20 Eylül 2024 Cuma

16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   16:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "GAZILERIN HAKKıNı NE YAPSAK ÖDEYEMEYIZ"   15:59   MEZITLI`DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI DEVAM EDIYOR    15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   12:44   “GAZETECILIĞIN DÖNÜŞÜMÜ VE ARAYıŞLAR” BAŞLıKLı MEDYA KONFERANSı, ANKARA`DA YARıN YAPıLACAK   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI   10:43   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "AMACıMıZ KALITELI VE KALıCı HIZMETI VATANDAŞLARıMıZLA BULUŞTURMAK"  
 
     
   

TERÖR OPERASYONUYLA GÖZALTINA ALINAN Ş.D. TUTUKLANDI


İstanbul`da terör örgütü PKK`ya yönelik bir operasyonda polis tarafından gözaltına alınan Ş.D. adliyeye sevk edildi. Ş.D`nin İBB`de sosyal hizmetler uzmanı olduğu iddiaları üzerine belediyeden açıklama yapılmıştı. Açıklamada, Ş.D.`nin uluslararası bir proje kapsamında geçici olarak çalıştığı işe başlarken alınan adli sicil kaydının temiz olduğu, ayrıca daha önce de Aile ve Sosyal Bakanlığı`nda stajyer olarak çalıştığı belirtilmişti.

 

Tarih : 29 Nisan 2022 Cuma 14:44   Okunma : 327

İstanbul`da terör örgütü PKK`ya yönelik bir operasyonda polis tarafından gözaltına alınan Ş.D. adliyeye sevk edildi. Ş.D`nin İBB`de sosyal hizmetler uzmanı olduğu iddiaları üzerine belediyeden açıklama yapılmıştı. Açıklamada, Ş.D.`nin uluslararası bir proje kapsamında geçici olarak çalıştığı işe başlarken alınan adli sicil kaydının temiz olduğu, ayrıca daha önce de Aile ve Sosyal Bakanlığı`nda stajyer olarak çalıştığı belirtilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen çarşamba günü İBB`ye girişi sırasında gözaltına aldığı Ş.D.`nin sorgusunu tamamlandı. Hakkında terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla işlem yapıldığı belirtilen Ş.D. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`ne sevk edilen Ş.D. tutuklandı. 

İBB, ŞD ile belediyeyi ilişkilendiren haberler üzerine konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapmıştı. İBB yaptığı yazılı açıklamada, gözaltına alınan Ş.D.`nin Avrupa Birliği (AB) destekli sınırlı süreli bir projede çalışmasına rağmen istenilen adli sicil kaydının temiz olduğu belirtildi. Ayrıca, söz konusu kişinin daha önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı Sakarya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi`nde stajyer olarak görev yaptığı kaydedildi.

"GÖZALTI İÇİN 8 GÜN BOYUNCA İBB BİNASINA GİRMESİ BEKLENMİŞTİR"

Yapılan açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verilmişti.

“Habere konu fotoğrafın her ne kadar 2016 yılında çekildiği belirtilse de söz konusu kişinin 2016-2018 yılları arasında İstanbul`da özel bir yaşlı bakımevinde görev yaptığı tespit ve teyit edilmiştir. Ayrıca aynı kişi, 2021 yılından bu yana gönüllü olarak Sultanbeyli Belediyesi ile çalışan Mülteciler Derneği`nde de görev almaktadır.

Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişinin emniyet güçlerince ilk araması, 19 Nisan 2022 günü Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze gelinerek yapılmıştır. Söz konusu kişinin, ameliyat olacağı için idari izinli olduğu bilgisi emniyet güçlerine verilmiştir. Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişi kendi adıyla 18 Nisan 2022 günü Haydarpaşa Numune Hastanesi`ne yatmış ve 20 Nisan 2022 günü taburcu olmuştur. 7 gün boyunca da kendi ikametgahında istirahat etmiştir.

Aradan geçen 8 günün ardından emniyet güçleri ne hastanede ne de ikametgahında gözaltı gerçekleştirmiş, adeta söz konusu kişinin, İBB binasına girmesi için beklemiştir. 27 Nisan 2022 (bugün) saat 10:26`da Sosyal Hizmetler binamıza giren şahsın sadece 5 dakika sonra saat 10:31`de gözaltına alınmasını manidar buluyor ve konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA