17 Mayıs 2024 Cuma

16:36   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:21   MOTOKURYELER, ATA EMRE AKMAN İÇİN BİR ARAYA GELDİ   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK  
 
     
   

SADAT SORUSUNA BAKAN ÇAVUŞOĞLU`NDAN TEK CÜMLELİK YANIT: “BAKANLIĞIMIN GÖREV ALANINA GİRMEMEKTEDİR”


CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi`nin açıklamalarını referans vererek, şirketin faaliyetlerini sürdürürken devletten aldığı izinlerin ayrıntılarını sordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP`li Bakan`ın sorularına, “Konu bakanlığımın görev alanına girmemektedir” yanıtını verdi.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 11:57   Okunma : 591

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi`nin açıklamalarını referans vererek, şirketin faaliyetlerini sürdürürken devletten aldığı izinlerin ayrıntılarını sordu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP`li Bakan`ın sorularına, “Konu bakanlığımın görev alanına girmemektedir” yanıtını verdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi`nin çalışmaları ile ilgili Dışişleri Bakanlığı`na, Milli Savunma Bakanlığı`na ve Milli İstihbarat Teşkilatı`na bilgi verdikleri yönündeki açıklamalarını TBMM gündemine taşıdı. SADAT`ın devletten aldığı izinlerin ayrıntısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`na soran Murat Bakan`a ilk yanıt geldi.

Mevlüt Çavuşoğlu, CHP`li Murat Bakan`ın sorularına tek cümle ile yanıt verdi ve “Konu Bakanlığımın görev alanına girmemektedir” dedi.

“ÇAVUŞOĞLU, SADAT BAŞKANINI YALANLADI"

Yanıtı değerlendiren CHP`li Murat Bakan ise şunları söyledi:

“Erdoğan, başdanışmanı yaptığı, MGK toplantılarına aldığı Adnan Tanrıverdi`nin ve kurucusu olduğu SADAT`ın arkasında durmadı. Önce Erdoğan ‘Yakından uzaktan hiçbir alakam yok deyip` sattı. Şimdi Çavuşoğlu, Melih Tanrıverdi`nin açıklamalarını referans vererek sorduğumuz sorulara ‘Bakanlığımın görev alanına girmemekte` diyerek sattı. Yani Çavuşoğlu, yazılı olarak başvuru yapıp izin istediğini söyleyen SADAT Başkanı Tanrıverdi`yi yalanladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı sorularımıza ne yanıt verecek göreceğiz. Onlar da SADAT Başkanı`nın açıklamalarını yalanlarsa ya da soruları cevapsız bırakırsa -sükut ikrardan gelir- bu artık hukukun görev alanına girer. Savcıların SADAT ile ilgili suç duyurumuzu dikkate alması ve harekete geçmesi gerekir.”

HANGİ SORULARI SORMUŞTU?

Murat Bakan`ın soru önergelerinde yer alan, yanıt bekleyen sorular şöyle:

“Bugüne kadar SADAT tarafından Bakanlığınıza yapılan yazılı başvurular üzerine SADAT`ın hangi yıllarda hangi ülkelere hizmet vermesi uygun görülmüştür? Tarafınızca uygun görülen hizmetlerin detayları nedir? Bugüne kadar SADAT tarafından Bakanlığınıza yapılan yazılı başvurular üzerine SADAT`ın hangi yıllarda hangi ülkelere hizmet vermesine izin verilmemiştir? İzin verilmemesi hangi gerekçelere dayandırılmıştır? SADAT`ın hizmet ve faaliyetleri kapsamında sizden izin almasıyla ilgili süreç tam olarak nasıl işlemektedir? Detayı nedir? Tanrıverdi, ‘Danışmanlık ve eğitim üzerinden gitmek istesek de silah ve mühimmat talebi daha fazla geliyor` demiştir. SADAT, sizden aldığı izin kapsamında hangi yıllarda, hangi ülkelere silah ve mühimmat sağlamıştır? Ülkelere silah ve mühimmat sağladığını ifade eden SADAT, bu ticareti sizden izin alarak yaptığını beyan etmektedir. SADAT bu silah ve mühimmatları nereden ve ne şekilde temin etmekte ve nasıl satmaktadır? Bu sürecin detayı nedir? Bakanlığınız bu işin neresindedir?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA