28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

EĞİTİM İŞ`TEN ÖDÜL ALAN SİNAN MEYDAN: “CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILI CUMHURİYETİMİZİN OLAĞANÜSTÜ FARKLI BİR YÜZYIL OLACAK”


Eğitim-İş Samsun Şubesi bu yıl ilkini düzenlediği İlkadım Onur Ödülü etkinliğinde 17 ilçedeki üyelerinin oylamasıyla 5 isim arasından tarihçi yazar Sinan Meydan`a İlkadım Onur Anıtı verilmesine karar verildi. Meydan, "100 yıl boyunca yaşadıklarımızdan gerekli dersleri çıkarırsak, ben şuna inanıyorum Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olağanüstü aydınlık bir yüzyıl olacak. Türkiye dünyada parmakla gösterilecek bir ülke haline gelecek" dedi.

 

Tarih : 22 Mayıs 2022 Pazar 13:51   Okunma : 403

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Eğitim-İş Samsun Şubesi bu yıl ilkini düzenlediği İlkadım Onur Ödülü etkinliğinde 17 ilçedeki üyelerinin oylamasıyla 5 isim arasından tarihçi yazar Sinan Meydan`a İlkadım Onur Anıtı verilmesine karar verildi. Meydan, "100 yıl boyunca yaşadıklarımızdan gerekli dersleri çıkarırsak, ben şuna inanıyorum Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olağanüstü aydınlık bir yüzyıl olacak. Türkiye dünyada parmakla gösterilecek bir ülke haline gelecek" dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay`ın da katıldığı Sinan Meydan`la söyleşi programı dün düzenlendi. Açılış konuşmasını Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Volkan Erken yaptı. Erken şunları söyledi:

"17 YIL ÖNCE BAŞARAMAZSINIZ DEDİLER"

"Arkadaşlarımızla birlikte bir umudu büyüttük. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi. `Yapamazsınız dediler, büyüyemezsiniz` dediler, bitersiniz dediler ama biz bugün, Türkiye`de sesi duyulur, yaptıkları konuşulur bir sendika haline gelmeyi başardık. Bundan daha iyisini de yapmayı da başaracağız. Bununla ilgili bütün çalışmalarımızı azimle kararlılıkla Mustafa Kemal Atatürk`ün öğretmenliğine yakışır şeklinde devam ettiriyoruz ve sonuna kadar da devam ettirmeye çalışacağız. Örgütümüzü Samsun`da ilk defa 2 bin sayısının üzerine çıkarttık. 2 bin 100 üyeyle bugün Samsun`un en büyük 3. sendikasıyız. Ama yeter mi tabii ki de yetmez. Samsun ve Türkiye`de Eğitim-İş yetkili olana kadar mücadeleye devam edeceğiz. İlkadım`ın kenti Samsun, 19 Mayıs 1919`dan bugüne İlkadım olma rütbesini taşıyan bir kent. Bu kentte İlkadım`ın adına bir ödül verilmemiş. Bu ödülü Eğitim-İş Samsun Şube olarak, biz verelim dedik. Ama kime verelim? Bu ülkede laik, bilimsel eğitime, hizmet etmiş, Atatürkçü cumhuriyetçi, kimliğiyle öne çıkmış, bu ülkenin bütün kentlerinde tanınan birisine aydınlık gücüyle çalışıp didinen, gazeteci, yazar, sporcu, sanatçı, eğitimci, akademisyen ancak herkesin tanıdığı bildiği birisine bu ödülü verelim dedik. Verdiğimiz kararla biz bu ödülü 7 kişilik yönetim kurulu birine vermeyelim. Biz demokratik merkeziyetçi bir örgütüz, üyelerimize danışalım onlara soralım. Onların teveccüh ettiği kimse ödülü ona verelim dedik. İlkadım onur ödülü için Türkiye`nin çok sevdiği tarihçi yazar Sinan Meydan`ı seçtiler."

KADEM ÖZBAY: "BASKILAR ARTTIĞINDA SUSMAYAN BİR SENDİKAYIZ"

Eğitim-İş sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay ise şunları söyledi: 

"Eğitim-İş örgütü bugün Türkiye`nin dört bir yanında örgütlenmiş durumda. Burada umudunu yükseltenler var. Burada eğri zamanda doğru duranlar var. Burada baskılar arttığında susmayanlar var. Baskınlar karşısında boyun eğmeyenler var. Burada bu ülkenin aydınlanmasına söz vermiş paylaşmaya söz vermiş değerli ve sorumlu adımlar var. Bu adımların sorumluluğu çok büyüktür. Hepimizde bu sorumluluklar olması gerektiği gibi sayısı 80 binleri bulan bir örgütten söz ediyoruz. Eğitimi-İş`in kökleri nerede? TÖB-DER ve TÖS-DER, öğretmen el açmaz, boyun eğmez diyen Fakir Baykurt var. Köy enstitülerin kurucuları Hasan Ali Yücel`de, Mustafa Necati`ler de, en önemli köklerimizden birisi başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk`tür."

"İKİNCİ YÜZYILINDA TÜRKİYE DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLECEK ÜLKE OLACAK"

Eğitim-İş Samsun İlkadım Onur Anıtı Ödülünü`ne değer bulunan tarihçi yazar Sinan Meydan da eşiyle birlikte geldiği ödül töreninde şunları dile getirdi:

"İlkadım Onur Anıtı ödülünü almak benim için büyük bir mutluluk. Bugüne kadar çok ödüller aldım. Ama bugün alacağım ödülün bende çok önemli ve çok özel yeri olacak. Mutluluğumu ve sevincimi anlatmam imkânsız. Yıllardır Atatürk`ün o ilk adımıyla başlayan bağımsızlık savaşını her yerde anlatmak ve anlatmaya devam edeceğim için kendimle gurur duyuyorum. Türkiye`yi küllerinden yeniden doğuran, Türkiye`nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk büyük bir mücadele vermiştir. Bugün geldiğimiz Samsun`da 19 Mayıs`ın her evresinde 19 Mayıs`ın 103. yılında Samsun`da İlkadım Onur Anıtıyla onurlandırılması benim için büyük bir onurdur. 100 yıl boyunca yaşadıklarımızdan gerekli dersleri çıkarırsak, ben şuna inanıyorum Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olağanüstü aydınlık bir yüzyıl olacak. Türkiye dünyada parmakla gösterilecek bir ülke haline gelecek."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA