3 Haziran 2024 Pazartesi

17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   17:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDIYELER BIRLIĞI`NDE 14 YÖNETICIDEN 8`INI CHP ALACAK 6`SıNı DIĞER PARTILERE VERECEK"   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   15:02   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...    14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:46   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MITING ÖNCESINDE RIZE`DE ÇAY ÜRETICILERINI ZIYARET ETTI   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...    12:48   KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN ÜÇ KATLı BINA... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA İSTANBUL`A GITTI   11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU  
 
     
   

SİİRT BELEDİYE-İŞ: “ÖZGÜRLÜKLERİN SINIRININ SİYASAL İKTİDARLAR TARAFINDAN ÇİZİLMEDİĞİ BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İSTİYORUZ"


Belediye-İş Sendikası Siirt-Mardin Şubesi, zamları ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti. Yapılan açıklamada, “Özgürlüklerin sınırının siyasal iktidarlar tarafından çizilmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Talanın, yolsuzlukların, yoksunlukların, adaletsizliklerin olmadığı bir ülkede, insana yakışır koşullarda üretmek, çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Biz emekçiler, anayasal hakkını kullanıp sendikalı olduğu için sendika değiştirmeye zorlanan, toplu sözleşme hakları gasp edilen, işten atılıp aileleriyle açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilen kölelik düzeninde yaşamak istemiyoruz" denildi.

 

Tarih : 30 Nisan 2022 Cumartesi 18:12   Okunma : 551

YUSUF EREN

Belediye-İş Sendikası Siirt-Mardin Şubesi, zamları ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti. Yapılan açıklamada, “Özgürlüklerin sınırının siyasal iktidarlar tarafından çizilmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Talanın, yolsuzlukların, yoksunlukların, adaletsizliklerin olmadığı bir ülkede, insana yakışır koşullarda üretmek, çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Biz emekçiler, anayasal hakkını kullanıp sendikalı olduğu için sendika değiştirmeye zorlanan, toplu sözleşme hakları gasp edilen, işten atılıp aileleriyle açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilen kölelik düzeninde yaşamak istemiyoruz" denildi.

Belediye-İş Sendikası Siirt-Mardin Şubesi, zamları ve hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için bugün kent meydanında basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Halit Akınay, tüm emekçileri 1 Mayıs`ta meydanlara çağırdı.

“BİZ EMEKÇİLER, ÖZGÜRLÜKÇÜ, ADİL VE BARIŞ İÇİNDE BİR DÜNYA, BİR ÜLKE İSTİYORUZ”

Halit Akınay, “Biz emekçiler, özgürlükçü, adil ve barış içinde bir dünya, bir ülke istiyoruz. Biz emekçiler, insanların gündüz sömürülmediği, gece aç yatmadığı, özgür ve demokratik bir ülke istiyoruz. Biz emekçiler ne sömürülen ne sömüren, insanca bir düzen istiyoruz. Ülkemiz, tarihte görülmemiş düzeyde derin bir yoksulluk yaşıyor. Zengin ile yoksul arasındaki gelir eşitsizliği daha da artmıştır” dedi.

“ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞ EMEKÇİLERİN ALIM GÜCÜNÜ DÜŞÜRMEKTE, HALKIMIZ EN TEMEL İHTİYAÇLARINI BİLE GİDERMEKTE ZORLUK ÇEKMEKTEDİR”

Akınay, “İktidarın yıllardır uyguladığı, üretime, istihdama dayanmayan; işçiyi, köylüyü, emekçileri yok sayan ithalata, inşaata dayalı rant politikaları sonucu Türk lirası sürekli değersizleşmektedir. Enflasyondaki yükseliş emekçilerin alım gücünü düşürmekte, halkımız en temel ihtiyaçlarını bile gidermekte zorluk çekmektedir.

“BUGÜN HALKIMIZIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU SADECE YOKSULLAŞMA SÜRECİ DEĞİL, HAYATINI DEVAM ETTİREBİLME SORUNU İLE KARŞI KARŞIYADIR”

Barınma, ısınma, elektrik ve gıda gibi temel harcama kalemlerindeki fiyat artışları çok ciddi seviyelere ulaşmıştır. Bugün halkımızın büyük çoğunluğu sadece yoksullaşma süreci değil, hayatını devam ettirebilme sorunu ile karşı karşıyadır. Fiyatlara, faturalara yansıyan gerçek enflasyon, çarşıda, pazarda, mutfakta yaşanan hayat pahalılığı emekçi halkın ağır bir borç ve geçim krizi yaşamasına neden olmaktadır. Tüm emekçiler hayat pahalılığından derinden etkilenmektedir. Emekçilerin önemli bir bölümü asgari ücretle yaşamaya mahkûm edilmiştir” diye konuştu.

“İKTİDAR, EMEKÇİ HALKI EKMEĞE MUHTAÇ EDEN ENFLASYON SORUNUNU ÇÖZECEĞİNE, HER ZAMAN YAPTIĞI GİBİ GERÇEKLERİ AÇIKLAYANLARI SUSTURMAYA ÇALIŞMAKTADIR”

Açıklandığında ‘çok önemli artış` olarak nitelendirilen ve 2022 yılı için geçerli olacak asgari ücret artışı daha işçinin cebine girmeden yılın ilk ayından itibaren hızla eridiğini belirten Akınay, “Sendikalı işyerlerinde toplu sözleşmelerle elde edilen ücret kazanımları da ücretler işçinin cebine girmeden, TÜİK`in çakma enflasyonunun yüzde 61`i aşması, gerçek enflasyonun yüzde 120`leri bulması yüzünden erimiştir. İktidar, emekçi halkı ekmeğe muhtaç eden enflasyon sorununu çözeceğine, her zaman yaptığı gibi gerçekleri açıklayanları susturmaya çalışmaktadır. İktidar, enflasyon için gerçekçi adımlar atmadığı ve fiyat artışları görülmemiş düzeye ulaştığı için asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretleri ve emekli aylıklarını insanca yaşayacak seviyeye çıkartmak zorundadır. Bu, emekçilerin ricası değil, iktidara talimatıdır. İktidar ya gereğini yapacak ya da emekçiler demokratik yollarla gerekeni yapacaktır” dedi.

“ÖZGÜRLÜKLERİN SINIRININ SİYASAL İKTİDARLAR TARAFINDAN ÇİZİLMEDİĞİ BİR ÜLKE İSTİYORUZ”

İnsanların korkmadan düşündüklerini söyleyebildiği bir ülkede yaşamak istediklerini belirten Halit Akınay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özgürlüklerin sınırının siyasal iktidarlar tarafından çizilmediği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Talanın, yolsuzlukların, yoksunlukların, adaletsizliklerin olmadığı bir ülkede, insana yakışır koşullarda üretmek, çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Biz emekçiler, anayasal hakkını kullanıp sendikalı olduğu için sendika değiştirmeye zorlanan, toplu sözleşme hakları gasp edilen, işten atılıp aileleriyle açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilen kölelik düzeninde yaşamak istemiyoruz.

Belediye şirket işçileri belediyenin asıl işçisi ve hemen norm kadroya alınmalı. Yıllardır hukuk dışı şekilde ellerinden alınan 52 günlük ilave tediye ödenmesini istiyoruz. Bizler, eşitlik, özgürlük ve sosyal adalet için mücadele ediyoruz. Bizler, zamlara, yoksulluğa ve savaşa karşı mücadele ediyoruz. Bizler, ırk, renk ve inancı ne olursa olsun, herkesin bir arada özgür, adil ve barış içinde yaşadığı bir ülke istiyoruz. Bizler, kadınların toplum yaşamına eşit bireyler olarak katılmalarının sağlandığı, güçsüzü güçlüye, azınlığı çoğunluğa karşı koruyan bir düzende yaşamak istiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA