20 Mayıs 2024 Pazartesi

14:46   TARSUS’TA KADINLAR İLK DEFA BİSİKLET SÜRDÜ   13:39   "MÜFTÜLÜK GÖREVLİSİ ÖĞRENCİYİ DARP ETTİ" İDDİASI...    12:54   CHP`NİN "HATAY`A SAHİP ÇIKIYORUZ ÇALIŞMA GRUBU", BU HAFTA BÖLGEYE GİDECEK   12:49   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERHAN ADEM BAKAN YUMAKLI`YA SESLENDİ   12:47   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS’TA ŞEHİR KORTEJİ DÜZENLEDİ   12:26   MEZİTLİ’DE COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI   12:23   CHP’Lİ DİNÇER: "KÜÇÜK ESNAF VE SANATKÂR SERMAYE GRUPLARINA YEM EDİLİYOR”   10:54   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ`Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"   10:34   CHP`Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “SON 5 YILDA HUZUREVLERİNE YAPILAN BAŞVURULARDA ORTALAMA YÜZDE 41 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI”   10:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 19 MAYIS`IN RUHUNU KENTİN DÖRT BİR YANINA TAŞIDI   09:50   ÖZGÜR ÖZEL`DEN İRAN`A BAŞSAĞLIĞI MESAJI   09:45   ÖMER FETHİ GÜRER: “KREDİ FAİZ ARTIŞLARI ÇİFTÇİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”   08:03   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ   23:43   İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ: "HEPİNİZ UMUTSUNUZ"   22:44   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN DÜŞEN HELİKOPTERİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ   21:28   ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN`DA... “SAMSUN`DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR MÜCADELEYE BAŞLIYORUZ”   19:22   CHP GENÇLİK KOLLARI MYK`SI, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA SAMSUN`DA TOPLANDI   18:26   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUNLULARA SESLENDİ: "SAMSUN`DA İKTİDAR İÇİN BUGÜN `İLK ADIM`I ATMALISINIZ"   17:37   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, SELAHATTİN DEMİRTAŞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET EDECEK   17:31   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "IMF BAŞKANI GİZLİCE TÜRKİYE`YE Mİ GELDİ?"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, CNG`Lİ OTOBÜSLER İÇİN DOĞALGAZ YAKIT DOLUM İSTASYONU KURDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu CNG`li otobüslerin yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlayacak doğalgaz yakıt dolum tesisini kurdu. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali`nde (MEŞOT) kurulan istasyon, yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlıyor.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 11:44   Okunma : 641

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu CNG`li otobüslerin yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlayacak doğalgaz yakıt dolum tesisini kurdu. Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali`nde (MEŞOT) kurulan istasyon, yakıt maliyetinde büyük tasarruf sağlıyor.

Kent genelinde hizmet veren CNG`li çevre dostu 87 araç bu tesisten yakıt ikmalini gerçekleştiriyor. 4 araç aynı anda 4 pompa üzerinden 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıtını dolduruyor.

İstasyon, Büyükşehir Belediyesi`ne dışardan alınacak akaryakıta göre 3`te 1 oranında tasarruf sağlarken, CNG`li otobüslerin Mersin`de hizmete başlamasıyla motorin yakıtlı araçlara göre yılda 43 milyon lira tasarruf sağlanması hedefleniyor.

“DOĞALGAZ DOLUM TESİSİ BÜYÜKŞEHİR`E YAKIT KONUSUNDA ÖNEMLİ TASARRUF SAĞLADI”

Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi CNG`li Dolum İstasyonu Sorumlusu İbrahim Ceber, şu açıklamayı yaptı:

“Bildiğiniz gibi Mersin genelinde CNG`li otobüslerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bu CNG`li otobüslerin yakıt ikmali için de gerekli olan doğalgazın sağlanması gerekiyordu. Bunun için de Başkanımız Vahap Seçer öncülüğünde akılcı bir çözüm üreterek kendi doğalgaz istasyonumuzu kurduk. 2021 ağustos ayından itibaren doğalgaz istasyonumuz kısmen faaliyete girmişti. Bu yılın ilk 3 ayında doğalgaz istasyonumuzu tamamlamış bulunmaktayız. Tamamen modern altyapıyla kurulmuş olan tesisimizde 4 otobüsümüz aynı anda 4 pompa üzerinden doldurulmakta ve 15 dakika gibi kısa bir sürede yakıt ikmali gerçekleşmekte olup seferlerine devam etmektedirler. Doğalgaz istasyonumuz sayesinde 3`te 1 oranında daha tasarruflu yakıt kullanmaktayız. Öte yandan CNG`li otobüslerle motorin yakıtlı otobüslere oranla, yılda 43 milyon lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA