5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

EDİRNE`DE HIZLI TREN İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR DURDU. CHP`li GAYTANCIOĞLU: HÜKÜMET BEŞLİ ÇETEYE DE PARA ÖDEYEMİYOR MU?


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2019 yılı haziran ayında yapımına başlanan ve 2023 yılında tamamlanması öngörülen Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Projesi`nde çalışmaların durduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, “2 haftadır burada bir işlem yapılmıyor. Aynen buradaki tren gibi bu hattaki çalışmalar durdu. Bizde merak ediyoruz acaba hükümet beşli çeteye de para ödeyemiyor mu?” dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2022 Çarşamba 15:31   Okunma : 326

GÖKHAN TUZLADAN

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2019 yılı haziran ayında yapımına başlanan ve 2023 yılında tamamlanması öngörülen Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Projesi`nde çalışmaların durduğunu söyledi. Gaytancıoğlu, “2 haftadır burada bir işlem yapılmıyor. Aynen buradaki tren gibi bu hattaki çalışmalar durdu. Bizde merak ediyoruz acaba hükümet beşli çeteye de para ödeyemiyor mu?” dedi.

Halkalı Kapıkule Demir Yolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimi İnşası Projesi`nde bugüne kadar yaklaşık yüzde 60`lık bölüm tamamlanabildi. 3 bin kişinin istihdam edildiği projenin tamamlanması durumunda Halkalı-Kapıkule arasında yük trenleri için seyahat süresinin 8 saatten yaklaşık 3 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1 saat 20 dakikaya kadar inmesi hedefleniyor. 153 kilometre uzunluğundaki çift hatlı projede yer alan 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demir yolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün yapım çalışmaları devam ederken, bugüne kadar 60 km uzunluğunda ray döşendiği belirtildi.

Yaklaşık 1 haftadan bu yana işlerin durduğunu ve çalışan personelin bayram izni dahil olmak üzere ikinci bir çağrıya kadar izne gönderildiği, ödenek sıkıntısının yarattığı bir yavaşlamanın söz konusu olduğu belirtildi.

"ARTIK 5`Lİ ÇETENİN ÖDEMLERİNİ DE Mİ YAPAMIYORLAR?"

Konu hakkında açıklama yapan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye için önemli projelerden bir tanesi Kapıkule`den Çerkezköy`e oradan da İstanbul`a bağlanacak hızlı tren hattı. Bu tren hattının önemli bir bölümü Avrupa Birliği`nden sağlanacak hibe ile gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 575 milyonun 230 milyon lirası hibe ile karşılanacak, geri kalanı da hükümetin kaynakları ile karşılanacak. Gelin görün ki bu hat şu an durmuş durumda.

“2 HAFTADIR İŞÇİLER ÇALIŞMIYOR”

Yaklaşık 2 haftadır buradaki işçiler çalışmıyorlar. Birazcık araştırma yaptık, sorduk işçilere bayram izni verildiği söylendi. Daha bayrama neredeyse bir hafta var. 2 haftadır burada bir işlem yapılmıyor. Aynen buradaki tren gibi bu hattaki çalışmalar durdu. Bizde merak ediyoruz acaba hükümet beşli çeteye de para ödeyemiyor mu? Çünkü bu projenin yapım işini beşli çetenin mensuplarında biri üstlendi. Kolin inşaat üstelendi şu anda hiçbir işlem yok.  Bunu merak ediyoruz buradaki insanlarda merak ediyor. Şantiyeye her gün buradan yüzlerce işçi geliyordu, çalışıyorlardı bu tren mıcır taşıyordu, beton taşıyordu ama şu an bu tren duruyor inşaat da durmuş durumda. CHP olarak biz hızlı trene karşı değiliz. Yapılsın istiyoruz. Ama artık beşli çetenin ödemelerini de mi yapamıyor hükümet. Hadi emekliye veremiyor, işçiye çiftçiye veremiyor. Acaba beşli çeteye demi veremiyor merak ediyorum?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA