28 Eylül 2024 Cumartesi

21:24   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MEDAWAR ÖDÜLÜNE LAYıK GÖRÜLEN MEHMET HABERAL HOCAMıZı TEBRIK EDIYORUM"   18:36   KıLıÇDAROĞLU`NA ÇUBUK`TAKI LINÇ GIRIŞIMI: “YAKıN O EVI” DIYE BAĞıRAN SEVIM GÖLYERI`NE 5 YıL 10 AY HAPIS CEZASı   16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   16:12   GAZETECI FARUK ZABCı VEFAT ETTI   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:10   AKDENIZ’DE DÜNYA TEMIZLIK GÜNÜ KAPSAMıNDA, MAHALLELERDE TEMIZLIK KAMPANYASı BAŞLATıLDı   15:07   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, MIÇOTAKIS`LE GÖRÜŞMESINDE TÜRK KARASULARı IHLALLERININ GÜNDEME GELDIĞINI SÖYLEDI   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:41   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: "ERKEN SEÇIMIN KOŞULLARıNı YARATMAK IÇIN TOPLUMU ÖRGÜTLEMEYE IHTIYAÇ VAR"   11:09   KANDILLI RASATHANESI, DENIZ DIBI SISMOMETRELERLE DEPREM VERISI ELDE EDECEK   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   01:21   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, NEW-YORK`TA KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR ILE BIR ARAYA GELDI: “KUZEY KıBRıS`ıN HAKLı DAVASı ER YA DA GEÇ HAK ETTIĞI NOKTAYA ULAŞACAK"  
 
     
   

AVRUPA İNSAN YÖNETİMİ DERNEĞİ YÖNETİCİSİ BERNA ÖZTINAZ, DÜNYA İNSAN YÖNETİMİ DERNEKLERİ FEDERASYONU`NUN YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ: “KITA AVRUPA`SINI TEMSİL EDEN İLK KADIN ÜYE OLMAK BENİM İÇİN AYRI BİR GURUR KAYNAĞI”


Türkiye İnsan Yönetimi Derneği`nin (PERYÖN) Uluslararası İlişkiler ve Kongre Sorumlusu Berna Öztınaz, Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu`nun (WFPMA) Yönetim Kurulu Üyeliği`ne seçildi. Öztınaz, “Kıta Avrupa`sını temsil eden ilk kadın üye olmak benim için ayrı bir gurur kaynağı. 1976`da kurulan Dünya Federasyonunda Avrupa`yı temsil eden ilk kadın olmak hem gurur verici, hem de üzerime daha iyisine giden yolları açma misyonunu yüklüyor” dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2022 Cuma 12:01   Okunma : 365

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği`nin (PERYÖN) Uluslararası İlişkiler ve Kongre Sorumlusu Berna Öztınaz, Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu`nun (WFPMA) Yönetim Kurulu Üyeliği`ne seçildi. Öztınaz, “Kıta Avrupa`sını temsil eden ilk kadın üye olmak benim için ayrı bir gurur kaynağı. 1976`da kurulan Dünya Federasyonunda Avrupa`yı temsil eden ilk kadın olmak hem gurur verici, hem de üzerime daha iyisine giden yolları açma misyonunu yüklüyor” dedi.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği`nin (PERYÖN) Uluslararası İlişkiler ve Kongre Sorumlusu Avrupa İnsan Yönetimi Derneği (EAPM) Yönetim Kurulu üyesi Berna Öztınaz; 95 ülkeden 700 bin yönetim profesyonelinin temsil edildiği Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu`nun (WFPMA) yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Ayrıca, Yönetim Kurulu`nda EAPM Başkanı`yla birlikte Avrupa`yı temsil eden Berna Öztınaz, EAPM`nin Federasyondaki ilk kadın temsilcisi oldu. Öztınaz, şunları söyledi:

“Yönetim Kurulu üyesi olarak PERYÖN`ü temsil ettiğim Avrupa İnsan Yönetimi Derneği (EAPM) 34 ülkenin İnsan Yönetimi Dernekleri`nin üye olduğu bir çatı derneği. 34 ülke delegesi oylarıyla 8 kişilik yönetim kuruluna girebiliyorsunuz.  EAPM, 1962`de kurulmuş, amacı geniş Avrupa`da insan yönetimi uygulamalarını iyileştirilmesi, geliştirilmesi, daha iyi bir çalışma hayatı için profesyonellerin, derneklerin ve ülkelerin desteklenmesi. EAPM, bu kapsamda projeler gerçekleştiriliyor, araştırmalar yönetiyor en önemlisi de sürekli paylaşım etkinlikleri düzenliyor.

“İNSAN KAYNAKLARI ALANI ÜLKEMİZDE KADINLARIN EŞİT TEMSİLİ YAKALADIĞI BİR ALAN”

Dünya İnsan Yönetimi Dernekleri Federasyonu (WFPMA) ise tüm kıtalardan, o kıtayı temsil eden İnsan Yönetimi Çatı Derneklerini üye olabildiği bir kuruluş. EAPM Dünya Örgütünde Avrupa kıtasını temsil ediyor ve EAPM Başkanıyla beraber iki yönetim kurulu üyeliği var. Ben de bu sene 24 Haziran`da Amsterdam`da yapılan toplantıda, Avrupa kıtasını temsil eden iki üyeden biri olarak seçildim. Dünya Federasyonu tüm kıtalardan toplamda 90 organizasyonu ve 660 bin profesyoneli temsil eden, çok geniş bir profesyonel network. Her iki senede bir ‘Dünya İK Kongresini` gerçekleştiriyor. Aynı zamanda dünya ölçeğinde veri sağlayan araştırma ve anket projeleri yürütüyor. Elbette tüm bunların yanında kuvvetli bir öğrenme ve paylaşma platformu. Ben; yönetim kurulu görevimle projelere destek verirken, ayrı bir çalışma grubu içinde de Dünya Kongresinin yapılandırılması ve modelinin iyileştirilmesi konusunda çalışacağım. Kıta Avrupa`sını temsil eden ilk kadın üye olmak benim için ayrı bir gurur kaynağı.

İnsan Kaynakları alanı ülkemizde kadınların eşit temsili yakaladığı bir alan. Oysa kıta Avrupa`sının insan kaynakları geçmişinin baskın figürleri erkek ağırlıklı. Özellikle yönetici kademelerinde kadınlar sıklıkla cam tavanla karşılaşıyorlar. Tüm bu nedenlerle de 1976`da kurulan Dünya Federasyonunda Avrupa`yı temsil eden ilk kadın olmak hem gurur verici, hem de üzerime daha iyisine giden yolları açma misyonunu yüklüyor. Bu misyonu da gurur ve keyifle yerine getirmek niyetindeyim. Türkiye`nin, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN`ün ve elbette iş dünyası profesyonellerinin en iyi şekilde temsili için yola devam.

“HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKTİĞİ BİR ÇAĞDA YAŞIYORUZ ARTIK”

Sivil Toplum Kuruluşları yeni dünyayı şekillendirmede devletlerin yanı sıra gittikçe güçlenen ve giderek daha etkili olan kuruluşlar. Bilgi çağı, yapay zeka, baş döndürücü hızla ilerleyen dijitalleşme ve dünya gündemindeki iklim krizi, nüfus artışı gibi mega problemlere baktığınızda hiç bir kişi yada kurumun tek başına yeterli olmayacağı belli. İşte bu noktada kişisel inisiyatifler ve sivil toplum kuruluşları kritik önem taşıyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiği bir çağda yaşıyoruz artık. Beni iflah olmaz bir gönüllülük destekleyicisiyim. Bence dünyayı, gönüllülük; yaşanacak daha güzel bir yer yapabilir.”

BERNA ÖZTINAZ KİMDİR?

Genel Energy CHRO, EAPM Yönetim Kurulu Üyesi, 26. Dönem PERYÖN Uluslararası İlişkiler ve Kongre Temsilcisi Berna Öztınaz, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini ve Sabancı Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı.

1998-2016 yılları arasında Sabancı Grubu şirketleri Kordsa ve Enerjisa`da İnsan Kaynakları ve stratejik iş destek yönetimi pozisyonlarında bulunan Berna Öztınaz, Enerjisa`da İnsan Kaynakları ve Stratejik İş Destek Başkanı görevinde, insan kaynakları, iş mükemmelliği, kurumsal iletişim, sendikal ilişkiler, satın alma ve hukuk fonksiyonlarını yönetti.

Öztınaz, 2016 sonunda STFA Holding Strateji ve İnsan Kaynakları Başkanı görevi ile Strateji ve IK fonksiyonları yönetiminden sorumlu oldu. 2019-2020 yılları arasında Defacto İK Genel Müdür Yardımcısı rolünü sürdüren Öztınaz, 2020 yılından beri Londra Borsasında işlem gören bağımsız Petrol ve Gas Şirketi Genel Energy Global CHRO`su olarak görev yapmaktadır.

Berna Öztınaz, 3 dönem PERYÖN Yönetim Kurulu üyeliğinden sonra 24 ve 25. Dönem PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 26. Dönem PERYÖN Yönetiminde Uluslararası İlişkiler ve Kongre Temsilcisidir. 34 Avrupa Ülkesinin İnsan Yönetimi Derneklerinin üye olduğu Avrupa İnsan Yönetimi Derneği- EAPM`nin de 2 dönemdir Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaktadır.

PERYÖN NEDİR?

PERYÖN, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği 1970`de kuruldu. Türkiye`de İnsan Yönetimi alanında kurulmuş ilk sivil toplum kuruluşu olan PERYÖN`ün ülke çapında dört bine yakın üyesi bulunuyor. Üye potansiyeli ile özel sektörde istihdam edilen yaklaşık 2,5 milyon çalışana ulaşan derneğin, İstanbul Merkezi`ne bağlı dört bölgede şubesi ve iki temsilciliği yer alıyor. Dernek; istihdama katkı sağlayan, mesleki gelişimi destekleyen platformların oluşturulmasına öncülük ediyor. Her sektördeki yöneticiler, İnsan Kaynakları alanında çalışanlar, akademisyenler ve üniversite öğrencileri PERYÖN`e üye olabiliyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA