı VERILDI   16:12   EŞI EMRAH ALA TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN MINE NUR ALA`NıN POLISLERIN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLÜMLE TEHDIT EDILDIĞI ORTAYA ÇıKTı   15:36   `CUMHURBAŞKANıNA HAKARET`TEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NDAN DURUŞMA SONRASı AÇıKLAMA...   15:29   CUMHURBAŞKANıNA HAKARETTEN YARGıLANAN DILRUBA KAYSERILIOĞLU HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı  
 
     
   

SEYHAN BELEDİYESİ İLE DİSK GENEL İŞ SENDİKASI TOPLU SÖZLEŞME İMZALADI, İŞÇİLER HALAY ÇEKİP ÇİFTETELLİ OYNADI


Seyhan Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Seyhan İmar A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri kapsayan sözleşmeye göre, en günlük düşük ücret 175 TL oldu. İşçiler 12 artı 12 olmak üzere toplam 24 günlük tediye, Ramazan Bayramı`nda 300, Kurban Bayramı`nda 500, 1 Mayıs`ta 240, yılbaşında 240 TL ikramiye alacak. İşçilerin maaşlarına 1 Ocak 2023`ten itibaren enflasyon oranında zam yapılacak. İşçiler, sözleşmeyi halay çekip çiftetelli oynayarak kutladı.

 

Tarih : 8 Nisan 2022 Cuma 17:26   Okunma : 540

Seyhan Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Seyhan İmar A.Ş. bünyesinde çalışan işçileri kapsayan sözleşmeye göre, en günlük düşük ücret 175 TL oldu. İşçiler 12 artı 12 olmak üzere toplam 24 günlük tediye, Ramazan Bayramı`nda 300, Kurban Bayramı`nda 500, 1 Mayıs`ta 240, yılbaşında 240 TL ikramiye alacak. İşçilerin maaşlarına 1 Ocak 2023`ten itibaren enflasyon oranında zam yapılacak. İşçier, sözleşmeyi halay çekip çiftetelli oynayarak kutladı.

Seyhan İmar A.Ş. bünyesinde görev yapan Seyhan Belediyesi çalışanlarını kapsayan toplu iş sözleşmesinin imza töreni Yaşar Kemal Kültür Merkezi`nde Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, CHP Seyhan Kadın Kolları Başkanı Dilek Özcan, belediye başkan yardımcıları, müdürler ve işçilerin katılımıyla düzenlendi.

“ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

İşçilerin alkışları eşliğinde kürsüye gelen Akay, konuşmasında Türkiye`nin de dünyanın da zor günlerden geçtiğine işaret etti. Toplumların yaşanan olumsuzların etkisinden kurtulabilmek için üretmek zorunda olduğunu belirten Akay, “Artık üretmek zorundayız. Onun için Belediye çalışmalarında üretime ağırlık veren bir yol izliyoruz. Bu süreçte bugüne kadar yapılan çalışmalarda sizlere Seyhan Belediyesi Kurumu adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

SENDİKA AİDATININ YARISI SEYHAN`DAN

İşçilerin ödediği sendika üyelik aidatının 100 lirasını Seyhan Belediyesi`nin ödeyeceği müjdesini de veren Akay, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

“BU ZOR ZAMANLARDA BİR ARADA OLMAK ZORUNDAYIZ”

DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bu sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Zor zamanlardayız. Bu zor zamanlarda bir arada olmak zorundayız” diye konuştu.

İŞÇİLER İKİNCİ YIL ENFLASYON ORANINDA ZAM ALACAK

DİSK Genel İş Adana Şube Başkanı Hüseyin Yaşar Gündoğdu, Adana`da belediyeler arasında en yüksek toplu sözleşmenin Seyhan Belediyesi ile imzalandığını söyledi. Sözleşmenin iki yıllık dönemi kapsadığını kaydeden Gündoğdu, “Toplu sözleşmede ücretlerin yanı sıra iş güvencesini de sağlayan çok önemli kazanımlar elde edildi. Toplu sözleşme imzaladığımız belediyelerimizin tamamında ikinci yılın zam oranını enflasyon oranına sabitledik. Yıl sonunda çıkan enflasyon oranı tüm ücretlere ve sosyal haklara otomatik olarak yansıyacak. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TİS SEVİNCİNİ HALAY ÇEKİP, ÇİFTETELLİ OYNAYARAK YAŞADILAR

İmza töreninin ardından Akay, sendika yöneticileri ve işçiler, Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde halaylar çekip, çiftetelli oynayarak toplu sözleşmeyi kutladı.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ

İmzalanan TİS ile Seyhan İmar AŞ bünyesindeki işçiler yeni kazanımlar elde etti. TİS ile günlük en düşük ücret 175 TL olurken, işçiler 12+12 olmak üzere toplam 24 günlük tediye, Ramazan Bayramı`nda 300, Kurban Bayramı`nda 500, 1 Mayıs`ta 240, yılbaşında 240 TL ikramiye almaya hak kazandı. İki yıllık dönem için imzalanan TİS ile eğitim, yakacak, yemek ve yol yardımlarında da iyileştirmeler yapılırken, 1 Ocak 2023`ten itibaren işçilerin ücretlerinde enflasyon oranında artış olacak.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA