3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

HOPA`DAN HATAY`A `GELECEK İÇİN YELKEN AÇIYORUZ` YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR


Bear Sailing Yelken Takımı`nın, Çiğli Belediyesi`nin katkılarıyla ve “Minimum karbon ayak izi” hedefiyle düzenlediği `Gelecek İçin Yelken Açıyoruz` yolculuğu Artvin`in Hopa ilçesinden başladı. Yolculuğun ikinci durağı Samsun Yelken Kulübü oldu.

 

Tarih : 26 Nisan 2022 Salı 11:56   Okunma : 497

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Bear Sailing Yelken Takımı`nın, Çiğli Belediyesi`nin katkılarıyla ve “Minimum karbon ayak izi” hedefiyle düzenlediği `Gelecek İçin Yelken Açıyoruz` yolculuğu Artvin`in Hopa ilçesinden başladı. Yolculuğun ikinci durağı Samsun Yelken Kulübü oldu.

Çiğli Belediyesi ile yaptığı iş birliği sonucunda 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı IRC4 kategorisinde şampiyon olan Bear Sailing Yelken Takımı, “Minimum karbon ayak izi” hedefiyle Artvin`in Hopa ilçesinden yola çıktı. 17 gün sürecek ve Hatay`da tamamlanacak tur, motor kullanılmadan yalnızca yelken ile 24 saat aralıksız devam edecek. Artvin`in Hopa ilçesinden kalabalık bir kitle tarafından uğurlanan yelken ekibi, geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak için yolculuk süresince su dışında paketli gıda tüketmeyecek.

Yelken Takımı, güzergâh üzerindeki ikinci durağı olan Samsun Yelken Kulübü`nde kısa bir mola verdikten sonra rotasını İstanbul`a çevirdi.

"MÜCADELE BİRLİKTELİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ"

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçilen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, `Gelecek İçin Yelken Açıyoruz` etkinliğiyle ilgili şunları söyledi:

"İklim değişikliği konusunda toplumsal farkındalığı artıracak çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Yaşanan hızlı iklim değişikliği dünyamızın geleceği açısından risk teşkil ediyor. Bu soruna karşı ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliği yapmalıyız. Göreve geldiğimiz günden bu yana Çiğli`de hayata geçirdiğimiz projeleri, Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi seçildikten sonra ülkemizin tamamına yayma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışını kazandığımız Bear Sailing Yelken Takımı ile gerçekleştirdiğimiz proje ortaklığı kapsamında Hopa`dan ‘Gelecek İçin Yelken Açıyoruz` yolculuğuna çıktık. Bu yolculuk, toplumumuzun iklim değişikliği, geri dönüşüm, karbon emisyonunun azalımı ve paketli gıda tüketimi konularındaki farkındalığını artıracaktır. Bu vesileyle Bear Sailing Yelken Takımı`na duyarlı hareketlerinden ötürü teşekkür ediyor, sıkıntısız bir yolculuk geçirmelerini diliyorum."

"KARADENİZ BİLDİĞİNİ OKUYAN BİR DENİZ"

Bear Sailing Takımı`nın kaptanı Murat Tan ise yolculukları ile ilgili şöyle konuştu:

"22 Nisan Dünya Günü`yle ilgili olarak Hopa`dan başlayıp Hatay Arsuz`da bitireceğimiz 17 günlük proje kapsamında ikinci durağımız olan Samsun Yelken Kulübü`nde Samsunlularla buluşmaktan büyük mutluluk duydum. Karbon ayak izi farkındalığı yaratmak için çıktığımız bu yolda şimdiye kadar kayda değer bir olumsuzluk yaşamadık. Yalnızca Terme Limanı`nda ufak bir olumsuzluk yaşadık. Ardından Artvin`in Hopa ilçesinde yerel yöneticiler ve diğer gelenlerin misafirperverlikleri beni ziyadesiyle mutlu etti. Şimdi de Samsun`da böylesine ilgiyle karşılanmaktan da büyük onur duyduk. Samsun`dan sonra güzergahımız, Sinop, Zonguldak ve İstanbul olacak. Tabii rüzgârdan yana şansımız kuvvetli olursa. Ayrıca belirtmek isterim; kimse ‘Ben Karadeniz`i iyi tanıyorum` demesin. Karadeniz, bildiğini okuyan müthiş deniz. Karadeniz`de yelken almaktan büyük keyif aldık."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA