6 Temmuz 2025 Pazar

09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı   01:08   CHP’LILERDEN VATAN EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE OTURMA EYLEMI   01:05   AMASYA’DA DEMOKRASI NÖBETI… BINLER ÖZGÜRLÜK VE SANDıK IÇIN MEYDANDAYDı   21:59   CHP’NIN ’’MILLET İRADESINI SAHIP ÇıKıYOR’’ MITINGI... EKREM İMAMOĞLU: BIZ TÜRKIYE’YI SADECE YÖNETMEK IÇIN DEĞIL; ONARMAK, IYILEŞTIRMEK, KALKıNDıRMAK IÇIN YOLA ÇıKTıK   19:45   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ZALIMIN SONU YAKLAŞTıKÇA ZULMÜ ARTAR   19:38   "DARBE SÜRÜYOR. HALKıN IRADESI GASP EDILIYOR" DIYE PAYLAŞıM YAPAN TIMUR SOYKAN’A "HALKı YANıLTıCı BILGIYI ALENEN YAYMA" SUÇLAMASı   18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:05   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR  
 
     
   

MERCEK’TE ALMANCA DERSLERİ BAŞLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde Rusça kursunun yanı sıra Almanca kursunda da dersler başladı. Özellikle iş arayan üniversite mezunu gençler Büyükşehir’in ücretsiz Almanca kursuna yoğun ilgi gösterdi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2022 Pazar 16:01   Okunma : 1627

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde başlatılan ücretsiz Almanca kursunda derslere başlandı. 12 Mayıs’a kadar sürecek dersleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika da verilecek.

Almanca kursuna gençlerden yoğun ilgi

Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde bu yıl hizmete açılan MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, açılacak kurslar için Mersinlileri Teksin üzerinden Büyükşehir’e başvuruda bulunmaya davet etmişti. Mersin’de Rus nüfusunun her geçen gün artması nedeniyle her yaştan Mersinli Rusça kursuna yoğun ilgi gösterirken, Almanca kursu ise iş arayışındaki üniversite mezunu gençlerin ilgi odağı oldu.

“Kursumuza yoğun bir ilgi var”

Rusça kursunun ardından Almanca kursunda da dersler başladı. MERCEK’te görevli Almanca öğretmeni Taner Tohumcuer, şu an için kontenjanların dolduğunu belirterek; “Almanca kurslarına geçtiğimiz 3-4 yıldır çok yoğun bir ilgi var. MERCEK özelinde de o ilgi devam ediyor. Kalabalığız.Biz A1’le başlıyoruz. Şu an temel öğreniyoruz.Açılan bu kurs 12 Mayıs’ta bitiyor. Kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı A1 sertifikası alıyor kursiyerlerimiz” dedi.

Artık iş bulmak sıkıntılı,kendime ekleyebileceğim kadar özellik eklemek istedim”

İnşaat mühendisliği mezunu 22 yaşındaki Onur Yıldırım, Almanca öğrenerek iş yaşamında kendisine avantaj sağlamak istediğini belirterek, “Artık iş bulmak biraz sıkıntılı. Kendime ekleyebileceğim kadar özellik eklemek istedim. Gerek yurtdışında gerek ise yurtiçinde yabancı şirketlerle çalışabilmek açısından fayda sağlayacağını düşündüm. O yüzden buradayım. Belediyenin sağlamış olduğu bu imkan gerçekten iyi bir şey. Burada herhangi bir ücret vermiyoruz. Taner Hocam gerçekten gayet iyi anlatıyor. Kendisinden memnunuz” diye konuştu.

“Burası bize gerçekten bir hazine gibi oldu”

Odyometri mezunu 22 yaşındaki Serkan Aslan da sağlık alanında öncelikle Türkiye’de çalışmak istediğine dikkat çekerek,“Yapabildiğim kadar çabalayıp burada bir iş bulabilirsem kendi ülkemde kalmak isterim. Ama burada yapabilecek bir şey bulamadıktan sonra mecburen yurtdışını düşünmek zorunda kalabilirim. Burası bize gerçekten bir hazine gibi oldu. CV’mize katabileceğimiz ve kendimizi geliştirebileceğimiz bir nokta” ifadelerine yer verdi.

Kursiyerlerden 52 yaşındaki Mehtap Demir ise yeni kurstan memnun olduğunu vurgulayarak, “İnsana özgüven veriyor. Çünkü bir dil bir insan demek. Benim hoşuma gidiyor. Keşke daha fazla dil öğrenebilsek. Çünkü önemli olan ona bir adım atmak. Mesela şimdi Almanca öğreniyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi bunu düşünmüş, harika bir uygulama” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA