4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

CANDAN YÜCEER: BAKANLIK, BU HIZLA GİDERSE 46 KİLOMETRELİK YOLU 11,5 YILDA TAMAMLAYACAK


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer`in soru önergesine verdiği yanıtta, yapımı 5 yıldır devam eden 46 kilometrelik Hayrabolu-Tekirdağ yolunun sadece 20 kilometresinin bitirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yüceer, “Bakanlık, bu hızla giderse beş yılda sadece 20 kilometrelik kısmını yaptıkları ve iki kez açılış töreni gerçekleştirdikleri 46 kilometrelik yolu 11 buçuk yılda, yani 2028 yılında tamamlamış olacak” dedi.

 

Tarih : 24 Haziran 2022 Cuma 11:29   Okunma : 397

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer`in soru önergesine verdiği yanıtta, yapımı 5 yıldır devam eden 46 kilometrelik Hayrabolu-Tekirdağ yolunun sadece 20 kilometresinin bitirildiğini ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yüceer, “Bakanlık, bu hızla giderse beş yılda sadece 20 kilometrelik kısmını yaptıkları ve iki kez açılış töreni gerçekleştirdikleri 46 kilometrelik yolu 11 buçuk yılda, yani 2028 yılında tamamlamış olacak” dedi.

Candan Yüceer, Adil Karaismailoğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM`ye verdiği soru önergesinde, Tekirdağ`da “ölüm yolu” olarak bilinen ve beş yıldır bitirilemeyen Hayrabolu-Tekirdağ yolunu sordu.

Bakan Karaismailoğlu, “Hayrabolu-Tekirdağ devlet yolu, 45,7 km uzunluğunda olup 20 km`lik kesimi bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanıp trafiğe açılmıştır. Ortaca-Karabezirgan arasındaki yol yapım çalışmaları ise devam etmektedir” yanıtı verdi.

“BU YOL NİYE BİTMİYOR”

Candan Yüceer, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Adil Karaismailoğlu`nun yanıtını şöyle değerlendirdi:

“İhalesine 2012 yılında çıkılan merkez Süleymanpaşa ilçesi ile Hayrabolu`yu birbirine bağlayacak 46 kilometrelik yolun inşaatına 2017 yılında başlandı. 2019`da bitirilmesi planlanan yolun şu ana kadar 20 kilometrelik kısmı tamamlanabildi. Yolun 7 kilometrelik kısmı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, diğer kısmı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açılmıştı. Ödenek eksikliği nedeniyle yol yapımı Ortaca mevkiinde durdu. Bu yol, vatandaşlarımızın her gün kullandığı bir yol. Sık ve keskin dönüşlerin olduğu bir yol. Dolayısıyla yol üzerinde çok sayıda yaralanma ve can kaybıyla sonuçlanan kazalar yaşandı. Öyle ki bu yol, Tekirdağ`da ‘ölüm yolu` olarak biliniyor. Ancak böylesine önemli, 46 kilometrelik bir yol, AKP iktidarı tarafından beş yıldır bitirilemiyor. Bakanlık, bu hızla giderse iyi ihtimalle 46 kilometrelik yolu toplam 11 buçuk yılda, yani 2028 yılında tamamlamış olacak.

Bu yol niye bitmiyor? Neden ilerlemiyor? Neden kaplumbağa hızında ilerliyor? Yolun ne zaman biteceğine ilişkin sorularımız ise yanıtsız bırakılıyor. Devletin topu topu yapacağı 46 kilometrelik yolun sadece 20 kilometresi bitmiş durumda. Üstüne üstlük beş yılda yapılan 20 kilometrelik yolun çokça açılışı yapıldı. Maşallah, 7 kilometrede bir tören düzenleniyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA