21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

KKTC İKİNCİ CUMHURBAŞKANI TALAT: “KIBRIS`TA BARIŞ ARAYIŞINI SONA ERDİRMEK ÇOK MANTIKLI BİR ŞEY OLMAMIŞTIR”


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin (KKTC) ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Çok yanlış bir Kıbrıs politikası güdülüyor. Bu yanlış politika sonuçta bir çıkmaz sokaktır. Uluslararası hukukun uluslararası kuruluşların kabul ettiği, benimsediği Kıbrıslı Türkleri ve Türkiye`yi takdir ettiği, Kıbrıs`ta barış arayışını sona erdirmek çok mantıklı çok akıllıca bir şey olmamıştır… Kıbrıs Türkü`nün daha da tecrit edilmesine, dünyadan daha da dışlanmasına yol açacak bir yaklaşım olarak görüyorum” dedi.

 

Tarih : 14 Haziran 2022 Salı 19:20   Okunma : 401

Haber: BURCU KAHRİMAN / Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin (KKTC) ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Çok yanlış bir Kıbrıs politikası güdülüyor. Bu yanlış politika sonuçta bir çıkmaz sokaktır. Uluslararası hukukun uluslararası kuruluşların kabul ettiği, benimsediği Kıbrıslı Türkleri ve Türkiye`yi takdir ettiği, Kıbrıs`ta barış arayışını sona erdirmek çok mantıklı çok akıllıca bir şey olmamıştır… Kıbrıs Türkü`nün daha da tecrit edilmesine, dünyadan daha da dışlanmasına yol açacak bir yaklaşım olarak görüyorum” dedi.

KKTC`nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun KKTC ziyaretini ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Talat, şunları söyledi:  

“Hiçbir gerilim Kıbrıs için iyi olmaz. Yunanistan ve Türkiye`nin arasındaki gerilim sonuçta Kıbrıs`ta da bir gerilime yol açar. Bundan dolayı herkes gibi ben de endişeliyim. Ama tabi yine sağduyunun galip geleceğini umuyorum. Bunun eğer bir işte hesaplaşma şekline dönüşmezse çeşitli girişimlerle, barışçı girişimlerle önleneceğini umuyorum ve öyle olacağını düşünüyorum doğrusu. Henüz gerilimin bir çatışma noktasına gitme belirtisini görmüyorum. Ama yine de endişe taşımakta herkes haklı diye düşünüyorum.”

“KIBRIS`TA BARIŞ ARAYIŞINI SONA ERDİRMEK ÇOK MANTIKLI ÇOK AKILLICA BİR ŞEY OLMAMIŞTIR”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`nun KKTC`ye yaptığı ziyareti de değerlendiren Talat, şöyle konuştu:

“Bir kere çok yanlış bir Kıbrıs politikası güdülüyor. Bu yanlış politika sonuçta bir çıkmaz sokaktır. Bizi bir yere götüremeyecektir. Uluslararası hukukun uluslararası kuruluşların kabul ettiği, benimsediği Kıbrıslı Türkleri ve Türkiye`yi takdir ettiği, Kıbrıs`ta barış arayışını sona erdirmek çok mantıklı çok akıllıca bir şey olmamıştır. Maalesef bu ziyaret de bu yanlış politikanın bir anlamda tekrar tescillenmesi biçiminde sonuçlanmıştır. Hatta daha dikkatli gözetlenirse çok da netleştirilmiştir. İlk kez bu kadar netleştirilmiştir. Bu da aslında endişe vericidir. Ben bu politikayı doğru bulmuyorum. Kıbrıs Türkü`nün daha da tecrit edilmesine, dünyadan daha da dışlanmasına yol açacak bir yaklaşım olarak görüyorum.”

“TÜRKİYE`NİN TABİ Kİ TAM ANLAMIYLA HAKLI BİR POZİSYONU VAR”

Yunanistan`ın Ege Adalarını silahlandırma politikası için Talat, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Anlaşmalara uyulmalı. Yunanistan`ın yaptığı kabul edilemez. Elbette ki Türkiye bu anlaşmanın takibini yapmak durumunda, yapacaktır da eminim. Ama sorunu diplomasinin çözmesini umuyorum. Ama bu konuda Türkiye`nin tabi ki tam anlamıyla haklı bir pozisyonu var. Bunu gerek Lozan Anlaşması`ndan gerek sonrasında yapılan çeşitli konferanslardan, anlaşmalardan biliyoruz. Ve Türkiye`nin bu konuda anlaşmalara uyma talebini de çok yerinde buluyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA