26 Haziran 2024 Çarşamba

16:49   TARSUS SU PARKı YOĞUN İLGIYLE YAZ SEZONUNU AÇTı   15:58   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`I ZIYARET ETTI    15:22   TBMM`DE MILLETVEKILLERI ŞANLıURFA`DA YAŞANAN ELEKTRIK KESINTILERINI PROTESTO ETTI   14:51   MERSIN’IN EŞSIZ DAĞ MANZARALARıNDA ATLETIZM KEYFI   14:17   CHP, MADEN KANUNU`NUN 8 MADDESININ İPTALI VE YÜRÜRLÜĞÜNÜN DURDURULMASı İSTEMIYLE AYM`YE BAŞVURDU   13:57   ÖZGÜR ÖZEL: “KıBRıS`ıN HAKLı DAVASıNı TAKIP ETMEYE, EN BARıŞÇıL ÇÖZÜM IÇIN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞIZ”   13:45   CHP’LI GÜLCAN KıŞ ULAŞTıRMA BAKANı’NA SESLENDI   13:41   MERSIN İNTERNET GAZETECILERI CEMIYETI, TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’ı ZIYARET ETTI   13:39   CHP’LI KıŞ TICARET BAKANı’NA SESLENDI: “KURBAN BAYRAMı FıRSATÇıLARıNA GEÇIT VERMEYIN”   13:38   ÖZGÜR ÖZEL: “MUHALEFETI BELLI BIR ŞEKLE SOKMAK IÇIN NORMALLEŞME TANıMı YAPMAK, OLSA OLSA ITTIFAK ORTAĞıNıN GÖNLÜNÜ YAPMAYA YÖNELIK KURULMUŞ BIR CÜMLEDIR”   13:35   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞIL ALANLARA YAZ BAKıMı   12:06   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT: “DEĞIRMENÇAY`DA DÜNYANıN EN GÜZEL BALıNı ÜRETECEĞIZ”   10:31   AKOM`DAN ORMAN YANGıNı UYARıSı: RISK YÜKSEK   09:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, KADıN ÜRETICILERLE BULUŞTU   09:34   UKRAYNA VE MOLDOVA`NıN AB`YE ÜYELIK MÜZAKERELERI BAŞLADı   23:10   SEZGIN TANRıKULU: MARDIN VE DIYARBAKıR`DAKI YANGıNLARıN SIYASI SORUMLULUĞU ELEKTRIK DAĞıTıM HIZMETINI ÖZELLEŞTIREN AKP`DEDIR   22:50   ÖZGÜR ÖZEL, 10 EKIM DERNEĞI`NDE KONUŞTU: “GÜN GELECEK KATILLER VE KATILLERI KORUYANLAR TEKER TEKER HESAP VERECEKLER. O GÜNÜ YAŞAYACAĞıMıZA ANT OLSUN”   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAHÇELI`YE GEÇMIŞ OLSUN MESAJı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: "DEDAŞ`ıN ŞANLıURFA`YA ETTIĞINI KIMSE ETMIYOR"   14:16   AYLIN NAZLıAKA: "GEÇTIĞIMIZ ÜÇ GÜN IÇERISINDE SEKIZ ILDE DOKUZ KıZ KARDEŞIMIZ KATLEDILDI"  
 
     
   

Adana ve Mersin Kereste-Palet Urge Firmaları İran Pazarında


Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Kereste-Palet sektörünü Ekonomi Bakanlığı’nın en etkin desteklerinden biri olan UR-GE Desteği ile buluşturduğu proje kapsamında, 11-14 Şubat 2018 tarihlerinde İran’ın Tahran kentine Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirdi.

 

Tarih : 20 Şubat 2018 Salı 17:39   Okunma : 2092

Heyete katılan firmalar program kapsamında Tahran Ticaret Müşaviri Cengiz Gürsel ile bir araya gelerek, ikili iş görüşmeleri öncesinde İran pazarı ve iş insanları hakkındaki bilgilerini ve izlenimlerini aktardı. Gürsel ise firma yetkililerinin sorularını yanıtlayarak, İran pazarı ile ilgili firmalara ışık tuttu.

- İranlılar Türkiye ile ortaklık esaslı iş yapmak istiyor

Heyet kapsamında Tahran Türk Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen B2B görüşmelerinde ise İranlı iş insanlarının Türkiye ile ortaklık esaslı iş yapmak istediği görüldü.

Tahran Ticaret Odası ve Tahran Mobilya Üreticileri ve İhracatçıları Birliği’nin de ziyaret edildiği programda iki ülke arasında işbirliğinin nasıl artırılabileceği konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmelerinin gerçekleşmesine büyük desteği olan Tahran Ticaret Müşaviri Cengiz Gürsel’e ve Türk Ticaret Merkezi yetkililerine yardımları ve misafirperverlikleri anısına teşekkür edilerek hediye takdim edildi.

Adana ve Mersin’de faaliyetlerini sürdüren firmalardan oluşan heyete; Yeni Oluşum Orman Ürünleri, Selamoğlu Orman Ürünleri, Taya Endüstriyel Ürünleri, Taylan Makine, Kurtuluş Orman, İntertim Orman Ürünleri, Oryap Ağaç Ahşap ve CHN Wood firmaları katıldı.

Heyetle ilgili açıklamada bulunan AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, İran’ın lojistik konumunun değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, İran pazarının proje için Hızlı Fırsat olarak değerlendirildiğini, ithalatçı firmalarla bir araya gelen URGE firmalarımızın kurulan ticari bağlantıları satışa ve ortaklığa çevirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Kereste- Palet URGE projesi, önümüzdeki tarihlere Avrupa Pazarına araştırma heyetleri düzenlemek amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  iran pazarı, adana mersin, kereste firmaları

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA