29 Haziran 2024 Cumartesi

16:05   DEM PARTI MILLETVEKILI ODUNCU`DAN BAKAN ŞIMŞEK`E SESLENDI   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI KÜLTÜR SANAT EVLERINDE YıLSONU ETKINLIKLERI SÜRÜYOR   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   11:03   MEHMET ŞIMŞEK`TEN "GRI LISTE" AÇıKLAMASı   09:58   LGS SıNAVı SONUÇLARı AÇıKLANDı   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   16:35   EMEKLILERIN GÖZÜ TEMMUZDA YAPıLACAK ZAMDA   16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   12:55   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERI SENDIKASı`NıN "EĞITIM NÖBETI" 33`ÜNCÜ GÜNÜNDE...   
 
     
   

LALE KARABIYIK`TAN BAKAN ÖZER`E: “YAZ OKULU UYGULAMASININ İÇERİĞİ VELİ VE ÖĞRENCİLERLE NE ZAMAN PAYLAŞILACAK”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e, “Yaz okulu uygulamasının içeriği veli ve öğrencilerle ne zaman paylaşılacak” diye sordu.

 

Tarih : 20 Mayıs 2022 Cuma 11:26   Okunma : 511

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e, “Yaz okulu uygulamasının içeriği veli ve öğrencilerle ne zaman paylaşılacak” diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaz okulu uygulamasına ilişkin Mahmut Özer`in yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Karabıyık, önergesinde şunları kaydetti:

“Salgın süresince, telafi eğitiminin göstermelik değil, salgının neden olduğu kayıpların katlanarak artmasını önlemek amacıyla çok boyutlu bir planlama ile yapılması gerektiğini defalarca ifade ettik. Ancak bu yapılmadığı gibi, telafi eğitimi ‘isteyen` öğrencilere verildi. Hatta bu telafi için okulların kendi imkan ve kaynaklarını ayarlaması gerektiği de kamuoyuna yansıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yaz okulu uygulamasının başlayacağı duyurulmuştur. Bakan Özer, yaptığı açıklamada, ‘İlk kez bu yaz itibariyle BİLSEM`lerde, sadece BİLSEM`lere seçilmiş öğrencilere değil tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız` ifadelerini kullanmıştır”

Karabıyık`ın Bakan Özer`e yönelttiği sorular şöyle:

- ‘12`nci sınıflara yaz okulu uygulamasına geçilmesinin nedenleri nelerdir?

- Salgın sürecinde öğrencilerimizin öğrenme kayıpları tespit edilmiş midir? Tespit edilmiş ise kamuoyu ile neden paylaşılmamıştır?

- Ülke genelinde 2-12`nci sınıf düzeyinde kaç öğrenci bulunmaktadır?

- Ülke genelinde kaç BİLSEM bulunmaktadır? Mevcut BİLSEM`ler 2-12`nci sınıf öğrencilerinin ihtiyacını karşılayacak kapasitede midir?

- Yaz okulu uygulamasının içeriği veli ve öğrencilerle ne zaman paylaşılacaktır?

- Her ilde birkaç BİLSEM ile 2-12`nci sınıfların tamamını kapsayacak şekilde yaz okulu uygulaması nasıl yapılacaktır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA